Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

JCB voegt uitgebreide uitvoeringen van Hydradig toe

JCB voegt uitgebreide uitvoeringen van Hydradig toe

JCB komt tegemoet aan de behoeften van klanten in elke industriesector met een uitbreiding van het Hydradig-assortiment van werktuigdragers op wielen. Er worden nu drie modellen aangeboden: de Hydradig, de Hydradig Plus en de Hydradig Pro.

Het instapmodel Hydradig biedt alle veelzijdigheid, stabiliteit en aanpasbaarheid waar de machine bekend om is geworden, in een werkspecificatie die voldoet aan de behoeften van veel gebruikers. De werktuigdrager wordt geleverd met een dozerblad achteraan, 120 liter/min hoog debiet en 60 liter/min laag debiet hulphydrauliekcircuits met een vrije retour. Hij heeft een JCB CommandPlus-cabine met klimaatregeling, een mechanisch geveerde stoel, zwaailicht en halogeen werklichtpakket. De machine heeft een tweedelige verstelbare giek en leverbaar met lepelstelen van 1,65, 2 en 2,25 meter.

Populaire uitvoeringen

De Hydradig Plus zal naar verwachting het populairste model worden, met een aangepaste combinatie van specificaties voor de meeste klanten en meer comfort voor de machinisten. De machine is standaard voorzien van giekvering (SRS), eenpuntsassmering, achteruitbesturing en twee hulpleidingen met laag debiet. In de opgewaardeerde cabine krijgt de machinist een luxe luchtgeveerde stoel en een Bluetooth-radio, terwijl een LED-werklamppakket en een tankpomp de specificatie compleet maken.
Klanten die op zoek zijn naar de ultieme machine kunnen kiezen voor de Hydradig Pro. De Pro biedt maximale veelzijdigheid en heeft de optie van een op de achterkant gemonteerde hefinrichting voorzien van schrankladersnelwisselsysteem en op de onderwagen gemonteerde hydrauliek met hoog debiet, met een debiet van 150 liter/min. Dankzij deze functies kan de Hydradig Pro werken met de meest uiteenlopende mechanische en hydraulisch aangedreven uitrustingsstukken, waardoor hij geschikt is voor alle toepassingen en klanten snel kunnen wisselen tussen instellingen, zowel op het graafgedeelte als op het chassis, waardoor de werktijd toeneemt en de productiviteit stijgt.
Alle JCB Hydradig machines hebben een robuust, vierwielaangedreven, vierwielgestuurd chassis gebaseerd op de wereldberoemde Loadall verreiker. Met drie stuurstanden levert de machine toonaangevende stabiliteit en wendbaarheid bij alle snelheden.

Motor in onderwagen

De JCB Hydradig wordt aangedreven door een eigen JCB EcoMAX-dieselmotor die voldoet aan Stage 5 emissie eisen en 81 kW (110 pk) levert. Deze wordt aangedreven door een hydrostatische transmissie. Met een bedrijfsgewicht van 11-13 ton, afhankelijk van de specificatie, biedt de Hydradig een maximale rijsnelheid van 40 km/u, waardoor hij gemakkelijk kan worden verplaatst tussen werklocaties. Omdat de motor in de onderwagen is gemonteerd, heeft de machinist een goed zicht rondom de machine. Dankzij de lage beglazing kan de machinist alle vier de wielen zien, voor extra veiligheid op het werkterrein. De plaatsing van de motor aan de zijkant van het chassis zorgt ook voor onbeperkte toegang voor reparatie en onderhoud, terwijl de onderhoudsintervallen van 500 uur zorgen voor maximale inzetbaarheid.
De in de onderwagen gemonteerde motor en transmissie geven de Hydradig een ongeëvenaard laag zwaartepunt, voor maximale stabiliteit tijdens het rijden of werken. Met een maximale hefcapaciteit van 3.182 kg kan de machine meer dan 1.400 kg over de voorkant heffen en 1.000 kg aan weerszijden. Dankzij een reeks hydraulische extra functies, in combinatie met JCB's speciaal ontworpen Raptor draaikantelstuk, kan de Hydradig worden gebruikt met een groot aantal aanbouwdelen, wat zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen enorm vergroot. 

 

Voor meer informatie: JCB