Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

SVAB lanceert de opvolger van de populaire L8 joystick

SVAB lanceert de opvolger van de populaire L8 joystick

Tijdens de editie van dit jaar van Intermat in Parijs op 24-27 april worden verschillende productinnovaties beloofd van SVAB, waar de belangrijkste attractie de opvolger van de populaire L8 joystick zal zijn.

SVAB is een toonaangevende fabrikant van joysticks en besturingssystemen voor draaikantelstukken. Al in 2008 lanceerde SVAB de L8-joystick, die snel populair werd onder machinisten dankzij het ergonomische ontwerp, de multifunctionaliteit en de nauwkeurige bediening van het draaikantelstuk. In de loop der jaren is de L8-joystick verder ontwikkeld, nieuwe functionaliteit gekregen en uitgegroeid tot een joystick die door verschillende graafmachinefabrikanten in de fabriek wordt geïnstalleerd.
SVAB zet nu een nieuwe stap en lanceert een opvolger die beloofd extra functionaliteit en ergonomische voordelen voor de machinist te bieden. De joystick wordt ook gelanceerd naast andere producten in de productfamilie.

Compleet joystickprogramma voor graafmachines

Als onderdeel van de duidelijke focus van SVAB op het ontwikkelen van producten die de efficiëntie van een graafmachine verhogen en de werkomgeving van de machinist verbeteren, wordt niet alleen de opvolger van de L8 gelanceerd, maar ook extra joystickvarianten waarvan de ergonomie en functionaliteit zijn ontwikkeld om aan de wensen van de machinist te voldoen. Waar ook ter wereld, ongeacht de markt. Deze joysticks, samen met SVAB's elektronische joystickbasis eJB, stellen SVAB in staat een complete leverancier van joysticks te zijn voor de graafmachines van de toekomst.
"Het is moeilijk om onze momenteel populaire L8-joystick te verbeteren, maar ons ervaren ontwikkelingsteam heeft bewezen dat het mogelijk is, en we kijken er erg naar uit om deze van 24 tot 27 april aan de industrie te presenteren op Intermat. De L8-joystick, en nu zijn opvolger, zijn joysticks die perfect passen op graafmachines en markten waar het gebruikelijk is om multifunctionele hydraulische aanbouwdelen zoals draaikantelstukken te gebruiken, maar we mogen niet vergeten dat er ook machinisten zijn in andere markten waar de behoeften en eisen een beetje anders zijn. Het voelt extra spannend dat we nu een breder assortiment joysticks voor graafmachines kunnen presenteren die ook aan deze behoeften voldoen." zegt Fredrik Effestam, CEO van SVAB.
SVAB verwelkomt iedereen die geïnteresseerd en nieuwsgierig is naar de nieuwe producten op hun stand F060 in hal 5A op Intermat. Daar krijgen bezoekers de kans om de opvolger van de L8-joystick te testen in een spannende simulatoromgeving.

Over SVAB

SVAB is een toonaangevende fabrikant van joysticks en besturingen voor draaikantelstukken en heeft sinds 2002 meer dan 60.000 besturingssystemen en meer dan 200.000 joysticks geleverd. Productontwikkeling vindt plaats zowel door eigen innovatieve ontwikkeling als in nauwe samenwerking met klanten die fabrikanten en dealers van graafmachines en accessoires.

 

Voor meer informatie: SVAB