Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Luchtgeveerde Scania 460P 8x4 met widespread gestuurd tandem

Luchtgeveerde Scania 460P 8x4 met widespread gestuurd tandem

Veldhuizen Trucks heeft een volledig luchtgeveerde Scania 8x4 chassis voorzien van een hydraulisch widespread gestuurd tandemstel. Dankzij de toepassing van een draaikrans is dit een bijzonder onderhoudsvriendelijke oplossing, waarbij voor 99% gebruik wordt gemaakt van originele Scania onderdelen.

De keuze van VT viel op de Scania 460P 8x4 en niet op de XT-uitvoering, aangezien die niet leverbaar is met luchtgeveerde voorassen. Door gebruik te maken van een draaikransbesturing van de laatste as ontstond een bijzonder wendbaar voertuig met een precieze hydraulische besturing die boven de 40 km per uur geblokkeerd wordt. In combinatie met de 10 tons voorassen is de 8x4 goed voor een GVW van 43 ton. Bijzonder is de chassishoogte, die slechts 100 cm bedraagt. Daarmee vormt dit chassis de ideale basis voor een afzetsysteem, waarbij ook hoge containers vervoerd kunnen worden. Bijkomend voordeel van de lage bouwwijze is het lage zwaartepunt, wat zich uit in een stabiel weggedrag.

Lage onderhoudskosten

De draaikrans is een echte noviteit. VT koos voor dit systeem vanwege de grote onderhoudsvriendelijkheid en omdat hierdoor gebruik kan worden gemaakt van de originele luchtvering van Scania. De cilinders voor de besturing zijn hoog weggebouwd, vlak naast het chassis waardoor deze minder snel vervuilen en dus minder slijten. Alles bij elkaar zorgt deze constructie dan ook voor lagere onderhoudskosten op termijn, terwijl de voordelen van het widespread-systeem overeind blijven. Die voordelen zijn een grote wendbaarheid, minder bandenslijtage en geen verstoring van de ondergrond door wringing. 

Primeur op het Kipper Event

Dankzij de luchtvering rondom is het comfort op hoog niveau. De Scania P C17 cabine met hoog dak biedt veel opbergruimte en de Scania Super krachtbron met 460 pk doet zijn werk stil en zuinig. De truck is voorzien van aslastoverheveling voor optimale tractie en dwars- en langssperren. Verder valt de grote stuurhoek op, waardoor de truck bijzonder wendbaar is. Drie van de vier assen sturen en dat is ideaal. VT bouwt drie van deze Scania 460P 8x4 WS-trucks met een autolaadkraan en een afzetsysteem voor de verhuur. De primeur van deze afgebouwde truck is tijdens het Kipper Event in Harderwijk op 7 en 8 juni aanstaande.

 

Voor meer informatie: Veldhuizen Trucks