Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Verreikers in een omgeving met fijne deeltjes: productie van Deox-aluminiumgranulaat

Verreikers in een omgeving met fijne deeltjes: productie van Deox-aluminiumgranulaat

Bij Andomet zorgt een Sennebogen 340 G voor een intern sneller en veiliger transportproces.

Andomet ligt net om de hoek van het hoofdkantoor van Sennebogen in Straubing, Duitsland. Andomet, een dochteronderneming van Andorfer Sebastian GmbH & Co. KG, is gespecialiseerd in het omzetten van industrieel en gemeentelijk afval in gespecialiseerde aluminiumkorrels. Hun ultramoderne recyclingfaciliteit bevindt zich in het Straubing-Sand-gebied, waar deoxidatie-aluminium (DESOX) mechanisch wordt geproduceerd met de hoogste zuiverheid voor industriële doeleinden.

Milieuvriendelijke metaalrecycling

Duurzaamheid is een kernwaarde voor het bedrijf Andorfer. Het recyclen van metalen materialen is kosteneffectiever en milieuvriendelijker dan het produceren van nieuwe metalen uit ertsen. Met een totale doorvoercapaciteit van 15.000 ton per jaar maakt Andomet gebruik van eigen fotovoltaïsche (PV) systemen en geoptimaliseerde processen om een zeer lage Co2-uitstoot per kilogram geproduceerd granulaat te garanderen. Deze gespecialiseerde aluminiumkorrels zijn essentieel in de wereldwijde staalindustrie, omdat ze het overmatige zuurstofgehalte tijdens het staalproductieproces verminderen.

Het aangaan van unieke milieu-uitdagingen

Het proces van recycling van schroot veroorzaakt in het algemeen grote hoeveelheden stof. De recyclingfaciliteit van Andomet, die iets meer dan tien jaar geleden werd geopend, is niet anders omdat deze in een zeer veeleisende omgeving opereert. Fijne deeltjes in de lucht en stoffige omstandigheden zijn kenmerkend voor de faciliteit en vormen een aanzienlijke uitdaging om een betrouwbare machine te vinden die onder dergelijke omstandigheden continu kan werken.
Maak kennis met de Sennebogen 340 G. Uitgerust met optimale koelprestaties is de 340 G de perfecte bondgenoot, omdat hij standaard over een omkeerbare ventilator beschikt die voor een vrije luchtinlaat zorgt – wat bewijst dat stoffige omstandigheden geen obstakel vormen.
De 340 G draait al een jaar bij Andomet en vertoont geen tekenen van stopzetting. Het bedrijf wordt ondersteund door het verkoopbedrijf Sennebogen. De grote dieseltank zorgt ervoor dat hij voortdurend in beweging is, waardoor een ononderbroken werking wordt gegarandeerd. In de fabriek wordt 24 uur per dag gewerkt om aan de productiebehoeften van Andomet te voldoen. Deze veerkrachtige machine draait ongeveer 250 dagen per jaar, met twee ploegendiensten van ongeveer acht uur, en is zeer geschikt voor de zware en uitdagende werkomgeving.

Verreiker ontmoet wiellader

Andomet had een machine nodig die de mogelijkheden van een verreiker combineert met wielladertechnologie, om te helpen bij het laadproces. De uitschuifbare telescopische giek van de 340 G reikt tot 7,7 meter, waardoor hij van onschatbare waarde is voor het efficiënt uitvoeren van taken zoals het vullen van vultrechters met schroot en het laden van vrachtwagens.
Bovendien biedt de in hoogte verstelbare Multicab optimaal zicht, een voorrecht dat traditionele wielladers niet bieden. Dankzij het rondom zicht van 360 graden hebben de machinisten van Andomet een duidelijk zicht terwijl ze de vultunnels bevoorraden. Het helpt ook bij het navigeren door het besloten gebouw. Dankzij het compacte ontwerp en de uitzonderlijke wendbaarheid kunnen machinisten zich gemakkelijk verplaatsen met lasten en de tunnels bevoorraden.
Het is niet meer zo lastig om door de fabriek te rijden en de schrootladingen te vervoeren. De 340 G biedt een goed overzicht van wat er rondom de machinist van de machine gebeurt, waardoor voor iedereen een veel veiligere werkomgeving ontstaat”, zegt algemeen directeur Andreas Mildner.

 

Importeur voor de Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Sennebogen