Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Develon lanceert zijn kleinste graafmachine

Develon lanceert zijn kleinste graafmachine

Develon heeft de nieuwe DX10Z-7 1-ton ‘zero tail swing’ (binnendraaier) mini-graafmachine gelanceerd. Dit nieuwe model biedt aanzienlijk betere prestaties dan zijn voorganger.

De DX10Z-7 is compact en eenvoudig te vervoeren, met een breedte van slechts 73 cm wanneer de rupsen en het schuifblad volledig zijn ingetrokken, hierdoor kan de machine door een deur. De hydraulisch uitschuifbare onderwagen geeft de DX10Z-7 een van de breedste standen in het mini-graafmachinesegment. Wanneer deze wordt uitgeschoven, wordt de breedte 110 cm, wat zorgt voor meer stabiliteit. Om de toegang tot de werkplek (bijv. door een deur) nog gemakkelijker te maken, is het model bovendien standaard uitgerust met een opvouwbare TOPS-luifel (Tip Over Protective Structure), die voldoet aan de ISO 12117-vereisten.
Met een vermogen van 7,6 kW (10,4 pk) drijft de beproefde Kubota D722-motor de DX10Z-7 aan. Deze biedt een goede betrouwbaarheid en lage trillings- en geluidsniveaus die essentieel zijn voor werken in krappe ruimtes in bouw, verhuur, sloop, tuinaanleg en vele andere toepassingen.

Groter werkbereik

De verbeterde prestaties van de DX10Z-7 zijn gebaseerd op een nieuw giekontwerp van 145 cm en een grotere steellengte (van 81 naar 89 cm), wat resulteert in een groter werkbereik vergeleken met het vorige model. Dit omvat een toename van 21,5% in de storthoogte van 220 cm en een toename van 8,5% in het graafbereik op grondniveau van 335 cm.
De DX10Z-7 biedt ook een toename van 30% in de opbreekkracht van de bak tot 10,8 kN en een toename van 14% in de opbreekkracht van de steel tot 6,3 kN. Dit in combinatie met een grotere rupslengte op de grond van 103 cm, wat resulteert in een betere stabiliteit en een toename in de trekkracht van 31%.

De giek van de DX10Z-7 minigraafmachine heeft een cilinder-over-giek ontwerp, waardoor de cilinder wordt beschermd en de hefcapaciteit toeneemt. De voorkant van de DX10Z-7 wordt standaard beschermd door een beschermplaat voor de cilinder van de graafbak die beschermt tegen schade die kan ontstaan bij botsingen op het terrein. Er is ook een optimale lay-out voor de hydraulische slangen welke de slangen beschermt door ze binnen de giekconstructie te laten lopen. Dit resulteert in minder risico op slangbeschadiging en defecten waardoor stilstand en de noodzaak voor reparaties tot een minimum worden beperkt. Deze kenmerken verbeteren allemaal de duurzaamheid van de DX10Z-7.

Comfort en veiligheid voor de machinist voorop

Ondanks zijn compacte karakter doet de nieuwe DX10Z-7 geen concessies aan het comfort voor de machinist en is hij ergonomisch ontworpen met de machinist in gedachten. Met standaard een draai- en kantelsysteem voor de consoles en een oprolbare veiligheidsgordel. Het draai- en kantelsysteem biedt machinisten een groter ergonomische flexibiliteit, zodat ze zowel de rechter- als de linker console 10o kunnen draaien en 35o kunnen kantelen. Voor meer veiligheid is de DX10Z-7 standaard uitgerust met een LED-lamp op de giek.

Uitstekende service toegang

Er is heel veel aandacht besteed aan eenvoudig onderhoud van motoronderdelen op de DX10Z-7. Via een onderhoudskap onder de bestuurdersstoel met een openingshoek van 65o voor ruime en gemakkelijke toegang tot het onderhoud van de motoronderdelen.
Het koelsysteem levert ook de beste prestaties in zijn klasse, wat van cruciaal belang is bij het werken in kleine ruimten waarbij de ventilatie minimaal kan zijn. Een blaastype luchtstroom en een radiator met golvende lamellen worden gecombineerd om een constante en gerichte luchtstroom over de radiator te garanderen, waardoor de koelefficiëntie wordt verbeterd. De blaas ventilatoren zorgen voor een relatief laag geluids- en trillingsniveau en zijn eenvoudig schoon te maken.

Beknopte specificaties voor de DX10Z-7

Bakken: 0,024 m3
Bedrijfsgewicht: 1.165 kg
Max graafdiepte: 1.815 mm
Max. graafbereik op grondniveau: 3.355 mm
Graafhoogte: 3.050 mm
Graafkracht over bak (ISO): 10,8 kN
Graafkracht over steel (ISO): 6,3 kN
Zwenkgiek (L/R): 68°/55°
Zwenkstraal achter: 550 mm
Spoorbreedte: 180 mm
Rijsnelheid: Laag bereik 1,9 km/u
  Hoog bereik 3,5 km/u
Hydraulische max. doorstroomsnelheid: 20,8 l/min
Motor: Kubota D722 Stage 5
Motorvermogen: 7,6 kW (10,4 pk)
  bij 2.050 omw/min

 

Voor meer informatie: Develon Europe