Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

XPower wielladers zijn ideaal voor het hanteren van zand en grind

XPower wielladers zijn ideaal voor het hanteren van zand en grind

Al meer dan 20 jaar gebruikt Hülskens GmbH & Co. KG krachtige Liebherr-machines voor de winning en verwerking van minerale grondstoffen. Elf XPower wielladers verzorgen een deel van de materiaaloverslag op het terrein. Slimme assistentiesystemen zorgen voor effectievere werkcycli en eenvoudiger bediening van de wielladers. Naast de uitstekende machinekwaliteit waardeert Hülskens de uitstekende service-expertise en beschikbaarheid van onderdelen van Liebherr.

Hülskens GmbH & Co. KG verwerkt jaarlijks enkele honderdduizenden tonnen minerale grondstoffen. Ongeveer 60% hiervan wordt gebruikt voor de betonproductie en vervolgens voor tunnel- en woningbouw, infrastructuurprojecten of het repareren van bruggen in de regio. Naast drijvende graafmachines met emmerketting en zuigers maakt de groep gebruik van robuuste en krachtige Liebherr-bouwmachines voor het winnen en verwerken van grondstoffen. Op het terrein van GMG bij Weeze (net over de Nederlands-Duitse grens bij Well) brengt een L 580 XPower het gesorteerde en gereinigde materiaal op hopen en laadt vrachtwagens met grind en zand. De gemiddelde laadcyclus op het terrein, dat enkele tientallen hectares beslaat, ligt tussen de 10 en 25 meter. Hier komen de voordelen van de powersplit XPower-rijaandrijving in beeld. Hij combineert zowel hydrostatische als mechanische voortstuwing, waardoor maximale prestaties en efficiëntie bij elke taak worden gegarandeerd. "De XPower wielladers overtuigen over de hele linie en zijn enorm krachtig. Bij het herladen verbruikt een L 580 XPower gemiddeld slechts zo'n 17 liter diesel per bedrijfsuur", legt Ingo Thielen, persvoorlichter van Hülskens Holding GmbH & Co. KG uit.

Slimme assistentiesystemen helpen de machinist bij het omgaan met grondstoffen

Innovatieve assistentiesystemen en slimme installatie van componenten verhogen de productiviteit en verminderen de slijtage tijdens het uitvoeren van de uitdagende werkzaamheden. Een bakkantelassistent helpt bij het storten van het materiaal en zorgt ervoor dat het gelijkmatig wordt verdeeld. Bovendien zorgen de programmeerbare functies voor het terugkeren naar het graven van de bak en de automatische hef- en daalfuncties ervoor dat de bak en de hefarmen automatisch naar een ingestelde positie worden teruggebracht. Traploze tractiecontrole in combinatie met automatische zelfremmende differentiëlen voorkomen dat de wielen tijdens het laden doorslippen.

24-uurs service voor onderdelen vermindert de stilstandtijd

"Wij waarderen de uitstekende service-expertise van Liebherr en de beschikbaarheid van onderdelen. We hebben een eigen werkplaats met 40 medewerkers, waarvan er acht verantwoordelijk zijn voor bouwmachines. Ze kunnen zelf reparatie-, onderhouds- en servicewerkzaamheden uitvoeren. Uitstekende samenwerking met Liebherr en door de hoge kwaliteit van de machines kunnen we stilstandtijden tot een minimum beperken”, aldus Thielen. Naast maximale efficiëntie bij het onderhoud zorgt het machineconcept van Liebherr voor een veilige en goed ontworpen servicetoegang. De naar achteren openende elektrische motorkap biedt ongehinderde toegang tot de gehele motorruimte. Antisliptreden en stevige leuningen zorgen voor maximale veiligheid. Voor een unieke herkenningswaarde zijn alle machines, inclusief het volledige wagenpark van Liebherr-wielladers, gespoten in de blauwe bedrijfskleur van Hülskens.

Over Hülskens Holding GmbH & Co. KG

Hülskens Holding GmbH & Co. KG is een groep bedrijven die actief zijn in de winning van minerale grondstoffen, waterbouw, betonproductie, haven- en overslaglogistiek, recycling en speciale verzekeringen. Het bedrijf is wereldwijd actief. Het hoofdkantoor van het door de eigenaar geleide familiebedrijf bevindt zich in Wesel. Tegenwoordig werken ruim 900 medewerkers onder de paraplu van Hülskens Holding. De bedrijvengroep gebruikt momenteel bijna 70 Liebherr-machines.
In Nederland is Niba een dochteronderneming van Hülskens met als hoofdvestiging Nijmegen. Vanuit hier zijn ze actief in Nederland, België en Duitsland. 

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr