Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

BKT presenteert de veelzijdige FL 695 band voor bouw en landbouw

BKT presenteert de veelzijdige FL 695 band voor bouw en landbouw

BKT brengt FL 695 in de schijnwerpers - de band met stalen gordel, die speciaal is ontworpen om de prestaties van aanhangwagens die worden gebruikt in de bouw en het landbouwtransport te optimaliseren. Dit product is een aanvulling op het aanbod van BKT, dat al een portfolio van meer dan 3.600 producten heeft, en consolideert zijn positie als leider in de off-road bandenindustrie met het breedste productassortiment dat op de markt verkrijgbaar is.

Naarmate de wereldwijde vraag naar landbouwproducten toeneemt en geavanceerde technologieën worden toegepast, worden tractoren en aanhangers steeds crucialere en veelzijdigere werktuigen. Deze machines, die van oudsher worden gebruikt in de landbouw, worden nu ook ingezet in de bouw vanwege hun flexibiliteit, kracht en aanpassingsvermogen aan verschillende toepassingen. Operators in de landbouw en industrie spannen zich steeds meer in om het gebruik van hun machines en werktuigen te optimaliseren om perioden van inactiviteit te voorkomen en hun potentieel in verschillende bedrijfsomgevingen ten volle te benutten. Deze trend wordt ondersteund door doorbraken zoals precisielandbouw, robotica en elektrische tractoren, die de efficiëntie en duurzaamheid van de activiteiten vergroten.
"Met de FL 695 hebben we een band willen creëren die voldoet aan de specifieke behoeften van agro-industriële toepassingen, waarbij trailers een belangrijke rol spelen in de algehele productiviteit en een grote invloed hebben op de prestaties en operationele efficiëntie. Maar dat is nog niet alles. FL 695 beantwoordt ook aan de vraag naar betrouwbaarheid, veelzijdigheid en duurzaamheid in alle bedrijfsomstandigheden en is een band zonder weerga die het resultaat is van een zorgvuldig onderzoeks- en ontwikkelingsproces en bedoeld is om bestuurders een lange levensduur te bieden," aldus Denis Piccolo, Productmanager bij BKT. 

FL 695's center-block profielontwerp zorgt voor uitstekende stabiliteit en uithoudingsvermogen onder alle omstandigheden, terwijl het ook een uitstekende zelfreiniging mogelijk maakt bij gebruik op de weg, in het veld of op andere soorten terrein. De profieldiepte draagt bij aan een langere levensduur van het product, terwijl het robuuste karkas en de stalen riemen effectieve bescherming bieden tegen lekrijden. Bovendien verhoogt de speciale samenstelling die in het fabricageproces wordt gebruikt de lekbestendigheid, waardoor betrouwbaarheid in de meest veeleisende bedrijfsomstandigheden wordt gegarandeerd. 
Een ander sterk punt van FL 695 is zijn veelzijdigheid, die de ideale oplossing is voor wegtransport in de winter en voor bemestingsactiviteiten in de zomer.

FL 695 is momenteel verkrijgbaar in vier maten: 600/55 R 26.5, 650/55 R 26.5, 600/60 R 30.5 en 710/50 R 30.5. Deze band breidt het al zeer gediversifieerde productassortiment van BKT uit en bevestigt de strategie van het bedrijf om hoogwaardige oplossingen te bieden, zelfs voor de zwaarste toepassingen. Door de juiste band voor elke taak te kiezen, voorkomt u vroegtijdige slijtage en zorgt u voor een grotere duurzaamheid van het product, wat weer leidt tot een lagere impact op het milieu en een betere kostenefficiëntie.
De FL 695 is opnieuw een bewijs van BKT's toewijding aan het ontwikkelen van zeer gespecialiseerde technologieën die zijn ontworpen om te voldoen aan de verschillende operationele behoeften van haar klanten en eindgebruikers. Met zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde technische kenmerken is de FL 695 voorbestemd om een referentieoplossing te worden in de agro-industriële sector.

 

Voor meer informatie: BKT Tires