Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe hoogwerker uit een perfecte combinatie

Nieuwe hoogwerker uit een perfecte combinatie

Totaallift in Bentelo, totaalleverancier op het gebied van hoogwerkers, presenteert de nieuwe JIBBI U-1570, een compacte rupshoogwerker met een groot bereik.

AlmaCrawler, de Italiaanse bekroonde fabrikant van hoogwerkers op rupsen met hun gepatenteerde, innovatieve nivelleringstechnologie, en de Italiaanse fabrikant van hoogwerkers, Multitel Pagliero, met een geschiedenis en traditie van meer dan 100 jaar, hebben hun ervaring, creatieve kracht en unieke eigenschappen gebundeld om een nieuw conceptproduct te lanceren gebaseerd op technologieën van beide bedrijven: de UltraLight-serie.

Multitel Pagliero, opgericht in 1911, is gespecialiseerd in hydraulica voor hefwerktuigen, ziet nu de vierde generatie van de Pagliero-familie aan het roer van het bedrijf. In de jaren '70 ontwikkelde het zich verder door te starten met de productie van op vrachtwagen gemonteerde hefwerktuigen, waarmee operators snel en veilig werkzaamheden op hoogte konden uitvoeren. Vanaf de jaren '80 wijdde het zich exclusief aan dit marktsegment en werd het de Europese leider voor op vrachtwagen gemonteerde hoogwerkers, dankzij de geëxtrudeerde aluminiumtechnologie op hun gieken, tegenwoordig een hoofdbestanddeel van alle Multitel Pagliero-producten.

AlmaCrawler, gestart in 2013, is een van de jongste en meest dynamische bedrijven in de industrie. In slechts zeven jaar van activiteit zijn ze erin geslaagd om zich wereldwijd te vestigen door meer dan vijf verschillende productlijnen aan te bieden met unieke functionaliteit en design, allemaal geproduceerd op het hoofdkwartier in Mantua door een team van meer dan 50 mensen. AlmaCrawler is een merk geworden dat sterk verbonden is met het concept van innovatie door nieuwe technologische oplossingen voor nivellering te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat de machines compact, verplaatsbaar en performant blijven. De nieuwe samenwerking tussen AlmaCrawler en Multitel Pagliero heeft geleid tot de lancering van de UltraLight-serie en in het bijzonder het eerste product, de JIBBI U-1570, de perfecte combinatie van innovatie en traditie, met een mix van prestaties die de belangrijkste sterke punten en kennis van beide bedrijven omvatten. Deze serie zal een uitkomst bieden op de vraag van de meest veeleisende hoogwerker-operators, door problemen op te lossen die andere traditionele machines niet kunnen oplossen.

De Ultralight Boom geproduceerd door Multitel Pagliero met een speciale aluminiumlegering heeft een stevige maar lichte structuur. Deze technologie, gecombineerd met de innovatieve AlmaCrawler Bi-Leveling Undercar, heeft een zelfrijdend rupsvoertuig opgeleverd met een werkhoogte van meer dan 15 meter en een totaalgewicht van minder dan 2.900 kg, dat op hoogte kan rijden op oneffen terrein en/of steile hellingen (tot 22°) dankzij de dynamische en proactieve nivelleringstechnologie.

Met een verhuurspecifiek ontwerp, een maximale reikwijdte van 8,4 m en zelfrijdend tot 9,5 m, heeft de nieuwe UltraLight JIBBI 1570 een variabele spoorbreedte van de onderwagen die het werken in krappe ruimtes gemakkelijker maakt (spoorbreedte: 1,35 m, 1,90 m, 2,15 m, 2,45 m). Uitgerust met een 3-cilinder Yanmar-dieselmotor (14,1 kW/19,2 pk), het compacte formaat verzekerd gebruiksgemak, terwijl de 1,4 meter brede mand (ontworpen om in dezelfde maatbreedte van de machine te blijven) +/- 90° kan draaien met een maximale capaciteit van 250 kg.

De JIBBI U-1570 is de volgende stap binnen het JT-assortiment. Het is specifiek ontworpen voor zowel de verhuur- als de eindgebruikersmarkt en presenteert zichzelf als een gemakkelijk verplaatsbaar zelfnivellerend platform met telescopische giek, veelzijdig en zeer geschikt voor meerdere toepassingen. 

 

Voor meer informatie: Totaallift