Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen sloopt Sennebogen

Sennebogen sloopt Sennebogen

Sloopwerkzaamheden op eigen terrein? Hoe goed dat Sennebogen zelf de nodige producten bij de hand heeft in het Rental & Used verhuurpark van de Sennebogen Vertriebsgesellschaft. Het machinebouwbedrijf uit Straubing gaf opdracht tot de sloop van een spuiterij uit de jaren 60, die nu volledig wordt herbouwd als onderdeel van de modernisering van de fabriek.

Het in Straubing gevestigde Hans Eberhardt GmbH biedt ondersteuning. De groene 825 E-serie sloopgraafmachine heeft de stabiliteit, het bereik en het vermogen die nodig zijn voor gebruik in de hoofdfabriek: dankzij de krachtige dieselmotor van 129 kW (175 pk), geconfigureerd volgens de nieuwste emissienorm Stage 5, is hij zuinig en milieuvriendelijk en stil, een groot pluspunt bij demontage in het stadscentrum.

Investeren in de toekomst is belangrijk voor de aandeelhouders van het Straubinger familiebedrijf Sennebogen om nieuwe banen te creëren en het succesverhaal van het bedrijf voort te zetten. Naast de andere uitbreidingsprojecten, zoals het nieuwgebouwde servicecentrum aan de autosnelweg A3 met ultramoderne opslagtechnologie, een tweede fabriek gespecialiseerd in staalconstructies in Líter, Hongarije, ligt de focus ook op de modernisering van de belangrijkste fabriek in Straubinger Hebbelstraße. Een spuiterij, gebouwd in 1964, met een lengte van 85 meter wordt momenteel ontmanteld: een nieuwe mijlpaal voor productie volgens de nieuwste normen in het hart van Neder-Beieren

Speciale Sennebogen 825 Demolition ontmantelt spuiterij

De sloopmachine, met een zwenkradius van 2,8 meter is optimaal geschikt voor krappe werkplekken, is perfect voor het demontageproject van drie weken in de fabriek: Sennebogen's 825 E Demolition heeft een bedrijfsgewicht van 34 ton en een uitschuifbare onderwagen, deze kan gemakkelijk worden vervoerd vanaf 2,3 meter breedte kan worden uitgebreid tot maximaal 3,5 meter in werkpositie. Het gewicht van de sloopmachine wordt optimaal op de grond overgebracht dankzij het verbrede contactoppervlak van het onderwagen, wat zorgt voor een stabiele stand bij het verwijderen van het gebouw en bij het zwenken. Uitgerust met een Oilquick-snelwisselsysteem kan de machinist zich ook comfortabel voorbereiden op een nieuwe taak vanaf de stoel: de extra hydraulische functies op de steel maken het mogelijk verschillende aanbouwdelen te bedienen, ook die waarvoor een hoge druk vereist is. Met Sennebogen's Tool Control System kunnen druk- en olietoevoersnelheden eenvoudig worden voorgeprogrammeerd, zodat het werk direct kan worden gestart na een klik in het besturingssysteem en na het aankoppelen van het hulpstuk.

Ontmanteling in het stadscentrum: De 825 E heeft weinig ruimte nodig en werkt met een lage uitstoot

Binnenstedelijke sloopwerkzaamheden zijn vaak beperkt qua beschikbare ruimte: dit is ook het geval op het terrein van de Sennebogen-fabriek in het stadscentrum van Straubing, omdat direct aangrenzende productiefaciliteiten tijdens het project niet mogen worden verstoord en de wooneenheden in de directe omgeving mag niet worden beïnvloed door de werkzaamheden. Gecontroleerde, selectieve ontmanteling is hierbij het sleutelwoord, dat zorgt voor het systematisch afvoeren en milieuvriendelijk sorteren van de sloopmaterialen.

Net als zijn grote broer, de Sennebogen 830 Demolition, is de 825 E een specialist voor het werken in 360° rondom de machine. Dit betekent dat als de machine eenmaal is geplaatst, deze nauwelijks verplaatst hoeft te worden om materiaal op te pakken, te verwijderen, te sorteren of in containers te laden. Dankzij de nieuwste uitlaatgasnabehandelingstechnologie is de zuinige Stage 5-dieselmotor schoner dan ooit: sloopgraafmachines in deze configuratie stoten nu ongeveer 97% minder roetdeeltjes en 96% minder stikstofoxiden uit dan 20 jaar geleden - een essentieel criterium voor ontmantelingsprojecten in het stadscentrum.

Importeur voor de Benelux: SMT 

 

Voor meer informatie: Sennebogen