Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Klein maar dapper

Klein maar dapper

Cometto brengt met een Eco500 een compacte, krachtige en modulaire transportoplossing voor uitmuntende intralogistiek.

Intralogistieke transporttaken omvatten transportprocessen en materiaalstromen, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek, havenactiviteiten, fabrieksverhuizingen en industriële verhuurdiensten. „Met de Eco500 is er nu een zelfrijdende module beschikbaar die overtuigt door zijn compacte ontwerp. Het powerpack is geïntegreerd onder het laadplatform en is met een basisbreedte van 2.350 mm ideaal geschikt voor de taken die zich daar voordoen“, aldus Adrian Zingan, Product Manager bij Cometto, over de nieuwe ontwikkeling.
Ook in segmenten als machinebouw en installatiebouw, wind- en energiesector, infrastructuurprojecten, de zware staalbouw, de kernindustrie, de lucht- en ruimtevaart en prefabonderdelen kan het zelfrijdende voertuig zijn sterke punten tot zijn recht laten komen.
De Eco500 garandeert volledige functionaliteit, zelfs bij een lage rijhoogte van 670 mm. De elektronische multi-mode besturing maakt het zelfrijdende voertuig extreem wendbaar, zelfs in de krapste ruimtes. En het robuuste en bijzonder sterke chassis maakt een flexibele lastverdeling mogelijk.

Modulair en uitbreidbaar

Kenmerkend voor Cometto is de flexibiliteit en aanpasbaarheid die de Eco500 biedt. De module is leverbaar met twee of vier aslijnen, waarbij beide varianten met maximaal twee ‘joker-assen’ kunnen worden uitgebreid met behoud van dezelfde wielbasis. Meerdere Eco500's kunnen ook naast elkaar, achter elkaar of in een open combinatie worden gecombineerd.
Het is zelfs mogelijk om afstandhouders te installeren bij het transporteren van lange lasten. Dit vooruitstrevende modulaire ontwerp en het ‘connect-and- drive’-proces tillen zware taken naar een gebruiksvriendelijk en efficiënt niveau.

Emissievrij rijden

Ook op het gebied van aandrijving biedt de Eco500 verschillende varianten. Er is keuze uit elektrische, hybride of dieselmodellen. Binnen fabrieksgebouwen wordt steeds meer aandacht besteed aan emissievrij rijden. In dit geval biedt de Eco500 het juiste antwoord. De software die in de powerpacks wordt gebruikt, is volledig compatibel met alle voertuiggeneraties, wat een toekomstgerichte en flexibele investering garandeert.
Het geïntegreerde Telemakhos remote diagnosesysteem is een wereldwijd toegankelijk hulpmiddel om indien nodig op afstand in te grijpen. De MAXProtect+ oppervlaktebehandeling zorgt voor maximale en langdurige corrosiebescherming.

Compacte pendelophanging voor maximale veiligheid

De gepatenteerde pendelophanging van Cometto is de meest compacte oplossing op de markt. Dankzij een geïntegreerde veiligheidsklep biedt het uitstekende bescherming en maximale veiligheid. Adrian Zingan: „Deze technologie is gebaseerd op het ontwerp van de MSPE-serie van Cometto, die kan terugkijken op tientallen jaren ervaring en duizenden banen. Het biedt ook een grotere bodemvrijheid.
Al met al is dit een spannend product waarmee Cometto haar positie op het gebied van zelfrijdende taken in de intralogistieke sector en daarbuiten uitbreidt.

 

Voor meer informatie: Cometto