Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo breidt lijn hybride graafmachines uit naar boven

Volvo breidt lijn hybride graafmachines uit naar boven

De onlangs gelanceerde nieuwe generatie graafmachines van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) profiteren van de unieke, bewezen en toonaangevende hydraulische hybride technologie van het bedrijf en worden nu als hybride optie geïntroduceerd.

Deze krachtige oplossingen leveren een brandstofefficiëntie van 17% op en een vermindering van 15% in CO2-uitstoot en brandstofverbruik. Ze vormen de perfecte combinatie om een productiviteit met hoge prestaties te bereiken en tegelijkertijd beter voor het milieu te zorgen. De moderne EC400 en EC500 zijn de eerste van de nieuwe generatie graafmachines die als hybride modellen worden aangeboden. Er komen er nog meer in het assortiment.

Het dynamische duo van 40 en 50 ton vertegenwoordigt niet alleen de toekomst van graafmachineontwerp, maar is nu ook het grootste model in het hybride portfolio van Volvo. Het voegt zich bij de vorige generatie EC380E Hybrid, EC350E Hybrid, EC300E Hybrid en EC250E Hybrid graafmachines.

Baanbrekende technologie ontmoet krachtige kracht

Het verkrijgen van een concurrentievoordeel is nog gemakkelijker dankzij de baanbrekende hydraulische hybride Volvo-technologie. Het werkt door het oogsten van 'gratis' energie die wordt gegenereerd door de neerwaartse beweging van de giek van de graafmachine. De machine gebruikt deze neerwaartse beweging van de giek om de accumulator op te laden, waarbij de opgeslagen energie vervolgens wordt gebruikt om de hulpmotor aan te drijven, indien nodig, en op zijn beurt het motorsysteem van stroom te voorzien.
Het is een slimme maar eenvoudige oplossing die zorgt voor grote besparingen op kosten, brandstof en CO2-uitstoot, terwijl de lat hoger wordt gelegd op het gebied van winstgevendheid en milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

Otmar Kirsch, Product Manager Excavator, zegt: "We zijn ambitieus in het leiden van onze transformatie en streven ernaar om ons aanbod continu te laten evolueren om betrouwbaarheid en prestaties van wereldklasse te garanderen voor elke klant. De uitbreiding van ons Hybrid-assortiment naar onze nieuwe generatie graafmachines vertegenwoordigt de samensmelting van onze meest geavanceerde hybride technologie met een nieuw en modern ontwerp dat klanten meeneemt naar de toekomst."
De nieuwe generatie graafmachines van Volvo CE verleggen al de grenzen van productiviteit en totale eigendomskosten dankzij een ruimer en ergonomischer ontwerpconcept, verbeterde werkomgeving voor de machinist en verbeterde mens-machine-interface. Voeg daar de hybride technologie van Volvo aan toe en klanten hebben een robuuste oplossing om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan met een duurzamere werking.

Het leveren van uitstekend klantensucces

Dankzij deze hybride technologie profiteren klanten van 17% meer brandstofefficiëntie bij graaf- en stortwerkzaamheden, terwijl ze toch profiteren van alle kracht en prestaties die u van een conventionele graafmachine mag verwachten.
Bovendien heeft het nieuwe elektrohydraulische systeem minder slangen nodig, waardoor er minder koppelingen nodig zijn. Dit minimaliseert de onderhoudsvereisten en -kosten en zorgt tegelijkertijd voor een hogere betrouwbaarheid.
Een robuust onderwagen met versterkt frame, rupskettingen en onderrollen zorgt ervoor dat de machine is gebouwd om uitstekende sterkte en duurzaamheid te leveren. De zwaarste klussen kunnen met gemak worden uitgevoerd dankzij de versterkte bakverbinding, optionele heavy-duty bovenwagenafdekking en eenvoudig te vervangen slijtdelen.

Veelzijdigheid bij het graven

Compatibiliteit met Steelwrist, Engcon en Rototilt draaikantelstukken biedt de flexibiliteit die nodig is voor elke bouwklus. En in combinatie met de slimmere oplossingen van Volvo, zoals Volvo Active Control en Dig Assist met On-Board Weighing, hebben klanten een onverslaanbaar pakket om de precisie en productiviteit van graafmachines te verhogen.

 

Importeur voor Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Volvo Construction Equipment