Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Flexibel en efficiënt werken met Rototilt

Flexibel en efficiënt werken met Rototilt

Recent heeft Waterschap Rijn en IJssel haar vloot uitgebreid met twee afneembare R5-draaikantelstukken van Rototilt. Deze zijn gemonteerd op een Caterpillar M314F en Liebherr A914 van machinisten Robin Kempers en Gerwin Krabbenbos.

Door te kiezen voor afneembare draaikantelstukken behoudt het waterschap flexibiliteit in het gebruik en kan het systeem eenvoudig worden uitgewisseld met toekomstige machines.
Volgens machinist Robin Kempers van Waterschap Rijn en IJssel bieden de draaikantelstukken een flinke efficiëntieboost, maar zijn er situaties waarin het niet optimaal is: “Er zijn momenten dat we zonder draaikantelstuk moeten kunnen werken, bijvoorbeeld tijdens maaiwerkzaamheden of het gebruik van een trilplaat, die weegt ruim 1.200 kg.” Om de draaikantelstukken aan de bestaande machines te koppelen, is gekozen voor een CW-opname aan de bovenzijde en hydraulische CW-snelwissel aan de onderzijde.

Door de inzet in een groot verzorgingsgebied in het oosten van Nederland draagt deze keuze bij aan de missie van Rototilt om het merk in de Benelux verder te versterken. “Wij werken in de wijde omtrek hier. Van Markelo, Deventer, Buurse tot aan Aalten”. 
Dankzij de afneembare opbouw zijn de draaikantelstukken bovendien nóg onderhoudsvriendelijker. Wilco Bloemenkamp van Rototilt-servicepartner Vortex Service B.V. uit Holten verzorgde de bemiddeling en opbouw van de machines naar volle tevredenheid. Om snel de Rototilt R5 draaikantelstukken aan- en af te kunnen koppelen zijn de slangen voorzien van Cejn Multi-X multisnelkoppelingen, waardoor in één handeling de slangen en de elektrische stekker worden gekoppeld. De eerste draaiuren zijn inmiddels gemaakt en machinist Robin Kempers concludeert dat de prestaties uitstekend zijn: “Ze bevallen goed! We zijn zeer tevreden, zonder Rototilt werken valt intussen zelfs tegen.” 

 

Voor meer informatie: Rototilt Benelux