Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Buiten gewone Liebherr voor BuitenGewoon

Buiten gewone Liebherr voor BuitenGewoon

Het in Rotterdam gevestigde BuitenGewoon nam onlangs haar eerste mobiele graafmachine in gebruik, een Liebherr A913 Compact. Deze compacte 13-14 tonner wordt ingezet voor diverse eigen wegenbouwwerkzaamheden.

BuitenGewoon heeft voor deze Liebherr A913 Compact gekozen voor zijn (lichte) gewicht, de afmetingen van een 14 tonner, maar lichter als een 14 tonner. Maar ook vanwege zijn geringe uitsteek van slechts 43 cm, wat ten goede komt bij het uitvoeren van de werkzaamheden op de krappe bedrijfsterreinen en terminals. Daarnaast is er voor de Liebherr gekozen voor zijn zuinig Stage 5 motor, die voor een lagere CO2-uitstoot zorgt.

Rijk uitgerust

Na dat men een langere periode een mobiele graafmachine gehuurd had, besloot BuitenGewoon tot de aanschaf van een eigen mobiele graafmachine. Hiermee is men flexibeler en heeft men het juiste gereedschap voor de uit te voeren werkzaamheden.

De compacte Liebherr is daarom ook uitgerust met een hydraulisch aangedreven generator van 5000 watt/220 volt, zodat men in het veld altijd stroom heeft. Deze is door Liebherr-importeur Wynmalen & Hausmann opgebouwd achter de cabine. Om de schaftkeet tussen de locaties te verplaatsen is de machine voorzien van een uitneembare trekhaak met 24 volt stekker.

Voor het werk in vervuilde omgevingen en in de (petro-)chemische industrie is de cabine voorzien van een FreshFilter overdrukvoorbereiding met controlerunit. Daarnaast zijn er op de lepelsteel, achterzijde en zijkanten van de machine extra LED-werklampen aangebracht zodat er ook zijdens de donkere dagen of nachtelijke uren ruimvoldoende verlichting rondom de machine is. Tevens zijn er rondom de machine oranje LED-flitsers aangebracht.

Verder is de machine nog voorzien van giekvering, Alliance 315/80R22,5 Dualmaster 528 dubbelluchtbanden zonder tussenring, opklapbare treeplank aan de cabinedeur en centrale smering. 

Bij Alara Lucargo zijn er vier opmaat gemaakte metalen spatborden vervaardigd, zodat de machine schoon blijft tijdens transport en werkzaamheden op de verharde weg. Aan de lepelsteel van de Liebherr hangt een door Pladdet geleverde SMP ST15 draaikantelstuk met dubbelwerkende cilinders. Tevens leverde Pladdet een hele set uitrustingsstukken bestaande uit een opschoonbak, dieplepelbak, puinriek en palletvorken. Om het geheel in stijl af te werken is de machine voorzien van de witte bedrijfskleur van BuitenGewoon.

Naast de nieuwe Liebherr heeft BuitenGewoon nog meerdere machines in haar materieelpark, onder andere een minigraver, diverse compacte wielladers, drie asfaltafwerkmachines, diverse walsen en twee diepladers.

Het bedrijf BuitenGewoon

BuitenGewoon B.V. is 5 jaar geleden gestart vanuit passie voor asfalt en de visie dat een buitengewone kwaliteit dé norm is voor continuïteit. Creativiteit en technisch inzicht leiden tot innovaties en nieuwe technieken waar- bij het dienstenpakket van Buitengewoon steeds completer wordt. Het streven is een zogenoemd ‘buitenterrein-as-a-service’ waarbij de klant als gebruiker volledig ontzorgt is en zich kan focussen op haar corebusiness.

Vanuit de Waalhaven-Rotterdam focust Buitengewoon B.V. zich op het aan- leggen en onderhouden van bedrijfsterreinen en terminals. Professioneel en technisch advies geven u inzicht in de huidige staat van uw terrein en inzicht in (toekomstig) benodigde investeringen. Met eigen machines en vakmensen is Buitengewoon in staat om zowel kleine reparaties uit te voeren als turn-key aanleg van complete terreinen.

Asfalt
BuitenGewoon heeft een eigen asfaltset, waarmee landelijk bedrijfsterreinen worden geasfalteerd. In het Rotterdamse havengebied wordt er o.a. regelmatig asfalt verwerkt voor bekende opdrachtgevers als AVR Afvalverwerking Rotterdam, Vopak, HKS Moerdijk, TTD Transterminal Dordrecht en Kees in’t Veen Tanktransporten. Dankzij jarenlange ervaring met eigen personeel, moderne machines en bedrijfscontroles wordt er een hoge kwaliteitsnorm gehanteerd.

Terreinonderhoud
Naast het aanbrengen van asfalt, worden bedrijfsterreinen onderhouden op basis van opdracht, regie en abonnement. Dit onderhoud omvat o.a. het vegen en reinigen van verhardingen en riolering, het onderhouden van belijningen en markeringen, kleinschalige asfaltreparaties en groen- en straatwerkonderhoud. Al deze werkzaamheden gebeuren met een vaste ploeg vakmensen en moderne machines om zo de veiligheids- en kwaliteitseisen te waarborgen.

Tankterpen en tankputten
Met het ontzorgen van klanten komt BuitenGewoon steeds meer in aanraking met civieltechnische werkzaamheden in de petrochemie. BuitenGewoon is ISO-9001 gecertificeerd en bezit zowel VCA Petrochemie als de BRL7001 om in verontreinigde bodems te werken. In de petrochemie is ondertussen meer dan 10.000 vierkante meter ervaring opgedaan met aanleg en renovatie van tankbodems en tankterpen in zowel asfalt als beton. Daarnaast behoren het installeren van leidingen en drainages, lekdetecties en betonwerkzaamheden zoals culverts, slabs en sleepers tot het takenpakket van BuitenGewoon.

ConcreteCanvas
Met ConcreteCanvas® (CC) creëer je een waterdichte, betonnen afdichting op een snelle en eenvoudige wijze. Dit revolutionaire betondoek bestaat uit gewapende vezels gevuld met een betonmix. De flexibele en snelle uitvoering, zonder zwaar materieel én een aantoonbare levensduur van 50 jaar maken dit betondoek uitermate geschikt voor terminals. BuitenGewoon heeft veel ervaring met het toepassen van betondoek voor chemische- en waterdichte toepassingen zoals; tankterp- en tankdijkbekleding, onkruidbestrijding onder leidingtracés en uitstroomvoorzieningen.

Foto's met dank aan: Oliver van Det