Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers voor materialhandling en bouw

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers voor materialhandling en bouw

Bobcat introduceert een nieuwe generatie verreikers, de R-serie, die bestaat uit maar liefst 12 modellen, die allemaal uitgerust zijn met Stage 5-motoren. De nieuwe verreikers bieden een hefhoogte van 6 tot 18 meter en een hefcapaciteit tussen de 2,6 en 4,1 ton.

De R-serie verreikers is de nieuwste stap in Bobcat's revolutionaire programma ‘Next is Now’, waarin innovatieve productontwikkeling en diversificatie gecombineerd worden met intelligente, gebruiksvriendelijke technologie en diensten die het werken met materieel een nieuwe dimensie geven. 

In een toelichting op de introductie van de R-serie merkte Gustavo Otero, president van Doosan Bobcat EMEA, op: “Verreikers zijn een fundamenteel bestanddeel van onze zakelijke strategie en een van de pijlers van ons initiatief Next is Now. De nieuwe baanbrekende R-serie staat garant voor uitstekende prestaties, biedt zeer robuuste machines met een maximale uptime en met een focus op nauwkeurige instrumenten en een intuïtieve bediening waarmee onze klanten iedere klus op elke werklocatie aankunnen. Met deze nieuwe modellen en de grote investeringen in onze verreikeractiviteiten is het ons doel om tussen nu en 2025 de productie van Bobcat-verreikers te verdubbelen.”

De nieuwe R-serie van Bobcat omvat de volgende modellen verreikers:
Compacte verreikers: TL26.60, TL30.60 en TL30.70 
Midrange verreikers: TL35.70, T35.105, T35.105L en T36.120SL 
Verreikers voor hoog bereik: T35.130S, T35.130SLP, T35.140S, T41.140SLP en T40.180SLP

Gustavo Otero: “De verreikers van Bobcat zijn overal ter wereld populair. Met deze nieuwe generatie willen wij onze aanwezigheid in de bouwsector verbeteren en de groei in deze belangrijke sector versnellen. Wij hebben ons als doel gesteld om aanwezig te zijn op iedere werklocatie waar deze machines nodig zijn, en we zijn ervan overtuigd, dat het gebruiksgemak, de veiligheid en de betrouwbaarheid van onze producten ons in staat stellen dat doel te realiseren.

Chirurgische precisie 

De nieuwe verreikers uit de R-serie zijn altijd en overal flexibel. Een nieuw ontworpen transmissiesysteem biedt een nog soepeler handling om ook de lastigste klussen op hoogte met chirurgische precisie uit te voeren. De werkzaamheden worden daarnaast vergemakkelijkt door de combinatie van het Boom Positioning System, de nieuw ontworpen ultranauwkeurige joystick, de kruipfunctie en het verbeterde zicht vanuit de cabine.

Dankzij een verbeterd ontwerp is het kruippedaal gemakkelijker in gebruik en raakt de bestuurder minder snel vermoeid. Een hogere motorrem zorgt voor een kortere remafstand en vergroot zo de veiligheid op de werklocatie. Haas- en schildpadsnelheden die worden aangestuurd met de joystick, zijn standaard op alle modellen. Voor toepassingen die een snelle respons van de transmissie vereisen, is de nieuwe dynamische rijmodus beschikbaar. Met de nieuwe optionele handbediening van de Flex-rijmodus kan de rijsnelheid onafhankelijk van het motortoerental worden geregeld.

Comfortabele cabine

De Bobcat-verreikers uit de R-serie zijn uitgerust met een nieuwe cabine die ongekend gebruiksgemak biedt. De cabine is ontworpen rondom de bestuurder en heeft een uniek centraal bedieningspaneel voor optimale ergonomie. Het interieur is luxe en modern ingericht en heeft specifiek voor de R-serie een speciaal design met opvallende kleuren en materialen waarin het Bobcat-DNA duidelijk tot uitdrukking komt. In het ergonomische ontwerp zijn alle oppervlakten geoptimaliseerd voor meer ruimte en een beter overzicht. Centraal staat een nieuw 5-inch lcd-scherm dat alle vereiste informatie biedt, inclusief de beelden van de achteruitkijkcamera die de bediening van de machine gemakkelijker en nauwkeuriger maken. 

Dankzij de volgende functies kunnen bestuurders snel aan de slag met de verreikers uit de nieuwe R-serie:
-Multifunctionele joystick met verbeterde ergonomie
-Intuïtieve bedieningselementen zoals in moderne auto’s (verlicht toetsenblok, jog-shuttle, hendels onder het stuurwiel)
-Interactief 5-inch lcd-scherm
-Halfautomatische wieluitlijning
-Automatische transmissie en parkeerrem

Bescherming vitale onderdelen

In de bouw is het essentieel dat machines altijd beschikbaar zijn. Bobcat-verreikers hadden altijd al een extra robuust ontwerp en de modellen uit de R-serie zetten deze lijn voort. Bijvoorbeeld met bescherming voor alle vitale onderdelen op belangrijke punten en een frame en giek die robuustheid bieden voor werk in alle mogelijke omgevingen. Het ontwerp biedt niet alleen bescherming voor hydraulische en elektrische componenten, waaronder leidingen, kabelbomen en transmissie, maar bevat ook een stalen plaat die de onderkant van de machine beschermt. Alle Bobcat-verreikers hebben een starre giek en een robuust frame van kokerprofiel.

Onder de motorkap

Alle verreikers uit de R-serie zijn voorzien van een nieuwe motorkap met een steiler profiel, die meer zicht biedt en de dode hoek aan de rechterkant van de machine met 15 procent verkleint. In combinatie met het nieuw ontworpen dashboard levert dat een uitstekend, ongehinderd zicht vanuit de cabine op. De bestuurder kan zo met meer vertrouwen op het werkterrein rijden, met duidelijk minder kans op ongelukken of fouten. 

De toegang tot het motorcompartiment is ook verbeterd, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Onder de motorkap van de machines uit de R-serie bevinden zich nieuwe, verbeterde versies van de D34 Stage 5-motor van Bobcat. Deze zijn uitgerust met een roetfilter (Diesel Particulate Filter ofwel DPF), dat automatisch wordt geregenereerd zonder dat de prestaties van de machine eronder leiden of de bestuurder wordt afgeleid. 

Verdere voordelen worden verkregen doordat in de 55 kW (75 pk)-motor geen AdBlue wordt gebruikt en in de 74 kW (100 pk)-motor geen EGR. Dat betekent dat het aantal onderhoudsintervallen in deze Stage 5-modellen is gereduceerd van vijf naar drie, wat het onderhoud vergemakkelijkt en de totale eigendomskosten verlaagt. Het rendement van deze machines wordt daarnaast verder vergroot doordat ze aangesloten zijn via Machine IQ, het nieuwe telematicasysteem van Bobcat. Voor markten met minder stringente regelgeving biedt de beproefde Perkins Stage 3A-motor meer vermogen en de eenvoud van een mechanisch injectiesysteem.

Stabiliteit

Alle machines uit de R-serie hebben een ontwerp dat erop is gericht onze klanten met vertrouwen te laten werken. Dat begint met een laag zwaartepunt en een goed uitgebalanceerde constructie met onder meer een zwaar tegengewicht en een lange wielbasis. 

Dankzij de optimale gewichtsverdeling van de nieuwe Bobcat-verreikers, met of zonder uitgeschoven stabilisatoren, kunnen bestuurders hoog en ver reiken wanneer ze zware lasten met de machines verplaatsen.

Quentin D’Hérouël, productmanager Telehandlers bij Doosan Bobcat, vertelt: Zoals bij alle Bobcat-verreikers worden de machines uit de R-serie af fabriek geleverd met een standaardgarantie van 3 jaar (of 3.000 bedrijfsuren) op de hele machine. Bobcat is de enige producent die standaard een garantie van 3 jaar aanbiedt. Zo hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken over hun machines en kunnen ze zich helemaal richten op hun eigen werk. En wat het cabine-interieur betreft, zetten wij nu de toon. Omdat wij deze nieuwe generatie machines hebben ontworpen in constant overleg met onze klanten, hebben we er alle vertrouwen in dat de markt ze zeer positief zal ontvangen.” 

Importeurs voor België: Bobcat
Importeur voor Nederland: Inter-Techno

 

Voor meer informatie: Bobcat