Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr T 274 – de nieuwe 305 t-miningtruck

Liebherr T 274 – de nieuwe 305 t-miningtruck

Liebherr breidt zijn productaanbod uit met de T 274, een toonaangevende miningtruck van 305 t/336 ton. Deze nieuwe truck overbrugt de kloof tussen de zeer succesvolle T 284 (363 t/400 ton) en de verbeterde T 264 (240 t/265 ton).

Ontworpen en aangepast op basis van jarenlange ervaring in de ontwikkeling van mijnbouwtrucks, is de T 274 een echte 305 ton machine die snelle cyclustijden, hogere productiesnelheden, een laag brandstofverbruik en lage kosten biedt per ton. Deze nieuwe truck volgt hetzelfde basisontwerp als de T 284 en profiteert van zijn tientallen jaren praktijkervaring. Bestuurders en technici kunnen eersteklas comfort en veiligheid verwachten tijdens het besturen en onderhouden van deze truck. Er is een breed scala aan opties beschikbaar, die niet alleen maximale productiviteit bieden, zelfs onder de zwaarste omstandigheden, maar ook voldoen aan de veranderende eisen van klanten en mijnsites.

Ongeëvenaarde prestaties

De Liebherr T 274 wordt aangedreven door de krachtigste motor in zijn klasse met 2.684 kW (3.650 pk) en het efficiënte Liebherr Litronic Plus AC Drive-systeem. Met het geavanceerde hydraulische ontwerp en de snelle cyclustijden verplaatst de T 274 meer materiaal in minder tijd. Deze nieuwe toevoeging aan Liebherr's mijnbouwproductassortiment biedt een truck met het grootste laadvermogen in zijn klasse, waarbij meer ton per transportcyclus wordt verplaatst.

Snelheid op helling is een belangrijke oorzaak van snelle cyclustijden. Het Liebherr Litronic Plus AC-aandrijfsysteem verbetert de efficiëntie van de cyclustijd door continue bergopwaartse snelheid te bieden, in tegenstelling tot traditionele mechanisch aangedreven trucks die moeten schakelen. De T 274 is ontworpen met het oog op veiligheid en is uitgerust met een dynamisch remvermogen van 4.500 kW (6.035 pk) om efficiënt te werken op afdalingen.

Perfecte pasmatch met Liebherr-graafmachines

Door de Liebherr T 274 te koppelen aan de Liebherr R 9800 hydraulische graafmachine, krijgt de klant een zeer veelzijdige en productieve vloot. De snelle zwenktijden van de R 9800 laden de T 274 met vier bakken, wat zorgt voor snelle laadtijden die leiden tot hoge productiesnelheden van zowel de truck als de graafmachine. De T 274 is ook compatibel met de gloednieuwe R 9600, de opvolger van de beproefde en iconische R 996B.

Bewezen betrouwbaarheid

De T 274 is gebaseerd op het beproefde ontwerp van de Liebherr T 284, die in het veld meer dan 20 miljoen bedrijfsuren heeft gewonnen. Het frame en de componenten worden gedeeld door zowel de T 284 als de T 274. De solide reputatie van Liebherr als een betrouwbare Original Equipment Manufacturer (OEM) komt voort uit de consequente ontwikkeling en productie van hoogwaardige mijnbouwcomponenten, producten en diensten. De voor mijnbouw geoptimaliseerde componenten van de T 274 zijn ontwikkeld, vervaardigd en gecontroleerd door Liebherr volgens ons verticale integratiemodel om topprestaties en betrouwbaarheid voor de hele machine te garanderen.

Gebruikersgericht ontwerp

Liebherr zet zich in om mijnbouwtrucks te ontwerpen die bestuurders willen besturen. Het ergonomische ontwerp van de cabine van de T 274 creëert een veilige, comfortabele en productieve omgeving voor machinisten. De cabine biedt maximaal zicht door middel van getinte ruiten van veiligheidsglas en is gecertificeerd voor bescherming tegen kantelen en vallende voorwerpen. Het geïntegreerde HVAC-systeem zorgt voor comfort bij alle extreme temperaturen.

Alle Liebherr-trucks bieden ten minste twee veilige uitgangsroutes van de cabine naar de grond. Liebherr mijnbouwtrucks zijn uitgerust met ladders en platforms die gemakkelijke toegang tot de motor bieden. De onderhoudsgebieden op de begane grond bieden veilige en efficiënte toegang voor service.

De T 274 is uitgerust met dubbele A-armophanging, die zorgt voor een optimaal grondcontact van de band binnen de hele veerslag, waardoor het loopvlak en de slijtage worden verminderd met een geoptimaliseerde camber en teenhoek. Deze eigenschappen van het voorwielophangingssysteem zorgen voor superieur comfort, veiligheid en handling voor de T 274-bestuurders, waardoor de rijkwaliteit wordt verbeterd en de algehele blootstelling aan lichaamstrillingen wordt verminderd.

Veelzijdig voor alle toepassingen

Liebherr biedt een scala aan specifieke oplossingen voor klanten die in extreme omgevingen werken. Deze pakketten garanderen dat de T 274 geschikt is voor alle werkomstandigheden. Er zijn specifieke oplossingen ontwikkeld om de componenten te beschermen en klanten te helpen machines te bedienen bij temperaturen zo laag als -40°C/F. Liebherr biedt ook een oplossing om de vrachtwagens te laten werken op hoogtes tussen 3.500 en 5.000 meter boven de zeespiegel, en een geluiddempingspakket om de geluidsemissie van trucks drastisch te verminderen. Deze ultrastille optie geeft klanten de flexibiliteit om dag en nacht te werken, zonder de nabijgelegen woonwijken te storen.

Eerste stap naar nul-emissiemijnbouw

Het Liebherr Trolley Assist-systeem is als optie verkrijgbaar op de T 274. Deze oplossing is een effectieve eerste stap op weg naar emissievrije mijnen van de toekomst. Door gebruik te maken van een bovenliggende stroomafnemer om het elektrische aandrijfsysteem op het elektriciteitsnet aan te sluiten, kan het Trolley Assist-systeem ofwel productiviteit van de dumpervloot, of de omvang van het wagenpark verkleinen met behoud van de jaarlijkse productie, in vergelijking met standaard mijnbouwtrucks. Het belangrijkste voordeel is de aanzienlijke vermindering van het dieselverbruik en de CO2-uitstoot van het machinepark. Liebherr levert bewezen praktijkervaring met 38 T 284-machines die zijn uitgerust met het Trolley Assist-systeem dat al in gebruik is op twee verschillende locaties.

 

Voor meer informatie: Liebherr T274