Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Tobroco-Giant perfectioneert haar vier kleinste wielladers

Tobroco-Giant perfectioneert haar vier kleinste wielladers

Naast veel nieuwe productontwikkelingen is het constant optimaliseren en verbeteren van het bestaande product portfolio volgens de eisen van de klant de topprioriteit voor Tobroco-Giant. Om deze reden zijn de vier kleinste modellen, de G1100 en G1200 en hun Tele-versies de afgelopen jaren continu geoptimaliseerd. Ook zijn er nu diverse extra opties voor deze machines beschikbaar.

Sinds de introductie enkele jaren geleden zijn de kleinste leden van de Tobroco-Giant wiellader familie erg populair geworden, niet alleen in de bouw, maar ook bij bedrijven die actief zijn in grondverzet en hoveniers. In tijden dat goed opgeleide medewerkers schaars zijn en werk en deadlines voor hoge druk zorgen, is het belang van een veelzijdige en compacte gemotoriseerde helper aanzienlijk toegenomen. Tegelijkertijd is het ook erg belangrijk om de arbeidsomstandigheden van medewerkers te verbeteren, zodat zij de grote diversiteit aan werkzaamheden op een veilige en gezonde manier kunnen uitvoeren.

Om deze reden worden tegenwoordig veel taken, zoals het leveren van materiaal op de bouwplaats, transport- en graafwerkzaamheden, die al lang met de hand worden gedaan, nu uitbesteed worden aan de compacte machines. Ze moeten niet alleen in een beperkte ruimte kunnen werken en tegelijkertijd hoge prestaties leveren, maar ze moeten tevens gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen worden vervoerd en voor veel verschillende doeleinden kunnen worden ingezet.

Klein gewicht - grote flexibiliteit

Met een bedrijfsgewicht van slechts 1.100 kg voor de G1100 en G1200 en 1.200 kg voor de G1100 Tele en G1200 Tele zijn de machines eenvoudig en snel op een trailer te vervoeren. De Giant aanbouwdelen die van groot belang zijn voor de ongelooflijke veelzijdigheid van de machine kunnen ook probleemloos op de trailer mee worden vervoerd. Desalniettemin doen de kleinste Giant’s hun naam ‘Giant Ant’ echt eer aan, omdat ze in staat zijn om bijna hun eigen gewicht te tillen. De tele-versies van de twee modellen bieden nog steeds een hefkracht van 750 kg.

De kleine krachtpatsers worden aangedreven door vier sterke Poclain wielmotoren, die hoge duw- en trekkrachten leveren en bekend staan als zeer onderhoudsarm. De hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing geven de wielladers goede rijeigenschappen, de elektrisch inschakelbare lengte sperdifferentieel zorgt ervoor dat alle vier de wielen altijd maximale grip hebben. Schakelen tussen vooruit en achteruit is heel gemakkelijk gemaakt met een elektrische schakelaar.

De flexibiliteit van de machines valt en staat met het juiste assortiment aanbouwdelen. Tobroco-Giant beschikt over een team van gespecialiseerde aanbouwdelen engineers die zich volledig richten op het ontwikkelen van nieuwe en het verbeteren van bestaande aanbouwdelen. Dit is terug te zien in de complete lijn met aanbouwdelen voor de G1100- en G1200-modellen. Of het nu gaat om een veegmachine, bomenklem of grondbak. De Giant aanbouwdelen zijn specifiek voor deze machines ontworpen en garanderen optimale prestaties en maximaal rendement.

Veel optimaliseren

Ondanks dat het ontwerp van de machines niet veel is veranderd, zijn er diverse technische wijzigingen doorgevoerd: de motoren (20 pk voor de G1100 en 25 pk voor de G1200) zijn nu Stage 5-motoren. Tevens zitten er beschermplaten aan de onderzijde en aan de voorzijde van de machine aangebracht om deze te beschermen tegen beschadiging door takken, stenen etc.

Om het transport en het hijsen van de machine te vergemakkelijken zijn er nu hijsogen gemonteerd. Op deze manier kan deze stevig op de trailer worden bevestigd en veilig naar zijn bestemming worden vervoerd en, indien nodig, gemakkelijk over een muur worden getild. De machine kan geleverd worden met versmalde spatborden zodat deze slecht 87,5 cm breed is en letterlijk door elke deur kan.

Nieuwe opties beschikbaar voor maatwerk

Nu zijn er - naast de hierboven genoemde wijzigingen van het standaardmodel - meer opties voor G1100 (Tele) en G1200 (Tele) beschikbaar. Voor een comfortabelere manier van werken is er een mechanisch geveerde stoel inclusief veiligheidsgordel, armleuning en rugleuning verkrijgbaar. 

Verder is er de mogelijkheid om voor een transportbeveiliging te kiezen, zodat men met een druk op de knop de hefarm in alle richtingen kan blokkeren. Een andere optie is de slangbreukbeveiliging in combinatie met zweefstand en transportbeveiliging. Ook is het mogelijk om de machines af fabriek met wegspecificatie te bestellen.

Voor het gebruik van aanbouwdelen met een hoge olieflow zoals een heggenschaar, cirkelmaaier of klepelmaaier kan een elektrisch schakelbare tandempomp met maximaal 39 liter/min worden gekozen. Dit systeem staat op zichzelf door een extra enkelwerkende hydraulische functie en vrije retour. Dit zorgt voor minder weerstand en opwarming en voorkomt drukverlies. 

Exclusief voor de G1200 en de G1200 Tele zijn er twee extra opties: Er kan gekozen worden voor HD-aandrijving of een hogere rijsnelheid (tot 19 km/u). HD staat voor Heavy Duty en zorgt voor 45% meer trekkracht. De hogere rijsnelheid heeft veel zin als materiaal over langere afstanden moet worden geladen, gelost of vervoerd.

Veel argumenten voor de ‘kleintjes’

Door de optimalisatie én het aanbod van nieuwe opties bieden de G1100 en G1200 nog meer comfort en hogere prestaties bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden in de bouw, grondverzet en door hoveniers: heffen, transporteren, laden, graven of schoonmaken, er zijn bijna geen beperkingen. Bovendien bieden de twee tele-versies de mogelijkheid om te laden op hoogte of materialen op te slaan in hoge rekken. Vergeleken met het bedrijfsgewicht tillen de machines veel, terwijl ze door hun geringe gewicht kunnen werken zonder de ondergrond te beschadigen. Door de compacte afmetingen kunnen de machines overal aan het werk worden gezet. 

Technische gegevens

 
G1100
G1100 Tele
G1200
G1200 Tele
Bedrijfsgewicht
1.100 kg
1.200 kg
1.100 kg
1.200 kg
Motorvermogen
14,7 kW (20 pk)
14,7 kW (20 pk)
18,4 kW (25 pk)
18,4 kW (25 pk)
Hefkracht
1.100 kg
750 kg
1.100 kg
750 kg
Kiplast
1.000 kg
900 kg
1.000 kg
900 kg
Hefhoogte
2,17 m
2,82 m
2,17 m
2,82 m
Breedte
87,5 cm
87,5 cm
87,5 cm
87,5 cm
Rijsnelheid
0-15 km/h
0-15 km/h
0-15 km/h
0-15 km/h

 

Voor meer informatie: Tobroco-Giant