Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hoog laadvermogen en wendbaarheid belangrijk

Hoog laadvermogen en wendbaarheid belangrijk

Noppert Beton uit het Friese Sumar heeft geïnvesteerd in twee nieuwe MAN trucks. Het gaat om een TGS 49.420 10x4 betonmixer met een 15 kuub opbouw van Mulder en een TGS 43.430 met een Cifa betonpomp met een 9 kuub grote betonmixer. Beide voertuigen werden geleverd door MAN Truck dealer Wierda Bedrijfswagens.

Voor Noppert Beton betekent de komst van de beide MAN trucks een hernieuwde kennismaking met dit merk. Pieter Norbruis van Noppert Beton: “De keuze viel op MAN omdat zij enorm veel ervaring hebben in dit segment. Voor de betonpomp waren we al ruim een jaar geleden begonnen met de aankoop en de juiste inrichting van het voertuig. Wij wilden graag naar een 8x4 Wide Spread vanwege het hogere laadvermogen. Met deze oplossing van Wierda Voertuig Techniek mag dit voertuig 43 ton wegen. Dat is aanzienlijk meer dan onze vorige betonpomp/mixer”. De nieuwe Cifa betonpomp heeft een bereik van 24 meter horizontaal en 28 meter verticaal. “Voor ons is dit de ideale betonpomp die een hoog laadvermogen combineert met een uitstekend bereik”.

Mixer2Rent

Voor de 10x4 betonmixer was de levertijd veel korter, aangezien Noppert Beton koos voor een kant en klare oplossing uit voorraad. “Wierda Bedrijfswagens heeft ook het verhuurbedrijf ‘Mixer2Rent’ en dit is één van de trucks die klaar stond voor de verhuurvloot. Het is echter wel een compleet nieuw voertuig dat volledig voldoet aan onze eisen. Zo heeft deze MAN een actief sturende naloopas waarmee de truck erg wendbaar is. Ook de Mulder betonmixer opbouw is geheel volgens onze specificaties opgebouwd. Het fijne van deze oplossing is dat het een erg compleet voertuig is. Er zijn bijvoorbeeld allerlei voorzieningen aangebracht die het werk eenvoudiger en veilig maken. Zo is er werkverlichting rondom, zijn er overal opstapjes en is de truck zodanig afgeleverd dat hij meteen inzetbaar was”. Norbruis ziet het als een groot voordeel dat hij bij Wierda Voertuig Techniek altijd terug kan vallen op Mixer2Rent, bijvoorbeeld voor extra capaciteit of voor vervangend vervoer bij reparaties of schades.

Professionele bedrijfswagendealer

De beide nieuwe MAN trucks zijn inmiddels operationeel en de chauffeurs zijn lovend over het comfort, het bedieningsgemak en de draaicirkel van de trucks. De MAN trucks combineren een hoog netto laadvermogen met een grote wendbaarheid en dat is belangrijk in de bouwsector. Binnen de vloot van 8 betonmixers is MAN nu het tweede merk en dat is een bewuste keuze. “Met een twee merken beleid zijn we niet afhankelijk van één leverancier en bovendien kunnen we de voertuigen in het werk vergelijken. Een betonmixer bij Noppert Beton gaat lang mee, in het geval van de vorige betonpomp zelfs 13 jaar. Dan is het belangrijk dat je terug kunt vallen op de service en ondersteuning van een professionele bedrijfswagendealer. Met Wierda Bedrijfswagens in Drachten en Heerenveen zijn we daarvan verzekerd”.

Noppert Beton

Noppert Beton produceert en levert een grote diversiteit beton en betonproducten vooro.a. de woningbouw, utiliteitsbouw en weg- en waterbouw. Het bedrijf heeft al 75 jaar ervaring op het gebied van beton en betonproducten. 

 

Voor meer informatie: Wierda bedrijfswagens