Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hybride Kobelco met verstelbare giek voor Baars

Hybride Kobelco met verstelbare giek voor Baars

Baars Aannemerij en Transport uit Nieuwland heeft, via de Kemp Groep, een Kobelco SK210HLC-10 hybride rupsgraafmachine met verstelgiek in ontvangst genomen. De SK210HLC-10 met groot accupakket met lithium-ion technologie is één van de meest succesvolle hybride machines in zijn klasse.

Uniek aan de hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25 kW generatormotor laadt het accupakket continue. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch én bij iedere graafcyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstof motor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. 

De Kemp Groep heeft de hybride Kobelco met hydraulisch verstelbare giek voor Baars voorzien van diverse opties. Denk hierbij aan onder andere; een hydraulische snelwissel, centrale smering, opklapbare treeplanken, gereedschapskist op de onderwagen, overdruk voorbereiding, stutpaalbediening op de onderwagen en extra contragewicht. 

Op iedere Kobelco geldt 36 maanden of 3.000 uur garantie. Op het hybride gedeelte zelfs 5 jaar of 10.000 uur garantie! 

Over Baars

Baars voert GWW-projecten uit in de natuurlijke en stedelijke omgeving. Baars houdt waterwegen bevaarbaar met baggerprojecten, waterplantbestrijding  (Hydro Venturi) en waterbeheer. Op het land verzorgen zij aanpassingen in de infrastructuur zoals de renovatie van rioleringen, het bouwrijp maken van bouwlocaties en herinrichten van bijvoorbeeld (parkeer)terreinen. Ook de herinrichting van natuurgebieden behoort tot de kerndisciplines. Naast GWW-projecten is Baars een nationaal- en internationaal transportbedrijf gericht op specialistisch vervoer. Met vloeistofdichte kippers vervoeren zij (verontreinigd) rioolslib en baggerspecie. 

 

Voor meer informatie: Kemp Groep