Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ook Cat overslagmachines zijn nu leverbaar als Next Gen

Ook Cat overslagmachines zijn nu leverbaar als Next Gen

De nieuwe Cat MH3022, MH3024 en MH3040 zijn nu leverbaar in de Next Gen uitvoering. Deze robuuste overslag- en recyclingmachines zijn voorzien van een schone Stage 5 motor.

MH3022 en MH3024

De nieuwe Cat MH3022 en MH3024 graafmachines in overslaguitvoering, zijn speciaal gebouwd voor betrouwbare en efficiënte inzet voor afval- en schrootverwerking, bieden superieure prestaties, lage bedrijfskosten en verbeterd comfort. Hun geavanceerde elektrohydraulische systeem zorgt voor een optimaal evenwicht tussen vermogen en efficiëntie, waardoor de cyclustijden verbeteren en meer materiaal kan worden verwerkt in dezelfde tijd. Dit zorgt voor een verbeterd winstpotentieel.

Deze overslagmachines van de volgende generatie worden aangedreven door de Cat C4.4 motor, die geschikt is voor biodiesel tot B20. Het onderhoudsvrije nabehandelingssysteem van de motor, die voldoet aan de Stage 5 emissienorm, zorgt voor verlaging van de bedrijfskosten en maximale beschikbaarheid van de machine. De keuze tussen de bedrijfsmodi Power en Eco zorgt voor een fijnafstemming van het benodigde vormen voor de onderhanden taak, met een 10% lager brandstofverbruik dan vorige modellen zonder dat dit ten koste van de machineprestaties gaat. 

Een 12% breder, gestabiliseerd spoor verbetert de bedrijfsstabiliteit van de Cat MH3022 bij het werken met vergroot bereik. De MH3024 biedt een tot 7% groter zwenkkoppel waardoor sneller meer materiaal kan worden verplaatst. De modus voor groot hefvermogen bij beide modellen vergroot het hefvermogen zodat zware lasten efficiënter kunnen worden verwerkt. De standaard SmartBoom™, waardoor de giek vrij omhoog en omlaag kan bewegen zonder pompopbrengst te gebruiken, stelt de machinist in staat zich te concentreren op de bediening van de grijper en biedt een soepelere cyclus.

Een reeks van uitrustingsstukken en nieuwe bereikopties is beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen voor een grotere flexibiliteit bij het gebruik van de MH3022 en MH3024. De veelzijdigheid van beide graafmachines in overslaguitvoering kan worden vergroot door de apparatuur buiten de fabriek uit te rusten met een generator van 15 kW voor werken met een magneet.

Technologie
Nieuwe standaardtechnologieën op de Cat MH3022 en MH3024 graafmachines in overslaguitvoering zorgen voor extra bescherming tijdens bedrijf. De nieuwe cabinebescherming helpt de machinist door contact tussen de uitrusting en de cabine te voorkomen. Doordat een pincode is vereist voor het starten van de motor, zorgt de nieuwe machinist-id ervoor dat de machine niet door onbevoegden wordt bediend.

Ontworpen voor veilig bedrijf
Grote ramen van gehard glas met smalle stijlen in het opnieuw ontworpen cabineontwerp zorgen voor betere algehele zichtbaarheid en bedrijfsveiligheid. Standaardcamera's voor zicht naar rechts en achteren, die kunnen worden opgewaardeerd tot 360-graden zicht, geven videobeelden weer op de grote monitor met touchscreen in de cabine om de zichtbaarheid van het werkterrein nog verder te verbeteren. Dikkere, slagvaste en stootbestendige ruiten en dakramen voldoen aan de normen EN356, P8B en P5A.

Een noodstopschakelaar op maaiveldhoogte sluit alle brandstoftoevoer naar de motor af en schakelt de machine uit. Standaard noodkranen voor neerlaten van giek en stick, die terugstromen van de olie voorkomen bij een onverwacht verlies van hydraulische druk, houden de giek veilig op zijn plaats. Alle dagelijkse onderhoudspunten zijn snel toegankelijk vanaf maaiveldhoogte, terwijl een nieuw serviceplatform met treden gemakkelijke, veilige en snelle toegang biedt tot het bovenste servicegebied.

Een nieuwe kijk op comfort
De cabine van de nieuwe generatie, met een keuze tussen een Deluxe- en Premium-uitvoering, biedt een optie voor joystickbesturing, waardoor de stuurkolom niet meer nodig is, voor een aanzienlijke verbetering van de zichtbaarheid vooruit, de beenruimte en de toegankelijkheid van de cabine. Het betreden en verlaten van de cabine wordt verder vergemakkelijkt doordat de linkerconsole omhoog kan worden gekanteld. Alle bedieningselementen zijn comfortabel gepositioneerd vóór of binnen handbereik van de machinist om overbodige bewegingen te vermijden.

Een grotere monitor van 254 mm (10 inch) met aanraakscherm en hoge resolutie die is uitgerust met een draaiknop voor eenvoudige navigatie van de intuïtieve bedieningselementen voor de machinist. Verschillende machinisten kunnen hun specifieke joystickinstellingen en geprefereerde instellingen voor de bedrijfsmodus opslaan en de machine kiest de instellingen automatisch op basis van de machinist-id. Beide modellen bieden een maximale cabinehoogte van 5.750 mm om het zicht bij laden en materiaalverwerking te verbeteren.

MH3040

De nieuwe Cat MH3040 , die het vermogen en de betrouwbaarheid biedt die nodig zijn voor de meest veeleisende toepassingen voor materiaaloverslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven, bouwt voort op zijn succesvolle voorganger, het M325D L MH-model. De giek, stelen en andere gebieden met hoge spanningen bieden dikke, uit meerdere platen bestaande onderdelen, giet- en smeedstukken om bestand te zijn tegen slijtage en jarenlang betrouwbaar te kunnen werken. Speciaal ontworpen montage-eenheden op het bovenframe ondersteunen de nieuwe heavy-duty cabine.

De nieuwe Cat C7.1-motor van de graafmachine van 151 kW (202 pk) voldoet aan de Stage 5 emissienormen met een nabehandelingssysteem dat geen onderhoud of uitvaltijd vereist. Het nieuwe Smart Mode-systeem stemt automatisch het motor- en hydraulisch vermogen af op de graafomstandigheden om het brandstofverbruik te verminderen, terwijl de Power Mode maximaal vermogen levert om de productiviteit te optimaliseren. De brandstofzuinige motor kan op biodiesel tot B20 draaien en biedt een tot 25 procent lager brandstofverbruik dan de M325D L MH. 

De MH3040 biedt een 12 procent hogere zwenksnelheid, waardoor de cyclustijden korter worden en machinisten in staat worden gesteld meer materiaal in dezelfde hoeveelheid tijd te verplaatsen. Het geavanceerde hydraulische systeem biedt klepprioriteit om druk en stroom te bieden waar deze nodig zijn en levert de optimale balans tussen vermogen, efficiëntie en controle over de lading. De nieuwe zware hefmodus van de graafmachine verhoogt het hefvermogen en verbetert de controle. De functies voor automatisch opwarmen zorgen ervoor dat hydraulische olie sneller warm wordt bij lage temperaturen, waardoor de levensduur van de componenten wordt verlengd. 

Comfort en flexibiliteit
Het grotere eersteklas cabineontwerp van de MH3040 biedt geluidsdemping om het geluidsniveau binnen in de cabine te verlaging. Smallere cabinespijlen in combinatie met grote ramen van getemperd glas bieden uitstekend zicht naar alle kanten. Achteruitkijkcamera's en camera's aan de rechterkant zijn standaard, zodat machinisten zich bewust blijven van hun omgeving. De nieuwe joystickbediening vervangt de stuurkolom in het midden waardoor het zicht vooruit nog verder verbetert. Een linkerconsole die omhoog kan worden gekanteld stelt machinisten in staat de cabine veel gemakkelijker te betreden en te verlaten.

Een grotere monitor van 254 mm (10 inch) met aanraakscherm en hoge resolutie die is uitgerust met een draaiknop voor eenvoudige navigatie van de intuïtieve bedieningselementen voor de machinist. De joystickbediening is op ergonomische wijze geplaatst binnen handbereik om vermoeidheid bij de machinist te verminderen, terwijl de joystickinstellingen en geprefereerde bedrijfsmodus snel kunnen worden ingesteld op een specifieke gebruikers-id via de monitor. De eersteklas luchtgeveerde stoel met hoofdsteun, verwarming en ventilator is ontworpen voor comfortabele afstelling voor machinisten van alle afmetingen.

Er zijn meerdere configuraties beschikbaar, met een maximaal bereik van 15,5 meter, waarmee de flexibele MH3040 graafmachine in overslaguitvoering in de behoeften van klanten kan voorzien. Klanten kunnen kiezen uit een reeks van uitrustingsstukken in verschillende maten om aan de materiaaloverslag- en productiebehoeften van de locatie te voorzien. Werk bij weinig licht met de standaard, 1800 lumen LED-verlichting op giek, graafarm en cabine. De optionele 20 kW generator met bekabeling naar graafarm helpt om magnetische uitrustingsstukken op efficiënte wijze van stroom te voorzien voor het verwerken van fijn ijzerhoudend materiaal. 

Ongekend onderhoudsgemak

Standaard Product Link bij alle machines legt belangrijke bedrijfsgegevens vast zoals locatie, uren, brandstofgebruik, productiviteit, inactiviteit, onderhoudswaarschuwingen en storingscodes, die op afstand kunnen worden bekeken en bijgehouden om de efficiëntie van het fleetbeheer te bevorderen.

De nieuwe hydraulische oliefilter, die 50% langer meegaat dan eerdere ontwerpen, verbetert de filtering en verlengt de verversingsintervallen tot 3000 bedrijfsuren. Nieuwe anti-aftapventielen houden de hydraulische olie schoon tijdens het vervangen van het filter. Alle brandstoffilters bieden een gecoördineerd verversingsinterval van 1000 bedrijfsuren en de nieuwe luchtinlaatfilter met voorfiltereenheid gaan tot 1000 uur mee voor geringere onderhoudsvereisten.

Machinisten kunnen gemakkelijk de levensduur van het filter en de onderhoudsintervallen van de graafmachine in de gaten houden via de monitor met hoge resolutie in de cabine. De uiterst efficiënte koelventilator, die geen interactie met de machinist vereist, is uitgerust met een standaard automatische omkeerfunctie om de kernen schoon te houden en de beschikbaarheid van de machine te maximaliseren. Een optioneel trillend koelscherm wordt geactiveerd tijdens de omgekeerde ventilatorwerking om de verwijdering van vuil en stof nog verder te verbeteren.

Specificaties

Model  MH3022  MH3024 MH3040
Motor C4.4 C4.4 C7.1
Nettovermogen, kW (pk) 108 (145) 128 (171) 152 (202)
Min. Bedrijfsgewicht, kg  21.200 22.700  
Max. Bedrijfsgewicht, kg 24.500 26.800 38.500
Max. bereik, mm 10.280 12.010 15.490
Max. laadhoogte mm 11.710 13.030 17.510

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon Equipment

 

Voor meer informatie: Cat