Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Maximaliseer uw uptime met de Hitachi ZX160-7 en ZX180-7

Maximaliseer uw uptime met de Hitachi ZX160-7 en ZX180-7

Met de nieuwe Zaxis-7-serie rupsgraafmachines hebben eigenaars en machinisten de volledige controle. De nieuwe modellen ZX160-7 en ZX180-7, die voldoen aan Stage 5, zijn nog prettiger voor de machinist, en dankzij de efficiëntie en veelzijdigheid van de machines kunnen eigenaars de kosten verlagen en de winst vergroten.

Meer winstgevendheid

Eigenaars profiteren van de indrukwekkende brandstofzuinigheid van de in een nieuw jasje gestoken ZX160-7- en ZX180-7-graafmachines. Dankzij het toonaangevende hydraulische systeem HIOS IV van Hitachi en verbeteringen aan de rijmotor wordt tot 7% minder brandstof verbruikt dan bij eerdere modellen.

Machinisten kunnen de brandstofzuinigheid verder vergroten en de kosten verminderen met de nieuwe ECO-meter, die duidelijk zichtbaar is op de multifunctionele lcd-kleurenmonitor van acht inch. Dankzij de grote veelzijdigheid van de Zaxis-7-graafmachines kunnen eigenaars hun winst verhogen door meer uiteenlopende projecten aan te pakken.

Beide modellen zijn verkrijgbaar met een één- of een tweedelige giek. De ZX180-7 is verkrijgbaar met een lange onderwagen (LC) voor optimale stabiliteit en een smalle onderwagen (LCN) voor gemakkelijk transport. Door de kortere draaicirkel is de ZX180-7 geschikt voor werken bij weinig manoeuvreerruimte en de diverse hulpstukken kunnen snel worden gewisseld dankzij het verbeterde steunsysteem voor hulpstukken op de monitor.

Voel het verschil

De opnieuw ontworpen, hypermoderne cabine van de Zaxis-7-graafmachine van Hitachi is de perfecte werkomgeving voor machinisten. De bijzonder ruime ZX160-7 en ZX180-7 beschikken over een toonaangevende cabine die superieur is op het gebied van comfort en kwaliteit. Ze behoren tot de stilste machines op de markt en er zijn 16% minder trillingen dan bij de vorige generatie.

De machines zijn door het nieuwe ergonomische bedieningspaneel makkelijk te bedienen en de besturing is goed bereikbaar. Machinisten kunnen met de multifunctionele controller snel door het menu op de lcd-monitor van acht inch navigeren. Het hi-res antireflectiescherm is goed leesbaar en de vernieuwde lay-out biedt een duidelijk display en prettige functionaliteit, zoals airconditioning, DAB+ radio en Bluetooth.

Meer veiligheid

De nieuwe Hitachi Zaxis-7-graafmachines bieden een beter zicht op het werkterrein, zodat machinisten, en de machine zelf, beter beschermd zijn tegen potentiële gevaren. Dit verbeterde zicht is onder meer te danken aan de uitzonderlijke kijkhoek van 270 graden van bovenaf met het Aerial Angle-camerasysteem. Het werk is nog veiliger door de kleinere draaicirkel van de ZX180-7; de bovenwagen is 340 mm korter dan die van het vorige model ZX190LC-6.

Meer inzetbaarheid

Hitachi Zaxis-7-machines zijn grondig getest in speciale faciliteiten in Japan, zodat ze lang meegaan en nog meer inzetbaarheid bieden. De ZX160-7 en ZX180-7 zijn voorzien van een breed scala aan duurzame nieuwe onderdelen, zoals verbeterde slangbeugels om olie- en waterlekken te voorkomen, wat de ongeplande downtime vermindert. Om de inzetbaarheid verder te maximaliseren, is prioriteit gegeven aan onderhouds- en reinigingsfuncties.

Machineparkbeheer

Om eigenaars de volledige controle over hun machinepark en werklast te geven, biedt Hitachi een breed scala aan aftersalesservices, onder meer door toegang tot vitale gegevens en tools. De systemen Owner’s Site en ConSite voor monitoring op afstand verzenden dagelijks via GPRS of satelliet operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service. ConSite geeft maandelijks via e-mail een overzicht van deze informatie, terwijl de ConSite Pocket-app in realtime meldingen geeft bij eventuele problemen.

Verder wordt met een unieke innovatieve functie de kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie 24/7 continu bewaakt. De gegevens worden dagelijks via twee oliesensoren verzonden naar Global e-Service. Deze detecteren of de oliekwaliteit verslechterd is, in welk geval zowel de eigenaar als de lokale dealer een melding krijgen. Zo hebben klanten altijd zekerheid over de conditie van hun graafmachines en kunnen ze onderhoud en ongeplande downtime verminderen.

Uw eigen visie

We zijn heel blij om nu de tweede serie van de Zaxis-7 middelgrote graafmachines aan onze klanten te kunnen presenteren”, zegt Wilbert Blom, productmanager voor graafmachines bij Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V. “Ze zijn ontworpen en gebouwd om aan de eigen visie van machinisten en eigenaars tegemoet te komen. Met onze producten, mensen, oplossingen en diensten biedt Hitachi de klanten volledige controle over hun wereld.

Importeur voor België: Luyckx 
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi Construction Machinery