Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bobcat breidt portfolio van aanbouwdelen voor wegonderhoud uit met nieuwe rolbezems

Bobcat breidt portfolio van aanbouwdelen voor wegonderhoud uit met nieuwe rolbezems

Bobcat voegt een nieuwe serie rolbezems met opvangbak toe aan het toch al uitgebreide portfolio van aanbouwdelen voor wegonderhoud. De nieuwe rolbezems, die zich onderscheiden door hun veelzijdigheid kunnen worden gebruikt op de schrankladers van Bobcat, de compacte rupsladers, compacte wielladers, kleine knikladers en op de verreikers.

De nieuwe rolbezems zijn een aanvulling op het omvangrijke assortiment materieel voor weg- en bestratingsonderhoud, dat bestaat uit asfaltfrezen, sleuvenfrezen, grond- en asfaltstrooibakken, graders, sleuvengravers en keerbezems. In combinatie met het nog steeds groeiende aanbod Bobcat-machines beschikken gebruikers hiermee over krachtige werktuigen voor aanleg en onderhoud van wegen met asfalt en beton en voor vele andere bedrijfstakken zoals reiniging, recycling, bouw en sloop en niet te vergeten de landbouw. 

Wegenonderhoud groeit 

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika laat de markt voor onderhoud en reparatie van wegen van asfalt en beton al geruime tijd een gestage groei zien. Volgens de European Asphalt Pavement Association ligt er alleen al in Europa in het totaal zo'n 5,5 miljoen kilometer aan snelwegen, regionale en lokale wegen. Meer dan 90% van deze wegen is geasfalteerd en het wegennetwerk groeit elk jaar verder.

Alle asfaltoppervlakken vereisten voor een maximale levensduur regelmatig onderhoud en reparatie. Bobcat blijft daarom investeren in het assortiment van aanbouwdelen voor wegonderhoud om te voldoen aan de toenemende vraag. Met het breedste portfolio van compact materieel voor wegreparaties op de markt bieden wij klanten de keuze uit veel verschillende aanbouwdelen zoals frezen, bezems en de lichte verdichtingsmachines die wij onlangs hebben geïntroduceerd,” aldus Daniele Paciotti, Product Line Manager Aanbouwdelen bij Bobcat.

Nieuwe rolbezems met opvangbak

De nieuwe rolbezems met opvangbak van Bobcat zijn zeer geschikt voor onderhoudswerkzaamheden aan wegen. De vijf modellen in deze nieuwe Bobcat-serie bieden veegbreedtes van 110 tot 215 cm en bakken met een inhoud van 0,22 tot 0,44 kuub voor het opvangen van vuil en puin.

De nieuwe rolbezems zijn voorzien van stevige borstels die ook bij zwaar werk lang meegaan. In reactie op feedback van klanten ontwikkelde Bobcat bovendien een nieuwe, optionele watertank. Deze kan boven op het aanbouwdeel worden geïnstalleerd en werkt met een vernuftig sproeisysteem dat aan de voorzijde van het systeem geplaatst is.

De rolbezems met opvangbak van Bobcat kunnen zowel vooruit als achterwaarts vegen en vuil of ander afval verzamelen. Ze zijn ideaal voor het vegen van parkeerterreinen, trottoirs, laadperrons en pakhuizen, maar ook voor industriële en recyclingterreinen, sloop- en bouwlocaties en stallen van boerderijen.

De duurzame en gebruiksvriendelijke Bobcat-bezems met hun nieuwe ontwerp maken gebruik van het slimme koppelsysteem van Bobcat, waarmee de bestuurder aanbouwdelen in minder dan één minuut kan installeren en vervangen. Een sleutelrol hierin speelt het ACD (Attachment Control Device ofwel aanbouwdeelbesturing) met de 7-polige connector. Hiermee herkent de machine het aangesloten aanbouwdeel, zodat de bestuurder meteen vanuit de cabine toegang heeft tot alle functionaliteit van het aanbouwdeel.  

Het assortiment aanbouwdelen voor de infrabouw bestaat verder uit: 

Asfaltfrezen
De asfaltfrezen van Bobcat bieden freesbreedtes van 35 tot 120 cm. Ze zijn niet alleen ideaal bij het repareren van kuilen, scheuren en vorstschade, maar ook voor werk rondom putten en straatkolken. Voorbeelden van andere toepassingen zijn: sleuven frezen voor verzonken rijbaanmarkeringen, hobbels in het wegdek effenen, verticale randen maken voor wegdekreparaties, drainagegoten frezen op parkeerterreinen en randen van wegen afschuinen. 

Grond- en asfaltstrooiers
De grond- en asfaltstrooiers van Bobcat zijn ontworpen om tijd en werk te besparen. Met een standaardbreedte van 190 cm en een optionele breedte van 196 cm vinden zij hun toepassing bij de aanleg van bestrating met asfalt en andere materialen, het verbreden en repareren van bestaande wegen, het opvullen, verharden en afdekken van sleuven en het leggen van ondergrondlagen. Dankzij de zijverstellingsfunctie kan dit aanbouwdeel asfalt leggen zonder dat de lader over het gestrooide materiaal rijdt, wat een gladder resultaat oplevert. 

Sleuvenfrezen
De robuuste en krachtige sleuvenfrezen van Bobcat snijden met meer precisie door asfalt, beton, bevroren grond, draadgaas of andere harde materialen dan luchthamers of hydraulische sloophamers. Ze zijn ideaal voor wegreparaties en voor het leggen van water- en gasleidingen en elektrische en glasvezelkabels. De sleuvenreiniger wordt hydraulisch omhoog en omlaag gebracht. De freesbreedte loopt van 15 tot 80 cm, afhankelijk van het model. Daarnaast biedt Bobcat ook sleuvenfrezen met gesegmenteerde freeswielen. Dit stelt de gebruiker in staat om de breedte van het wiel (50, 80, 100 of 120 mm) snel op locatie aan te passen, in plaats van het complete wiel in de werkplaats te vervangen. Dit levert een tijdsbesparing van maar liefst 10 uur op.

Verdichtingsmachines
Bij wegonderhoud is verdichting van onderlagen en asfalt van essentieel belang. Daarom heeft Bobcat onlangs een nieuwe productlijn met lichte verdichtingsmachines geïntroduceerd. Met deze uitbreiding van het productgamma voldoet Bobcat aan de werkvereisten op vrijwel elke werklocatie. Verdichting van asfalt en onderlaagmaterialen verbetert de weerstand tegen zwaar verkeer en draagt bij aan een langere levensduur van de weg. 

In het totaal omvat het Bobcat-aanbod van lichte verdichters nu zeven verschillende productfamilies met 37 modellen, variërend van trilstampers van 29 kg tot tandemwalsen van 2,6 ton.

 

Importeur voor België: Vangaever
Importeur voor Nederland: Inter-Techno

 

Voor meer informatie: Bobcat