Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr presenteert haar nieuwste innovaties op MINExpo 2021

Liebherr presenteert haar nieuwste innovaties op MINExpo 2021

Liebherr zal haar nieuwste innovatieve machines, technologie en diensten voor de mijnbouw presenteren op MINExpo International in Las Vegas, VS, van 13-15 september 2021. Met een totale oppervlakte van meer dan 2.600 m², Liebherr-stand #7627 zal verbeteringen presenteren uit de productsegmenten mijnbouw, mobiele kranen en componenten.

Liebherr Mining maakt zich op om zijn nieuwe portfolio van mijnbouwoplossingen te presenteren op 's werelds grootste mijnbouwbeurs, MINExpo International 2021.

Op MINExpo 2021 zal Liebherr Mining de R 9150 Generation 7 (G7) 143 ton graafmachine tonen, de volgende generatie graafmachinecabine van de onlangs aangekondigde R 9600 G8, de PR 776 77 ton mijnbouwdozer met LiReCon telebedieningssysteem, de nieuw geïntroduceerde T 274 336 ton-dumpetruck samen met een display van Liebherr Components, en de LRT 1090-2.1 100 ton ruwterreinkraan van Liebherr Mobile Cranes. Nieuwe ontwikkelingen zullen worden gepresenteerd uit de nieuwe technologieportfolio van Liebherr Mining, evenals de weg voorwaarts naar mijnbouw met lage en nulemissie.

Deelnemers kunnen via een VR-stand met nieuwe technologieën communiceren en de technologie van Liebherr ontdekken tijdens de dagelijkse masterclasses met Liebherr-experts. Fans en klanten die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, zullen niets missen; alle exposities, aankondigingen en showcases van de expo worden ook op Liebherr's website en sociale mediakanalen geplaatst.

R 9150 G7, R 9200 G7 en R 9600 G8

Liebherr introduceert drie nieuwe graafmachines op MINExpo: de R 9150 Generation 7 (machine tentoongesteld op de stand), de R 9200 Generation 7 en de gloednieuwe R 9600 Generation 8 (cabine tentoongesteld op de stand). Deze drie machines bepalen de nieuwe naamgevingsstrategie op basis van technologieniveaus voor Liebherr-machines. Deze aanpak is erop gericht om op een heldere manier te komen tot een gemeenschappelijke en lange termijn logica binnen de productlijnen grondverzet en mijnbouw.

Alle drie de graafmachines zijn nu uitgerust met de nieuwste innovaties, waaronder Liebherr Power Efficiency, Assistance Systems en Bucket Filling Assistant.

LPE (Liebherr Power Efficiency) is een specifiek motor- en hydraulisch managementsysteem dat het brandstofverbruik drastisch verlaagt totwel 20%. Assistentiesystemen zijn geavanceerde toepassingen aan boord die zijn ontworpen om de machinist te helpen efficiënter te worden door middel van analyses en bruikbare inzichten. Assistentiesystemen worden fysiek gepresenteerd in de cabine van de R 9600 en op tablets die op de stand worden getoond. Bezoekers kunnen de Assistance Systems ook ontdekken door middel van een meeslepende ervaring in de VR (virtual reality)-ruimte. BFA (Bucket Filling Assistant) is het eerste automatiseringsproduct van het Liebherr-portfolio voor hydraulische graafmachines en stelt de machinist in staat om het bakvulproces automatisch te realiseren.

T 274 mining truck 

Liebherr heeft onlangs zijn productaanbod uitgebreid met de T 274, een dumptruck van 336 ton. Deze nieuwe truck overbrugt de kloof tussen de T 284 en T 264. De T 274, ontworpen en aangepast op basis van jarenlange ervaring in de ontwikkeling van mijnbouwtrucks, is een echte 336-tons machine die snelle cyclustijden, hogere productiesnelheden, een laag brandstofverbruik en lage kosten per ton. Deze nieuwe truck volgt hetzelfde basisontwerp als de T 284 en profiteert van zijn tientallen jaren praktijkervaring. Bestuurders en technici kunnen eersteklas comfort en veiligheid verwachten tijdens het rijden en onderhouden van deze truck. Er is een breed scala aan opties beschikbaar, waaronder het Liebherr Trolley Assist-systeem en de Liebherr Autonomy Kit.

PR 776 dozer en LiReCon teleoperation system

Liebherr zal ook zijn vlaggenschip onder de bulldozers, de PR 776 Litronic, presenteren, die de beste efficiëntie in zijn klasse levert. De machine zal samen met het nieuwe LiReCon Liebherr telebedieningssysteem te zien zijn. LiReCon (Liebherr Remote Control) biedt extra comfort en veiligheid voor machinisten in zware mijnbouwtoepassingen.

Liebherr components en D98 dieselmotor-series

Componenten van Liebherr voor mijnbouwtoepassingen zullen ook te zien zijn op MINExpo. Een van de componenten is de serie D98-dieselmotoren, die beschikbaar is voor zowel Liebherr als andere fabrikanten van mijnbouwapparatuur, voor nieuwe en vernieuwde machines. De V-16-motor van de D98-familie, de D9816, is niet alleen te zien op de stand, maar vormt ook het hart van de tentoongestelde T 274-dumper. Dit markeert het begin van de integratie van de D98-serie in Liebherr-machines.

LRT 1090-2.1 ruwterreinkraan

De LRT 1090-2.1 100 ton ruwterreinkraan is ontworpen om het hoogste veiligheidsniveau te leveren. Hij is standaard uitgerust met een stempelmonitor die automatisch de ondersteuningsstatus detecteert en is inclusief het kraanbesturingssysteem. Hij wordt ook standaard geleverd met de VarioBase variabele steunbasis die de flexibiliteit op de bouwplaats vergroot en het hijsvermogen van de kraan vergroot. De LRT 1090-2.1 heeft een telescopische giek van 47 meter. Het telescopische systeem bestaat uit een tweetraps hydraulische cilinder met een kabelverlengingsmechanisme. De giek kan eenvoudig worden uitgeschoven met twee telescopische standen, sterk of lang. Het uitschuifmechanisme is ontworpen voor hoge telescopische hijscapaciteiten.

Innovative Mining Technology Product portfolio

Liebherr presenteert de wereldpremière van zijn gloednieuwe productportfolio voor mijnbouwtechnologie op MINExpo. Dit zal de interoperabele en schaalbare benadering van het bedrijf ten aanzien van hun aanbod van apparatuur, technologie en serviceproducten demonstreren.

Dit portfolio, bestaande uit Liebherr's producten voor assistentiesystemen, machineautomatisering en digitale service, biedt klanten flexibele leveringsoplossingen om de veiligheid en de operationele effectiviteit van activa te vergroten.

Samen zullen deze producten de prestaties van de machinist ondersteunen, diagnostische processen optimaliseren en machinefuncties automatiseren, terwijl machinegegevens en OEM-expertise worden geïntegreerd in de door de klant gekozen technologielandschappen.

Zero Emission Program

Liebherr streeft naar duurzame oplossingen voor de lange termijn en onderzoekt verschillende opties waarbij veiligheid, kosten, betrouwbaarheid, onderhoudbaarheid en flexibiliteit centraal staan. Liebherr Mining biedt al een reeks oplossingen om klanten te helpen lage emissies te bereiken, waaronder ons volledige assortiment elektrische graafmachines en binnenkort een volledig assortiment mijnbouwtrucks die geschikt zijn voor trolleys.

Daarnaast heeft Liebherr Mining een duidelijke visie en routekaart om haar huidige aanbod uit te breiden om in 2022 fossiele brandstofvrije oplossingen te bereiken voor de meeste toepassingen. Bij MINExpo, strategische partnerschappen met energie- en infrastructuurleveranciers zal worden aangekondigd, naast de roadmap voor Liebherr om deze oplossingen aan onze klanten te leveren.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr