Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2021: Ahlmann

Matexpo 2021: Ahlmann

Ahlmann toont tijdens de Matexpo 2021 haar nieuwste aanwinst: de zwenklader AZ 55f. Naast de zwenkladers toont Ahlmann ook de Greenjob machines voor het onderhouden van beplanting, bermen en sloten.

De Ahlmann Zwenklader AZ 55f beleeft haar publieksprimeur op de aankomende Matexpo. De kleinste zwenklader revolutioneert het werken en levert topprestaties door wendbaarheid, stabiliteit en compactheid. Tegelijkertijd rijden, manoeuvreren en zwenken is de sleutel tot het verrichten van meer werk in kortere tijd. 

Kies voor wendbaarheid

Bouwplaatsen zijn vaak overvol en werkruimte is beperkt. Daarom heeft de AZ 55f een star chassis met 3 stuurinstellingen en is de terreinvaardigheid voor 100% verzekerd.

Omdat het laadframe onafhankelijk zwenkt ten opzichte van het sturen is de draaicirkel veel kleiner dan van de conventionele wiellader en kun je manoeuvreren op de krapste locaties. Groot voordeel: tijdens het sturen beweegt de bak niet mee. In de praktijk: je bent sneller, kunt beter egaliseren en bespaart een grondwerker voor de afwerking langs bijvoorbeeld de bandenlijn. Ook bij het wegnemen van een pallet die ergens tussenin staat breng je jezelf bij het wegdraaien niet in de problemen dankzij het zwenken. 

Kies voor stabiliteit

De machine is ontworpen om de basis werkzaamheden van de infrawerken uit te voeren. Het bijrijden van aan pakket straatstenen is hierbij de maatstaaf. Ongeacht wat aan de voorkant wordt getild kan 180° worden gezwenkt. Door het automatische lastafhankelijke stabilisatiesysteem en gewichtsverdeling deinst de machine niet terug om een stelconplaat te verplaatsen.

GreenJob

Voor het onderhoud van beplanting, bermen en sloten brengt Ahlmann Nederland, onder de naam GreenJob, een aantal unieke maar bovenal veelzijdige machines op de markt. Zo zijn de mobiele Mecalac graafmachines 7, 9 en 11MWR uitermate geschikt om als basis voor een berm-/slootmaaimachine te dienen. Doordat de maaigiek in korte tijd gedemonteerd kan worden, kunnen de machines buiten het seizoensgebonden werk gemakkelijk ingezet worden in de groene sector, het loonwerk of in de grond-, water- of wegenbouw.

Door de constructie van de giek reikt de maaikorf tot tegen de banden. Zo kan over een afrastering heen gewerkt en tussen de machine en afrastering gelost worden. Het Load Sensing systeem garandeert een optimale kracht van de arm. Rijaandrijving gescheiden van werkhydrauliek.

Matexpo

Traditiegetrouw laat Ahlmann ca. 60 ton zand aanvoeren op haar stand waarop continu zal worden gedemonstreerd. 

 

Voor meer informatie: Ahlmann Nederland