Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2021: Renault Trucks

Matexpo 2021: Renault Trucks

Renault Trucks is te vinden op dezelfde locatie als de vorige editie op stand 443 in hal 4. Hier toont de Franse fabrikant drie voertuigen waaronder twee primeurs.

Een primeur is de  Renault Trucks T 520 Evolution die in 2021 is gelanceerd en hier voor de eerste keer in België wordt getoond. Renault Trucks heeft zijn gamma's voor lange afstandstransport (T High en T) en de bouwsector (C en K) laten evolueren op het vlak van comfort, veiligheid en productiviteit. Dit is de meest uitgebreide ontwikkeling sinds de totale revisie van de segmenten in 2013. 

De Renault Trucks C 480 6x4 Optitrack met AJK opbouw is een voertuig specifiek geschikt voor het bouw- en constructiesegment. Optitrack is een inschakelbare hydraulische aandrijving op de voorwielen die het verbruik en de veelzijdigheid van het voertuig optimaliseert. De Renault Trucks C is uiterst comfortabel voor de chauffeur dankzij de toegankelijke cabine, uitstekende zetels en het overzichtelijke instrumentenbord. Verder heeft de Renault Trucks C een uitstekende tractie, een verhoogde bodemvrijheid en een uitstekende automatiseerde versnellingsbak.

Daarnaast wordt ook een 100% elektrische Renault Trucks Master Z.E. bestelwagen getoond.  Het laadvolume van deze robuste van is identiek aan dat van zijn dieselequivalent, waarbij de batterijen onder de voorstoelen zijn geplaatst.

Technische specificaties van de Renault Trucks Master Z.E.:
- PTAC: 3,1 tot 3,5 ton
- Elektromotor met een vermogen van 57 kW
- Maximaal koppel: 225 Nm
- Maximale snelheid: 100 km/u
- Energieopslag: lithium-ionbatterijen van 33 kWh
- Bereik op NDEC-cyclus: 200 km
- Echte autonomie: tot 120 km

 

Voor meer informatie: Renault Trucks