Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Efficiënte en eenvoudige asfaltverdichting

Efficiënte en eenvoudige asfaltverdichting

Wacker Neuson's nieuwe serie voorwaartse lopende trilplaten, de BPS met benzinemotor en de APS met accuaandrijving, kenmerken zich door hun comfortabele en eenvoudige bediening. De trilplaten zijn naast bodemverdichting ideaal voor het bewerken van asfaltoppervlakken.

Met de nieuwe sleeptrilplaten biedt Wacker Neuson zijn klanten keuzevrijheid. Het assortiment omvat drie modellen met benzinemotoren en elektromotoren met een centrifugaalkracht van tien tot 13 kilonewton en een basisbreedte van 30 tot 40 centimeter. De elektrische platen hebben hetzelfde vermogen als het respectievelijke conventionele model. "Als experts op het gebied van bodemverdichting met jarenlange ervaring bieden wij onze klanten altijd nieuwe oplossingen voor hun bouwplaatsen – ook op het gebied van elektrische machines," aldus Stefan Pfetsch, directeur van Wacker Neuson Produktion GmbH in Reichertshofen. Hier is het kenniscentrum voor verdichtingsapparaten van de Wacker Neuson Group gevestigd. "Het is belangrijk voor ons om voor elke klantenwens een passende oplossing te leveren. We slagen daarin met een breed assortiment met zowel conventionele als accu-aangedreven producten waarnaar de vraag voortdurend toeneemt. Emissievrij werken wordt steeds belangrijker naarmate de grenswaarden voor uitlaatgassen strenger worden en het bewustzijn van klimaatbescherming sterker wordt."

Overtuigend – qua hantering en qua resultaten

De nieuwe trilplaten zijn geschikt voor alle typen verdichtingswerkzaamheden en in het bijzonder voor de verdichting van asfalt: het verplaatsen en draaien van deze trilplaten, vooral op vers asfalt, is kinderspel en laat een glad oppervlak zonder sporen na. Ook zuivere afwerkingen van stoepranden zijn met de rechthoekige zijprofielen van de bodemplaat eenvoudig te realiseren. Gebruikers profiteren daarnaast van de lage hand-armtrillingen van minder dan 5 m/s², waardoor zij minder snel vermoeid raken. Een bijkomend voordeel: de grote hijsbeugel is robuust en kan daarom ook gebruikt worden voor een zijdelingse geleiding, bijvoorbeeld bij stoepranden. Dankzij de naar voren zwenkbare geleidingsbeugel is ook het transport en de ruimtebesparende opslag zeer eenvoudig.

Flexibel en efficiënt te gebruiken

De modellen hebben elk een verdichtingscapaciteit van 10, 11 en 13 kilonewton en zijn verkrijgbaar met of zonder watertank. De watertank is stevig op de machine bevestigd. Dankzij het scharnierend deksel met gleuf kan de gebruiker water bijvullen zonder het deksel te openen. Het sproeisysteem biedt een betrouwbare waterverdeling over de gehele breedte van de grondplaat, zonder water te verspillen. Bijvullen is dus minder vaak nodig. De robuuste constructie met levenslang gesmeerde kogellagers en de hoogwaardige, duurzame V-riem minimaliseren het noodzakelijke onderhoud aan de conventionele trilplaten BPS1030, BPS1135 en BPS1340. De APS1030e, APS1135e en APS1340e accutrilplaten zijn volledig onderhoudsvrij dankzij de accuaandrijving. Tot de accessoires behoren een eenvoudig te monteren wielenset en een tegeltrilmat, die gevoelige bestratingsoppervlakken beschermt tijdens het intrillen. 

Elektrische aandrijving voor veelzijdige toepassingsmogelijkheden

"We breiden ons Zero Emission-portfolio voortdurend uit. Nu voegen we nog eens drie trilplaten in de gewichtsklasse 50 tot 70 kilogram toe aan het bestaande Zero Emission-assortiment om de toepassingsmogelijkheden van ons elektrische bouwmateriaal nóg verder uit te breiden", voegt Stefan Pfetsch eraan toe. De accutrilplaten worden aangedreven door dezelfde krachtige lithium-ionaccu die ook modulair te gebruiken is voor alle andere accu-aangedreven machines van Wacker Neuson. De accu heeft zich sinds 2015 al vele malen in de praktijk bewezen en wordt nu gebruikt voor in totaal drie accutrilstampers, zes accutrilplaten en een trilnaaldsysteem. Vanaf het najaar van 2021 kan de accu voor bouwmateriaal ook voor apparaten van andere fabrikanten gebruikt worden. Klanten profiteren zo enerzijds van een vereenvoudigde logistiek op de bouwplaats en anderzijds van kostenbesparingen. De trilplaten kunnen gestart worden met een eenvoudige druk op de knop – zelfs bij lage temperaturen of op grote hoogten. De accutrilplaten werken zonder directe uitlaatgassen, waardoor deze ideaal zijn voor gebruik in greppels en bekistingen, in binnenruimtes en in emissiegevoelige omgevingen. Bovendien helpen de accutrilplaten de gebruiker en de werkomgeving te beschermen. Voor de accu zijn twee Wacker Neuson Systainers beschikbaar: een transportbox en een laadbox met geïntegreerde snellader. De accu en de lader zijn veilig beschermd tegen vuil en beschadiging in de Systainers. De transportbox is speciaal voor Wacker Neuson door de VN gecertificeerd en biedt perfect plaats aan de accu. Dit betekent dat deze veilig vervoerd kan worden in conform met de ADR/RID-richtlijnen.

 

Voor meer informatie: Wacker Neuson