Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deere en Hitachi stoppen met joint venture

Deere en Hitachi stoppen met joint venture

John Deere heeft op 19 augustus 2021 aangekondigd dat het is overeengekomen met Hitachi Construction Machinery om de productie- en marketingovereenkomsten van de joint venture tussen Deere en Hitachi te beëindigen. John Deere en Hitachi zullen nieuwe licentie- en leveringsovereenkomsten aangaan, waardoor John Deere de huidige line-up van graafmachines van het merk Deere in Amerika kan blijven sourcen, produceren en distribueren.

Als gevolg van de nieuwe overeenkomsten worden de volgende wijzigingen van kracht op 28 februari 2022, afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties.
-John Deere verwerft de joint venture-fabrieken Deere-Hitachi in Kernersville, NC; Indaiatuba, Brazilië; en Langley, Brits-Columbia, Canada.
-John Deere blijft de bouw- en bosbouwgraafmachines van het merk Deere produceren die momenteel in de drie fabrieken van Deere-Hitachi worden geproduceerd. Op deze locaties wordt de productie van graafmachines van het merk Hitachi stopgezet. John Deere zal een volledig assortiment graafmachines blijven aanbieden via een leveringsovereenkomst met Hitachi.
- John Deere's marketingovereenkomst voor graafmachines en mijnbouwmachines van het merk Hitachi in Amerika zal eindigen; Hitachi zal de distributie en ondersteuning voor deze producten voor haar rekening nemen.

"John Deere en Hitachi hadden jarenlang een wederzijds succesvol partnerschap in Amerika", zegt John Stone, president van de John Deere Construction & Forestry Division en Power Systems. "Terwijl we de pagina omslaan naar een nieuw hoofdstuk van door Deere ontworpen graafmachines, blijven we ons inzetten om onze klanten van vandaag en morgen te ondersteunen."

"Met het oog op de toekomst zal John Deere voortbouwen op onze erfenis van kwaliteit en productiviteit en de ontwikkeling versnellen van toonaangevende technologie en machines die beantwoorden aan de fundamentele behoefte aan slimmer, veiliger en duurzamer bouwen, zodat onze klanten de wereld van morgen kunnen vormgeven", Stone vervolgde.

John Deere en Hitachi begonnen begin jaren zestig een leveringsrelatie; in 1988 startten de bedrijven de productie-joint venture Deere-Hitachi voor de productie van graafmachines in Kernersville, NC. In 1998 breidde Deere-Hitachi de relatie uit met de productie van bosbouwmachines bij Deere-Hitachi Specialty Products in Langley, BC. In 2001 bundelden John Deere en Hitachi hun marketing- en distributie-inspanningen in Amerika. In 2011 werd de productie van graafmachines uitgebreid met de toevoeging van de fabriek van Deere-Hitachi Brazil in Indaiatuba, Brazilië.

 

Voor meer informatie: John Deere