Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

CNH neemt moederbedrijf van Eurocomach over

CNH neemt moederbedrijf van Eurocomach over

CNH Industrial tekent overeenkomst voor overname van graafmachinefabrikant Sampierana S.p.A. Met deze overname zal het bedrijf zijn aanbod in het bouwsegment verbeteren.

CNH Industrial NV kondigt de uitvoering aan van een overeenkomst voor de aankoop van 90% van het kapitaal van Sampierana SpA, een particulier Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en commercialisering van grondverzetmachines, onderstellen en reserveonderdelen, en om gedurende vier jaar na afronding van de transactie 100% controle over het bedrijf te verkrijgen.

Deze laatste strategische acquisitie zal de winstgevende groei van onze bouwmachine-activiteit verder versnellen. De uitzonderlijke portfolio van Sampierana verstevigt onze aanwezigheid in kritieke marktsegmenten en geeft onze dealers en klanten toegang tot toonaangevende producten die worden ondersteund door ons merk, onze distributie en onze productie-ervaring”, aldus Scott Wine, Chief Executive Officer van CNH Industrial. "Ik wil Stefano Pampalone, President Construction, en zijn team bedanken, zowel voor het tot stand brengen van deze deal als voor hun uitstekende werk om onze bouwactiviteiten te verbeteren, de voetafdruk te verkleinen en weer winstgevend te maken - een indrukwekkende prestatie gezien de uitdagende periode.

De Sampierana Group is bouwt speciale rupsonderwagens (voor onder andere Liebherr) en Eurocomach schrankladers, mini- en midigravers. Sampierana is gevestigd in Italië met haar hoofdkantoor en productielocaties. Bovendien exploiteert het een volledig gecontroleerde dochteronderneming met productiefaciliteiten in Kunshan, China.

Deze overname stelt de Construction Equipment-activiteiten van CNH Industrial in staat om mini- en midigraafmachines van Eurocomach, Sampierana-onderwagens en onderdelen te integreren in haar huidige productportfolio naast die van haar bestaande externe OEM-partners. Het bevestigt de toewijding van CNH Industrial om te investeren in en te groeien in zijn activiteiten in bouwmachines, en het beter te positioneren in de veeleisende markt voor mini- en midigraafmachines. Hiermee zal hoogstwaarschijnlijk de samenwerking tussen CNH en Hyundai stoppen voor de levering van Hyundai mini- en midigravers aan Case CE.

 

Voor meer informatie: CNH Industrial