Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2021: Nooteboom Trailers

Matexpo 2021: Nooteboom Trailers

Nooteboom Trailers toont op de Matexpo een tweetal trailers. Nieuw is de ASDV aanhangwagen semidieplader met wielkuilen.

In het programma ASDV Aanhangwagen semidieplader, heeft Nooteboom recentelijk een vernieuwde versie op de markt gebracht van de ASDV-40-22W, die nu standaard is uitgerust met luchtvering en een EBS remsysteem. Deze aanhangwagen semidieplader is voorzien van wielkuilen voor en achter, waardoor nu ook grotere wielladers en mobiele graafmachines hiermee vervoerd kunnen worden binnen de toegestane doorrijhoogte. 

Deze 4-assige aanhangwagen semidieplader met 2-assen voor en 2 assen achter heeft, afhankelijk van de gekozen uitvoering en opties, een nuttig laadvermogen tot ca 31,5 ton bij 80 km/u. De ASDV-40-22W is multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen. Indien nodig kunnen de wielkuilen eenvoudig worden dicht gelegd, waardoor een geheel vlakke laadvloer ontstaat. Hiervoor zijn afneembare gegalvaniseerde steunen met geïntegreerde laadvlakverbreding en hardhouten vloerdelen leverbaar. Optioneel kunnen de wielkuilen ook volledig met hardhouten delen gevuld worden.

Uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen

De tweede uitgestalde dieplader is de in het begin van dit jaar geintroduceerde uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen, type OSDS-48-03V(EBW). Deze 3-assige semidieplader met naloop gestuurde as heeft een nuttig laadvermogen tot maar liefst 39 ton bij 80 km/u. Door toepassing van een nieuw concept van deze semidieplader met 4.750 mm uitschuifbare laadvloer, is een zeer laag eigen gewicht van slechts ca. 8.700 kg gerealiseerd. Voortaan kunnen door de diepe wielkuilen met deze semidieplader ook grotere typen wielladers en knikdumpers tot 39 ton vervoerd worden, waar voorheen dit alleen mogelijk was met een dieplader. Bovendien is deze OSDS-48-03V(EBW) multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen. De korte asafstand tussen de 1e en 2e as van slechts 2260 mm draagt bij aan een optimale manoeuvreerbaarheid. En omdat deze semidieplader in de SMART seriebouw wordt geproduceerd, is de aanschafprijs tot wel 50% lager dan een dieplader.

 

Voor meer informatie: Nooteboom trailers