Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan voegt derde model toe aan serie sloopgraafmachines

Doosan voegt derde model toe aan serie sloopgraafmachines

Doosan heeft de DX380DM-7 gelanceerd, dit is het derde model in de nieuwe serie High Reach Sloopgraafmachines naast de bestaande DX235DM- en de DX530DM-modellen die vorig jaar gelanceerd zijn.

De machinist kan werken vanuit een kantelbare cabine met uitstekend zicht. Deze machine is erg geschikt voor de sloopwerkzaamheden door het grote bereik met een kantelhoek van 30 graden. De maximale penhoogte die op de giek van de DX380DM-7 zit is 23 meter. 

De Doosan DX380DM-7 heeft ook een hydraulische, verstelbare onderwagen die uitschuift tot een maximale breedte van 4,37 meter om optimale stabiliteit te kunnen bieden. De breedte van de onderwagen kan hydraulisch worden uit- en ingeschoven tot een minimale lengte van 2,97 meter. Dit zodat de machine goed getransporteerd kan worden. Door de automatische smering van het uit- en inschuifsysteem in het cilinderontwerp wordt de weerstand tijdens deze beweging geminimaliseerd en helpt schade aan de componenten te voorkomen. 

Zoals alle Doosan sloopgraafmachines is de DX380DM-7 voorzien van alle standaard veiligheidsvoorzieningen zoals onder meer een FOGS-cabinebescherming, veiligheidskleppen voor de giek, tussengiek en armcilinders en een stabiliteitswaarschuwingssyteem. 

Ontwerp met een Multi-boom voor meer flexibiliteit 

Net als de andere modellen in de High-Reach reeks, biedt de DX380DM-7 meer flexibiliteit met een modulair giekontwerp en een hydraulisch vergrendelingsmechanisme. Dit innovatieve ontwerp maakt het gemakkelijk om te wisselen tussen een sloopgiek en een grondverzetgiek zodat je verschillende soorten werkzaamheden kan verrichten in hetzelfde project met dezelfde machine. 

Het ontwerp met de Multi-boom giek maakt het mogelijk om een grondverzetgiek op twee verschillende manieren te monteren aan de machine, waardoor je flexibeler bent met in totaal drie verschillende configuraties voor dezelfde machine. 

Er is een speciale standaard om het wisselen van de giek te vergemakkelijken die ervoor zorgt dat je de gieken snel kunt verwisselen en koppelen. Een systeem wat is gebaseerd op een cilindersysteem wat ervoor zorgt dat de borgpennen op zijn plaats worden geduwd om het wisselen te voltooien. 

Indien uitgerust met een graafarm kan de DX380DM-7 werken tot een maximale hoogte van 10,43 meter. 

Specificaties

Motorvermogen 240 kW (326 pk) bij 1.800 omw/min
Bedrijfsgewicht 46,8 ton
Maximaal gewicht uitrustingsstuk 3 ton
Maximale penhoogte 23 meter
Totale breedte (uitgeschoven) 4370 mm
Totale breedte (ingeschoven) 2990 mm
Totale hoogte in transportpositie 3360 mm
Totale lengte in rijpositie 15200 mm
Zwenkradius ballast 3530 mm
Maximaal graafbereik (graafarm) 11170 mm
Maximaal graafdiepte (graafarm) 7415 mm
Maximale graafhoogte (graafarm) 10435 mm
Graafkracht vanuit de bak (ISO) 25.9 ton
Graafkracht vanuit arm (ISO) 18.9 ton
Rijsnelheid lage rijsnelheid 3.0 km/h
hoge rijsnelheid 5.4 km/h

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment