Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo met Steelwrist SQ af-fabriek

Volvo met Steelwrist SQ af-fabriek

Steelwrist en Volvo CE gaan door met het ontwikkelen van het partnerschap dat meer dan een decennium is begonnen geleden toen Steelwrist de voorkeursleverancier werd van de in de fabriek gemonteerde draaikantelstukken en snelwisselsystemen op Volvo-graafmachines.

Aangezien de vraag naar volautomatische snelwissels op graafmachines snel blijft groeien, breidt Volvo CE het aanbod nu uit met Steelwrist SQ Auto Connect-snelwisselsystemen direct af fabriek voor zowel mobiele als rupsgraafmachines tussen 13 en 35 ton. De lancering omvat ook adapterplaten in de bijpassende maten. 

Met de volautomatische SQ-snelwisselsystemen kunnen machinisten efficiënt en gemakkelijk wisselen tussen draaikantelstuk, hydraulische uitrustingsstukken en mechanische uitrustingsstukken, comfortabel vanuit de cabine.

Dankzij de jarenlange fijne samenwerking met Steelwrist zijn we in staat om de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van uitrustingsstukken voor graafmachines. De sleutel van het succesverhaal was de fabrieksvoorbereiding en installatie, volgens de feedback van onze tevreden klanten. Vanwege de inzet van beide merken biedt Volvo CE een consistent installatie van Steelwrist symmetrische snelwisselsystemen (nu ook met SQ variant) en draaikantelstukken op een breed scala van graafmachines ”, zegt Christian Berling, Volvo CE Product Manager voor uitrustingsstukken voor graafmachines.

De gefacelifte EC250E en EC300E bevatten ook het Smart Connect-platform dat dit mogelijk maakt voor een naadloze integratie met het Volvo Dig Assist-systeem met de Steelwrist in de fabriek gemonteerd draaikantelstuk. Dit omvat de verbeterde veiligheidsvoorzieningen en enkele snelwisselschakelaar voor de snelwisselsysteem. 100 procent gereed en CE-gemarkeerd rechtstreeks vanaf de Volvo fabriek.

Het Smart Connect-platform is een project waar Steelwrist's zusterbedrijf SVAB Hydraulik AB vanaf het begin bij de ontwikkeling bij betrokken is. Uitrustingsstukherkenning voor uitrustingsstukbeheer kan na levering worden toegevoegd aan zowel echte fabrieks- als retrofit-installaties.

Met het Smart Connect platform kunnen de Steelwrist draaikantelstukken op dealerlocaties worden gemonteerd met een plug and play installatie inclusief de enkele beveiligingsschakelaar. Dit betekent dat de Volvo dealer de levertijd kan verkorten en de functionaliteit optimaliseren tot bijna hetzelfde niveau als een in de fabriek gemonteerde installatie, zelfs als de eindklant een voorraadmachine bij de dealer koopt.

Binnen Steelwrist hebben we lange tijd hard gewerkt om wereldwijde standaarden en eindelijk beginnen de resultaten zichtbaar te worden. Ten eerste, met de lancering van Steelwrist SQ door Volvo vanuit de fabriek en met de recente lancering van hun HCS-koppeling door Caterpillar, is het een enorm ding wanneer twee industrie toonaangevende spelers lanceren bijna gelijktijdig producten die compatibel zijn met de Open-S standaard. Ten tweede kan de lancering van het Smart Connect-platform door Volvo CE een belangrijke rol spelen stap vooruit naar een open uitrustingsstukinterface voor graafmachines zoals ISOBUS binnen de landbouwsector. Dit zou zorgen voor meer slimheid en wereldwijde connectiviteit voor uitrustingsstukken voor graafmachines als nooit tevoren ”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

Importeur voor Volvo: SMT

Voor meer informatie: Steelwrist