Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Praktijktest met de nieuwe Sennebogen 835 G Hybrid

Praktijktest met de nieuwe Sennebogen 835 G Hybrid

Draai met een nieuwe machine op maximale capaciteit, probeer het uit, speel met je vaardigheden: drie trouwe Sennebogen-klanten kregen het exclusieve voorrecht om de 835 G Hybrid overslagmachine aan een duurzaamheidstest te onderwerpen. Wat is uw conclusie over de nieuwe specialist voor binnenhavens, schroot en staalfabrieken? Precisie ontmoet machinisten- en servicecomfort, gecombineerd met onovertroffen prestaties en efficiëntie.

Geweldige technologische innovatie: meer prestaties en dynamiek voor bulkoverslag

 De al lang bestaande Sennebogen-klant Maximilien Gras reisde vanuit Frankrijk naar Duitsland. De directeur van de overslagbedrijf en machineverhuurbedrijf SARL Gras kan terugkijken op een jarenlange ervaring met verschillende overslagmachines van verschillende fabrikanten. Zonder verder oponthoud neemt hij plaats aan de joysticks van de nieuwe Sennebogen 835 G Hybrid. De machinetest vond plaats op het oefenterrein van de Sennebogen Academy, omdat hier de ideale omstandigheden heersen, hetzij voor de machinist of om een ​​realistische laadsituatie uit het dagelijkse leven in de haven te simuleren: in dit geval was het een zwenkhoek van 80° toen vullen van een trechter, 1,7 t/m³ soortelijk gewicht van het materiaal en een grijper van 2,2 m³. Terug uit de cabine meldt de gepassioneerde machinist: “Ik ben gewoonweg enthousiast over de prestaties van de machine: aan de ene kant maakt de ondersteuning van het hybride systeem nu een heel andere bewegingsvolgorde mogelijk. Want met de extra kracht van de derde hydraulische cilinder tussen de twee hefcilinders beweegt de giek na het opnemen van het materiaal bijna vanzelf omhoog. Op deze manier kunnen ook overlappende bewegingen in deze machinegrootte worden uitgevoerd, wat een totaal andere dynamiek en snelheid mogelijk maakt. Op het hoogtepunt kom ik uit op zo'n 800 ton per uur. Dit is echt uniek in deze machineklasse! Aan de andere kant ben ik als ondernemer natuurlijk blij met het SENCON-regelsysteem en het dieselverbruik: 30% minder brandstofverbruik met deze prestatie - dat is een aankondiging aan de markt."

Overslagmachine met een duidelijke focus op machinisten- en servicecomfort

De tweede en derde testrun van de 835 G Hybrid maakten het mogelijk om de machine van dichtbij te bekijken op een schrootoverslag en in een staalfabriek. Naast het lagere verbruik dankzij de Green Hybrid recuperatietechnologie van Sennebogen, vielen vooral de speciaal voor de machinist ontwikkelde features op. Ferid Ibralic, ervaren machinist bij Rohstoffverwertung Regensburg GmbH, zei: "Sennebogen heeft een eersteklas en comfortabele cabine ontworpen: deze kan bijzonder soepel naar de bovenste of onderste eindpositie worden verplaatst. De hoogwaardige afwerking van de cabineverhoging is ook merkbaar bij het werken, verplaatsen en zwenken: ik voel minder trillingen en het geluidsniveau in de cabine is aanzienlijk verminderd. Het nieuwe pluspunt in kijkhoogte op onze 5 meter hoge schrootscharen loont ook. Zo voel ik me gewoon veiliger!"

Toen hij bij de Lechstahlwerke aankwam, werd de 835 G Hybrid overslagmachine nu gebruikt voor veeleisende zware werkzaamheden bij EOS-slakrecycling. Na een aantal dagen op de fabriek te hebben gewerkt, zegt Benjamin Kinlinger, hoofd EOS Processing bij Max Aicher Umwelt GmbH: "We hebben nu een directe vergelijking tussen de twee machines van de E-serie en de G-serie, en hier is veel is zeker gebeurd: ik merkte dat de machine nog servicevriendelijker is. De dagelijkse rondgang rond de machine evenals de dagelijkse controle kunnen onze medewerkers veilig en bijna volledig vanaf de grond doen. Elke niveaucontrole, elk onderdeel maar ook de elektrische installatie is eenvoudig te controleren, niet in de laatste plaats door de overzichtelijke opstelling van de componenten. Dat scheelt een hoop tijd! En: Net als in het verleden hecht Sennebogen er veel belang aan dat we met de nieuwe 835 G Hybrid zelf diagnoses en onderhoudsstappen kunnen uitvoeren op een ongecompliceerde en onafhankelijke manier. Dit is voor ons als dienstverlener in staalfabrieken echt onmisbaar!

SMT heeft in de Benelux inmiddels al een aantal 835 G Hybrid overslagmachines verkocht en afgeleverd. Binnenkort hier meer over op onze website.

Importeur voor de Benelux: SMT 

 

Voor meer informatie: Sennebogen