Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

16 grote Cat’s verzetten grond en steen voor een energiecentrale

16 grote Cat’s verzetten grond en steen voor een energiecentrale

Eind maart bereikte de eerste van 16 zwaargewichten uit Brazilië, China, Frankrijk, Indonesië en de VS hun tussenbestemming in Duitsland. De bestemming voor twee Cat 6015B en 352 rupsgraafmachines, zeven 777G dumptrucks, twee D8T en D6XE bulldozers en een 140 AWD motorgrader is de bouwplaats voor de uitbreiding van de bestaande energiecentrale Kühtai in het Oostenrijkse Tirol.

De Oostenrijkste Caterpillar-importeur Zeppelin Baumaschinen is trots op de grote order. De machines zullen werkzaam zijn op de immense bouwplaats waar ze vooral granietrots moeten verplaatsen. Zo is een van de D8T bulldozers uitgerust met een 1-tands ripper en zijn ze beide uitgevoerd met een extra zwaar uitgevoerd loopwerk en een 3,9 meter breed SU-blad. De zeven tripple-seven (777G) dumpers zijn voorzien van speciale Hardox dumperbakken met een laadvermogen van 100 ton. Ook de twee 140 ton zware 6015B rupsgraafmachines zijn voorzien van extra beschermingen, onder andere op de cilinders. Tevens zijn de 6015B voorzien van Trible 3D GPS, net als de 352’s en de bulldozers. 

Het transport van de 777G dumpers

Om de 1.700 liter brandstoftanks van de 6015B’s en de 1.136 liter tanks van de 777G’s snel af te kunnen tanken, zijn ze voorzien van een ‘Formule 1’ aansluiting, waardoor ze binnen enkele minuten getankt zijn.

De opbouw van de 777G dumpers

Zeppelin leverde de machines met een full service onderhoudscontract van 5 jaar. Hiervoor zullen altijd een of meerdere monteurs op het project aanwezig zijn, eventueel ook in het weekend. Zeppelin heeft ter plaatse een magazijn ingericht voor reserveonderdelen, slijtdelen, olie- en smeermiddelen.

Voor meer informatie over het project: Erneuerbare+ Kühtai

 

Voor meer informatie: Zeppelin Baumaschinen