Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

JCB bereikt nieuwe hoogtes

JCB bereikt nieuwe hoogtes

JCB erkent de groei in populariteit van roterende machines met een hoog bereik in heel Europa en breidt zijn roterend portfolio uit met de lancering van de 555-260R. Het nieuwe model bouwt voort op de veelzijdigheid en hefcapaciteiten van 's werelds nummer één verreiker line-up.

-5,5 ton maximum hefcapaciteit
-25,5 meter maximum werkhoogte
-Toonaangevende geautomatiseerde opsteltijden
-Allround zicht en -toegang, waardoor veiligheid onsite wordt verbeterd
-Lieren en manplatformen zijn mogelijkheden van de steeds groeiende lijst van uitrustingsstukken

Aangedreven door JCB's beproefde Dieselmax-motoren, heeft het gamma van roterende verreikers erg veel gemeenschappelijk met onderdelen van JCB's toonaangevende Loadall 'vaste' verreikermodellen. Verkrijgbaar in zowel EPA Tier 4F- als EU Stage 5-emissiemodellen, met standaard Auto Engine Idle- en Auto Engine Stop-functies op Stage 5, waardoor het brandstofverbruik en de uitlaatemissies verder worden verminderd.

De 555-260R heeft de motor gemonteerd in de onderwagen, waardoor u gemakkelijk en veilig toegang heeft voor onderhoud op maaiveldniveau. Met intervallen van 500 uur en een uitmuntende SAE-serviceclassificatie levert de 555-260R maximale uptime en verbeterde productiviteit.

Meer dan 45 jaar ervaring

Bouwende op meer dan 45 jaar expertise op het gebied van verreikers, is de roterende verreiker ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gespecialiseerde hijsfirma’s en verhuurbedrijven. Met een robuuste giekconstructie en vertrouwde verticaal geïntegreerde aandrijflijncomponenten heeft JCB zich gericht op het maximaliseren van betrouwbaarheid, productiviteit, veiligheid en gebruiksgemak.

De 555-260R heeft een maximaal hefvermogen van 5,5 ton en zeer concurrerende lastdiagrammen. In veel gevallen heeft de machine tot 10% voordeel ten opzichte van concurrerende machines. Automatische one-touch afstempelen, instempelen en waterpas zetten van de machine zorgt voor gebruiksgemak en minimale opsteltijd, terwijl concurrerende cyclustijden met high-flow hulphydrauliek zorgen voor efficiënt lierwerk, waardoor de productiviteit verder wordt verhoogd.

De laag gemonteerde giek helpt om uitstekend rondomzicht voor de machinist te bieden, versterkt door een uitgebreid pakket aan opties voor werkverlichting en camerakits, waaronder een giekkopcamera voor nauwkeurig werken op hoogte. De cabine behoudt het vertrouwde JCB gevoel, met een eenvoudig te bedienen, industriestandaard bedieningsindeling en een waaier aan comfortabele zitopties, waardoor u de hele dag door kunt werken.

Uitgebreid scala hulpstukken

Zoals bij alle JCB roterende verreikers kan de 555-260R worden gebruikt met een breed scala aan hulpstukken. Dit omvat palletvorken, een 5,5-tons lier, een 2-tons lier op een 2 meter jib, een jib met gereduceerde hoogte, een hijshaak van 5,5 ton, een bak voor licht materiaal, 360° roterende vorken en een reeks handige op vorken gemonteerde accessoires. De machine biedt ook afstandsbediening en een gamma van manplatformen, waardoor de 555-260R in feite drie machines in één maakt - een verreiker, een kraan en een hoogwerker. Bovendien maakt het assortiment speciaal ontwikkelde JCB-hulpstukken gebruik van autoherkenningstechnologie (RFID-tag), waarbij hulpstukken door de machine worden geïdentificeerd en automatisch de juiste lasttabel voor het betreffende uitrustingsstuk worden geselecteerd.

De 555-260R werd ontworpen om te voldoen aan en beter te zijn dan de veranderende eisen van aannemers en verhuurbedrijven over de hele wereld. Aangezien een toenemend gebruik van off-site fabricage vraagt om meer hefcapaciteit en extra veelzijdigheid, bieden de roterende verreikers van JCB een echte kosteneffectieve en veelzijdige vervanging voor kleinere vaste en mobiele kranen, met een snelle opsteltijd, veel gebruiksgemak en de mogelijkheid om een breed scala aan technische hijswerkzaamheden uit te voeren.

 

Voor meer informatie: JCB