Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Case primeur voor Vloerenbedrijf Van Rijbroek

Case primeur voor Vloerenbedrijf Van Rijbroek

Van der Vrande Bouwmachines leverde onlangs een nieuwe Case 621G-XR af bij Vloerenbedrijf Van Rijbroek uit Uden. Het betreft de eerste Case 621G-XR Stage 5 Evolution die in Nederland is afgeleverd. De machine wordt ingezet voor de overslag van zand wat gebruikt wordt voor het maken van gietvloeren.

De Case 621G-XR heeft een eigen gewicht van ca 13,5 ton en is voorzien van een XR-frame. Met behulp van een verhoogd plateau en de XR-frame kan de machinist het zand perfect in het midden van de vrachtwagens laden. De Case 621G-XR heeft een zuinige Stage 5 FPT zes cilinder motor met 126 kW (172 pk) die gebruik mag maken van schonere HVO diesel. De machine werd geleverd met een op maat gemaakte Eurosteel laadbak met een capaciteit van 2220 liter. Voor extra veiligheid van omstanders werd een Greensight radardetectie systeem gemonteerd.

De Evolution serie kenmerkt zich door meer mogelijkheden met de hydraulische functies. Zo kan het hefframe automatisch naar de schep- en kiepstanden gaan waarbij de joystick niet vastgehouden hoeft te worden. Zodra de gekozen eindpositie nadert zorgt einddemping voor een soepele overgang en wordt morsen van het materiaal voorkomen. Ook is de snelheid van het heffen en het kiepen instelbaar. Tevens is de Evolution serie optioneel te voorzien van een geïntegreerd weegsysteem met een nauwkeurigheid van 2%. Ook nieuw is de functie om het frame 100% parallel te laten heffen wat handig is bij het gebruik van palletvorken.

Net als de eerste G-serie wielladers van Case kenmerkt de Evolution serie zich door de ‘Case cooling cube’ waardoor iedere koeler verse lucht krijgt. Het dagelijks schoonmaken van de koelers gaat automatisch met de omkeerbare ventilator waarvan het interval en tijdsduur instelbaar is. Het reguliere onderhoud is vanaf grondniveau uit te voeren en de G-serie wielladers hebben de stilste cabine in zijn klasse.

Vloerenbedrijf Van Rijbroek bestaat sinds 1976. Met een team van 22 medewerkers bieden zij vanuit hun locatie in Uden totaaloplossingen voor afwerkvloeren en zij zijn gespecialiseerd in gietvloeren en akoestische isolatie. Van Rijbroek is actief in de woning- en utiliteitsbouw en renovatie- en transformatieprojecten. Zij maken gietdekvloeren, zwevende vloeren en zandcementvloeren voor rijwoningen en appartementen, en voor kantoren, ziekenhuizen en scholen.

 

Voor meer informatie: Van der Vrande