Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Volvo FM voor Schaafstra: optimaal laadvermogen, makkelijk manoeuvreren en ruime cabine

Nieuwe Volvo FM voor Schaafstra: optimaal laadvermogen, makkelijk manoeuvreren en ruime cabine

Van fundament tot dakpan: Schaafstra Hout en Bouwmaterialen levert het allemaal. Schaafstra belevert zijn klanten met een nieuwe Volvo FM 460 8x2 tridem met HMF-autolaadkraan. De truck combineert maximaal laadvermogen met een korte draaicirkel en is in nauwe samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus gespecificeerd.

Schaafstra levert vanuit zijn vestigingen in Dongen en Hilvarenbeek hout en bouwmaterialen aan zowel particulieren als zakelijke klanten. “Onze kracht is ons grote assortiment en onze service”, zegt mededirecteur en eigenaar Sjoerd Schaafstra. “Zo hebben we een uitgebreide voorraad waardoor we de meeste artikelen binnen 12 tot 24 uur kunnen leveren.” 

Gewichtsverdeling

Schaafstra belevert klanten met drie trucks. Recent heeft het bedrijf een Volvo FM 460 8x2 tridem met open laadbak en 25 tonmeter HMF-autolaadkraan in gebruik genomen. Schaafstra: “We zochten de optimale combinatie tussen een wendbare truck met een korte draaicirkel, voor inzet in de stad en moeilijke bereikbare locaties, en laadvermogen. Daarom hebben we gekozen voor een tridem asopstelling waarmee we, in combinatie met de 10-tons vooras, de meest optimale gewichtsverdeling over de assen realiseren. Deze truck heeft een netto laadvermogen van ruim 21 ton. Bovendien bevordert deze asopstelling de wendbaarheid, ook door de gestuurde voor- en naloopas.

Nieuwe Volvo FM

Voor de aanschaf van de nieuwe Volvo FM heeft Schaafstra gewacht op de introductie van het nieuwe model. “De grootste vooruitgang is wat mij betreft de nieuwe, ruimere cabine van de Volvo FM. Daardoor heeft de chauffeur nog meer werkruimte en comfort, mede door het nieuwe verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom waarmee de chauffeur zelf zijn ideale rijpositie kan instellen.

Focus op veiligheid

Schaafstra heeft extra aandacht besteed aan veiligheid. “Omdat wij vaak in stedelijke gebieden komen is dat een belangrijk punt. Daarom zorgen we ervoor dat we optimaal zicht hebben tijdens het rijden, laden en lossen én dat we zelf goed zichtbaar zijn voor het overige verkeer. Naast een dodehoekcamera, achteruitrijcamera en achteruitrijsignaal hebben we de truck ook uitgerust met verstralers en extra verlichting voor en achter. Daarnaast heeft de chauffeur de beschikking over de draadloze afstandsbediening Work Remote, waarmee hij onder meer de motor kan starten en stoppen, de verlichting kan bedienen en de aslasten kan aflezen terwijl hij naast de truck staat. Dat bespaart tijd en geeft de chauffeur het beste overzicht.

Service van de werkplaats

Het is de tweede Volvo-truck voor Schaafstra. “Qua rijcomfort zijn het ontzettend fijne trucks. In goede samenwerking met Bluekens Truck en Bus en Jansen Hydrauliek uit Dongen, die de autolaadkraan heeft opgebouwd, is er een truck gespecificeerd die perfect is voor het werk dat wij er mee doen. Naast de kwaliteit van de truck, weegt voor ons ook de service van de werkplaats zwaar mee. Als wij een probleem hebben dan moeten we meteen langs kunnen komen voor een oplossing en Bluekens Truck en Bus snapt dat. Over de service ben ik zeer tevreden.

 

Voor meer informatie: Bluekens Truck & Bus