Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

10 jaar Tatra Phoenix

10 jaar Tatra Phoenix

In het najaar van 2011 begon Tatra met de nieuwe Phoenix-serie te produceren. Dit jaar viert het belangrijkste product het 10-jarig bestaan. Gedurende die tijd heeft het een continue ontwikkeling doorgemaakt en de komst van een nieuwe generatie Tatra Phoenix-voertuigen wordt in de nabije toekomst verwacht.

Tatra Trucks produceert momenteel vier modellijnen die zijn ontworpen voor een breed scala aan klanten. Een belangrijk product van de civiele productie is de Phoenix-serie zware vrachtwagens, die voor het eerst aan het publiek werd geïntroduceerd in september 2011. Tot op heden heeft Tatra meer dan 3.650 Phoenix-voertuigen in verschillende configuraties gebouwd voor zowel gemengd als offroadwerk. De auto's worden gebruikt in de bouw, mijnbouw, bosbouw, landbouw, gemeentelijke diensten, als brandweer- en reddingsspecialiteiten, als ondersteuningsplatforms voor militair materieel of speciale voertuigen, enz.

120 jaar Tatra

In 2015 upgrade Tatra de Phoenix met de Paccar Euro 6 motoren. In 2017 vierde de autofabrikant de 120e verjaardag van zijn eerste auto met een verbrandingsmotor en produceerde een beperkte serie Tatra Phoenix Präsident auto's. Tegelijkertijd slaagde Tatra erin om het doel van 1000 geproduceerde auto's van de hele Phoenix-modellijn te bereiken.

Een jaar later werden verdere verbeteringen aangebracht, de vernieuwde Phoenix ‘2018’-modellijn kreeg zuinigere en krachtigere Paccar Euro 6d-motoren, een kleiner formaat van het uitlaat en schijfremmen. Inmiddels werkt Tatra aan een nieuwe generatie van de Phoenix-modellijn Prototypetests zouden in 2023 moeten plaatsvinden en de serieproductie zou een jaar later moeten beginnen, dus het is zeker dat de Phoenix een van de belangrijkste elementen van de Tatra Trucks-productieportfolio zal blijven.

Tatra Phoenix combineert het beproefde Tatra-chassisconcept (centrale buischassis en onafhankelijk wielophanging) met moderne technologieën en componenten van gerenommeerde wereldfabrikanten. De Phoenix is de enige in serie geproduceerde truck met luchtvering op alle assen. Chassis zijn verkrijgbaar in 4x4, 6x6, 8x6, 8x8, 10x6, 10x8 10x10, 12x8 en 14x8. Hij wordt aangedreven door moderne Paccar MX-11- en MX-13-motoren, die voldoen aan de strengste emissienormen. Phoenix trucks kunnen individueel worden geïndividualiseerd volgens de eisen van de klant en hebben al hun weg gevonden naar meer dan dertig landen over de hele wereld.

 

Voor meer informatie: Tatra Trucks