Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Mammoet gaat samenwerken met Cometto

Mammoet gaat samenwerken met Cometto

Wereldmarktleider Mammoet gebruikt Cometto SPMT nu ook als nieuw type en merk in haar wereldwijde zelfrijdende modulaire wagenpark. Het wordt voor het eerst gebruikt in het Verenigd Koninkrijk met 84 aslijnen voor het vervoer van platforms met een gewicht tussen 1.850 en 2.300 ton.

De nieuwe samenwerking tussen Cometto en Mammoet resulteert in een vruchtbare combinatie van twee partners die toonaangevende expertise in het speciaal en zwaar transport combineren. "We zijn erg trots dat we de wereldwijde referentie voor zwaar transport en hijswerk kunnen leveren met onze zelfrijdende voertuigen", legt Cometto Sales Manager Joachim Kolb uit. Na een uitgebreide training over hun nieuwe SPMT, doen Mammoet-medewerkers hun eerste klus in het VK met het transporteren van een statieffundering. Het grootvolume-element is 90 meter hoog en weegt 2.035 ton.

SPMT in een open netwerk

De bemanning van Mammoet vervoert de lading op 84 aslijnen van de Cometto MSPE met een draagvermogen van 48 ton per aslijn en drie powerpacks met elk een vermogen van 368 kW (500 pk). De zelfrijdende combinatie is samengesteld in een open netwerk bestaande uit drie MSPE-modules. Onder elke voet van het statief is een side-by-side configuratie met 28 aslijnen aangebracht. Om deze veeleisende taak veilig en efficiënt uit te voeren, vertrouwt Mammoet op speciale voertuigen van Cometto.

Windparkproject in de Noordzee

De driepootfundering maakt deel uit van een offshore windproject genaamd Seagreen OWF, een joint venture tussen TotalEnergies en SSE Renewables. Het windpark zal bestaan ​​uit 140 turbines en ligt 27 kilometer uit de kust van Angus in de Noordzee. In de toekomst zal het project Schotland voorzien van elektriciteit uit dit indrukwekkende windpark.

De looptijd van het project voor de heavy-duty specialist Mammoet is minimaal twaalf maanden.

 

Voor meer informatie: Cometto