Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo CE sluit zich aan bij Open-S

Volvo CE sluit zich aan bij Open-S

Het streven van de Open-S Alliance naar wereldwijde uitwisselbaarheid van hydraulische uitrustingsstukken voor graafmachines gaat nog een stap verder, aangezien Volvo Construction Equipment als eerste OEM voor graafmachines toetreedt.

Aangezien de vraag naar volautomatische snelwissels op graafmachines snel blijft groeien, zowel in de sloop als in de algemene infrawerken, verwelkomt de Open-S Alliance-organisatie nu Volvo Construction Equipment (Volvo CE), een toonaangevende fabrikant die zich toelegt op de prestaties van graafmachines, als lid van de organisatie.

De Open-S Alliance is een fabrikant-onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de wereldwijde uitwisselbaarheid van hydraulisch aangedreven uitrustingsstukken en aanbouwdelen voor graafmachines. Lidmaatschappen zijn in drie niveaus opgedeeld; volledig lid, geassocieerd lid of ondersteunend lid, afhankelijk van of Open-S-producten zijn ontwikkeld, in eigen beheer zijn geproduceerd of worden ingekocht. Volvo CE levert sinds begin 2021 snelwissels en adapters rechtstreeks vanuit de fabriek en sluit zich nu aan bij de Open-S Alliance als ondersteunend lid, in een poging het dagelijkse werk van klanten nog productiever te maken.

We zijn erg blij dat Volvo Construction Equipment ook formeel toetreedt tot de alliantie als technologisch toonaangevende OEM. Ook bij andere graafmachinemerken zien we dat de interesse groeit. Ik ben er vast van overtuigd dat open en gestandaardiseerde interfaces eindklanten grote voordelen zullen opleveren. Het maakt het gemakkelijker om veel verschillende merken uitrustingsstukken te gebruiken zonder vast te zitten aan een eigen oplossing die eigendom is van één fabrikant ”, zegt Stefan Stockhaus, voorzitter van de Open-S Alliance.

Deze standaardisatie is de afgelopen twee jaar aan de gang geweest met als doel;
-Verhoog de veiligheid en efficiëntie voor eigenaren van graafmachines, machinisten en grondpersoneel dankzij de uitwisselbaarheid van hydraulische uitrustingsstukken
-Creëer een concurrerende en open industriestandaard die niet wordt gecontroleerd door een enkele producent.
-Creëer een standaard die gebruiksvriendelijk is en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
-Creëer een uniforme productiestandaard voor afmetingen en toleranties
-Maak het kostenefficiënt om kopplaten en adapters achteraf aan te passen aan gebruikte en nieuwe bakken en uitrustingsstukken.

Technische specificaties kunnen worden gedownload van www.opens.org

Over Open-S

Open-S, de open industriestandaard voor volautomatische snelwissels voor graafmachines. Het doel van Open-S is om wereldwijde uitwisselbaarheid te bieden tussen snelwissels, draaikantelstukken en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten. Open-S Alliance is een non-profitorganisatie met als enige doel het ontwikkelen en promoten van de Open-S-standaard. 

 

Voor meer informatie: Open-S