Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Economische efficiëntie als unique selling point: drie Liebherr L 586 XPower wielladers voor de BTB Group Berlin

Economische efficiëntie als unique selling point: drie Liebherr L 586 XPower wielladers voor de BTB Group Berlin

Ze bouwen al sinds 1990 voor Berlijn: het familiebedrijf BTB Group Berlin biedt alles uit één hand, van grondwerken tot recycling. Drie nieuwe Liebherr L 586 XPower wielladers zijn onlangs toegevoegd aan het machinepark van het bedrijf. Ze vervangen de in 2017 gekochte L 580 XPower, die betrouwbaar hebben gepresteerd. De brandstofbesparing ten opzichte van andere wielladers van hetzelfde formaat was een essentieel criterium voor de nieuwe aankoopbeslissing. De nieuwe wielladers zijn ook visueel indrukwekkend met hun speciale lak in het bedrijfsdesign van de BTB Group. De sleutels werden persoonlijk overhandigd door Oliver Hanneck, de verantwoordelijke verkoper bij Liebherr-Baumaschinen Vertriebs- und Service GmbH Berlin.

De drie nieuwe L 586 XPower zijn onlangs in gebruik genomen op de 25 hectare grote recyclingfabriek van de BTB Group Berlin. Op de hele installatie worden verschillende recyclinginstallaties geëxploiteerd die zijn erkend in overeenstemming met de federale wet op de immissiecontrole (BImSchG) en in totaal wordt jaarlijks tot een miljoen ton mineraal en niet-mineraal bouwafval verwerkt, behandeld en hergebruikt. Hier voeden de nieuwe Liebherr wielladers breek- en zeefinstallaties met puin en laden vrachtwagens met bewerkt materiaal. De L 586 XPower, de grootste wiellader van Liebherr, heeft slechts twee tot drie laadcycli nodig om een ​​vrachtwagen te laden. Op deze manier zorgen ze voor een snelle en resource besparende materiaalbehandeling.

Economisch en hulpbronnen besparend dankzij XPower

"Krachtig, efficiënt en merkbaar zuiniger dan de concurrentie, dit zijn de redenen voor onze aankoopbeslissing", onthult de eigenaar van de BTB Group Berlin, Philip Breul. Hiervoor is het power-split aandrijfconcept van de XPower wiellader verantwoordelijk. XPower staat voor een combinatie van hydrostatische en mechanische aandrijving. Het samenspel van deze typen aandrijving past zich automatisch en continu aan de betreffende toepassing aan. Samen met de Liebherr Power Efficiency (LPE) zorgt dit voor tot 30% minder brandstofverbruik in vergelijking met andere wielladers van deze grootteklasse.

In bedrijfskleur, af fabriek

Het machinepark laten spuiten in uw eigen bedrijfsdesign biedt voor tal van bedrijven optimale herkenningswaarde. Daarom bestelde de BTB Group de drie nieuwe L 586 XPower in hun eigen bedrijfskleuren. De specialisten van de Liebherr-fabriek in Bischofshofen voeren speciaal lakwerk direct in het productieproces uit. Dit betekent dat de afzonderlijke componenten voor montage worden gespoten en vervolgens in het reguliere productieproces worden geïnstalleerd. Deze procedure bespaart later spuiten en handmatig nabewerken. Hierdoor kan Liebherr een hogere kwaliteit speciaal lakwerk realiseren.

Toekomstgericht en innovatief: BTB Group Berlin als groeiend familiebedrijf

Net als Liebherr is de BTB Group Berlin een familiebedrijf dat staat voor veelzijdigheid in de bouwsector. Reimar Breul richtte in 1990 het gestaag groeiende bedrijf op, dat nu meer dan 100 medewerkers telt. Als specialist in infra, sloop, verwijdering en recycling heeft de BTB Group de leiding over tal van grote bouwplaatsen in de omgeving van Berlijn. Het bedrijf is toekomstgericht op het gebied van recycling en maakt met innovatieve concepten nieuwe bouwmaterialen van ooit nutteloos bouwafval. Talrijke bouwmachines van Liebherr ondersteunen dit.

Over Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH

Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt de wielladers van de Liebherr Group. De fabriek in het Salzburger Land (Oostenrijk) is de afgelopen decennia gestaag gegroeid dankzij duurzame innovaties, creatieve oplossingen en hoge kwaliteitsnormen. Het wiellader assortiment wordt voortdurend uitgebreid en omvat verschillende modellen in vier verschillende productgroepen: compactladers, stereoloaders, allround wielladers uit de middelgrote serie en grote wielladers die overtuigen door hun innovatieve aandrijfconcepten.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr