Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Efficiënter, sneller én veiliger

Efficiënter, sneller én veiliger

Het in Rotterdam gevestigde Dag Grondwerk koos voor het kabel- en leidingwerk een Kubota KX042-4 uitgevoerd met een NOX TR-07 draaikantelstuk, dat onmisbaar is tijdens de werkzaamheden.

De werkzaamheden van Dag Grondwerk betreffen vrijwel uitsluitend werkzaamheden m.b.t. het vervangen van rioleringen en Nuts-leidingen. Dit doet de heer Sami Dag al zo’n 6 jaar in geheel Limburg als onderaannemer van Van Geleuken Infra. Na jaren te hebben gedraaid op een Kubota KX101 van Firma Van Geleuken, besloot Dag een eigen machine aan te schaffen. Het stond al meteen vast voor hem dat dit een Kubota moest zijn door de erg positieve ervaringen met de werksnelheid, het grote bedieningsgemak en de hoge productkwaliteit van het Japanse merk. Sami Dag: “Mijn wens was om een zwaardere machine aan te schaffen, met als belangrijkste reden dat ik regelmatig zware stalen gasleidingen moet vervangen door nieuwe en lichtere exemplaren van PVC. Keuze ging uiteindelijk uit naar de Kubota KX042-4 met een eigen gewicht van ruim 4 ton.”   

NOX TR-07 

Sami Dag: “Ik heb ook in Duitsland gewerkt, waar ik diverse graafmachines zag uitgevoerd met NOX draaikantelstuk eraan. Wat meteen opviel was de grote mate van precisie en kracht van de draaikantelstuk en natuurlijk als meest kenmerkende feit dat de NOX cilinderloos is. Het belangrijkste risico bij mijn werkzaamheden is het raken en beschadigen van leidingen. Met de NOX kan ik precies rondom de leidingen graven. Daarom wilde ik per sé aan mijn nieuwe Kubota een NOX draaikantelstuk gemonteerd hebben”. 

Dag Grondwerk heeft het type NOX TR-07 aangeschaft welke geschikt is voor machines van 3-7 ton. Aan de bovenzijde heeft is de TR-07 vast gemonteerd aan de lepelsteel van de machine en onderzijde snelwissel CW05. 

Qua aansturing is er sprake van een zogenaamde DF4 aansturing. Het DF04-besturingssysteem vereist twee dubbelwerkende hydraulische circuits. Uitsluitend twee functies, ten behoeve van rotatie en kantelen, kunnen gelijktijdig worden gerealiseerd. Om het aanbouwdeel of de snelwissel te bedienen, wordt er één van de twee hydraulische circuits gescheiden door een schakelklep, geïnstalleerd op de NOX. Bediening vindt plaats door een bedieningsunit in de cabine.

Voor meer informatie: Demarec