Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De eerste van drie nieuwe

De eerste van drie nieuwe

Van der Spek Vianen heeft vanaf haar vestiging in Hardenberg de eerste van een nieuw trio Fuchs a Terex Brand overslagmachines afgeleverd bij Inter Metals. Het is zeker niet de eerste Fuchs die door Van der Spek Vianen is geleverd aan Inter Metals, het partnerschap tussen leverancier en klant wordt door Inter Metals zeer gewaardeerd met als resultaat een mooie nieuwe order van drie nieuwe Fuchs machines.

Onlangs is ook een nieuwe Lindner Urraco 95DK in gebruik genomen bij Inter Metals, de tweede bij ze in de materieelvloot. 

Veertigvoeters laden

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de 45 tons machine te laten uitvoeren met een giekconfiguratie die een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19,5 meter. Hiermee is het beladen van een zeecontainer geen enkel probleem meer. 

De zuinige Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor die is gemonteerd in de Fuchs MHL360F is gekoppeld aan Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de giek, steel en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat. 

Veilig onderhoud plegen

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig die via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en AdBlue-terextank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop. 

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100 mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist. 

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Inter Metals

Inter Metals GmbH is al jarenlang een ijzersterk begrip binnen de internationale metaal- en recycling industrie. Met handelspartners in o.a. Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Oost-Europa, India, Pakistan en China.  Met 20 werknemers verhandelt Inter Metals jaarlijks 70.000 ton aan non-ferro materiaal, waarvan 25% in Zuid en Oost-Azië.

 

Voor meer informatie: Van der Spek