Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Cat maakt Next Gen minigraverserie compleet

Cat maakt Next Gen minigraverserie compleet

De nieuwe 4 ton, Cat 304, en 5 ton, Cat 305 CR, Next Generation minigraafmachines, gebouwd om een verbeterde klantervaring te bieden, leveren meer vermogen aan de pompen, hogere opbreekkrachten van de bak en grotere standaard graafdieptes om te vergroten prestaties tot 20% ten opzichte van hun tegenhangers uit de E2-serie. Hun toonaangevende smeerintervallen en verlengde filterlevensduur, gecombineerd met gemeenschappelijke componenten in de hele lijn en vlakke, gemakkelijk te vervangen zijpanelen, zorgen voor tot 10% lagere eigenaars- en bedrijfskosten.

De nieuwe 304- en 305 CR-modellen zijn de laatste machines die opnieuw zijn ontworpen volgens het Cat concept van de volgende generatie minigraafmachines. Van de modellen uit de klasse van 1,5 tot 10 ton, alle Cat hydraulische minigraafmachines in de serie bieden gemeenschappelijke kenmerken en een consistente lay-out van de bedieningselementen om training en aanpassing van de machinist te vereenvoudigen.

Nieuwe 304 verhoogt de stabiliteit

De 304 is gebouwd met een nieuw ontwerp met een kleinere radius en heeft een smalle spoorbreedte van 1700 mm, 254 mm smaller dan de 304 E2, voor meer veelzijdigheid en toegang tot krappe ruimtes. Hoewel het nieuwe 304-ontwerp smaller is, verhoogt het de prestaties, het evenwicht en de stabiliteit van het model uit de 4-tonsklasse. De kleinere straal zorgt voor meer stabiliteit, zowel 360 graden als bij het reizen met lasten, terwijl de extra contragewichtoptie het model naar een nog hoger niveau van stabiliteit brengt.

Compacte prestaties van de 305 CR

De nieuwe motor van de Cat 305 CR-graafmachine van 5 ton levert bijna 9% meer vermogen om de machineprestaties te verbeteren. Verbeteringen aan het hydraulisch systeem zorgen voor hogere opbreekkrachten – bak van 49,2 kN, standaard steel van 28,3 kN en lange steel van 25,2 kN om de graafefficiëntie bij toepassingen met hard gesteente te verbeteren. Hij biedt ook 140 mm diepere graafdieptes dan de 305 E2, waardoor hij meer toepassingsflexibiliteit heeft. De compacte zwenkstraal vermindert de overhang bij zijdelings werken, terwijl de spoorbreedte van 1980 mm en de nieuwe optie voor extra contragewicht helpen om de stabiliteit en hefprestaties in krappe ruimtes te optimaliseren.

Geavanceerde efficiëntie

Beide graafmachinemodellen bieden nu een optie met een schuinverstelbaar dozerblad om de flexibiliteit van de machine te optimaliseren bij opvul- en nivelleertoepassingen. Het hoekblad biedt niet alleen voldoende beweging boven en onder het maaiveld met standaard zweeffunctie voor eenvoudig schoonmaken, maar beweegt ook 45 graden naar links of rechts van het midden. Om de efficiëntie te verhogen en de interactie van de machinist met het uiteindelijke nivelleren te verminderen, wordt de beweging van het blad onder een hoek geregeld door de rechter joystick, terwijl de linker joystick de aandrijving van de machine regelt.

Door het machinegewicht af te stemmen op de werkvereisten, bieden verwisselbare contragewichtpakketten de balans tussen lage bodemdruk en hefprestaties. Hun branche-exclusieve Cat Stick Steer-systeem vereenvoudigt de machinebesturing doordat de machinist kan overschakelen van conventionele hendel/voetpedaalbesturing naar eenvoudige joystickbediening. Twee rijsnelheden en standaard cruisecontrol vergemakkelijken het verplaatsen op het werkterrein met minimale tussenkomst van de machinist.

De Cat C1.7 Turbo-motor met turbocompressor voldoet aan de Stage 5 emissienorm en levert een hoger vermogen dan de vorige C2.4-motor. Standaard automatisch stationair, automatische motoruitschakeling en efficiënte lastafhankelijke hydrauliek met pomp met variabel slagvolume helpen het brandstofverbruik op de locatie te verlagen voor een meer betaalbare werking. Hoge hoofdontlastingsdrukken, gekoppeld aan debieten, genereren de hydraulische capaciteit voor hoge graaf- en hefkrachten en een efficiënter gebruik van een reeks aanbouwdelen. Compleet met snelkoppelingsleidingen, biedt het standaard hulpsysteem de keuze uit eenrichtings-, tweerichtings- of continue stroom.

Comfort van de volgende generatie, besparingen

De afgedichte en onder druk staande cabinebehuizing is gemeenschappelijk voor de meeste Cat mini-hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie en is verkrijgbaar met verwarming en/of airconditioning voor klimaatregeling onder alle weersomstandigheden. De grote glasoppervlakken van de cabine en het dakraam bieden rondom zicht. Het grote display met geavanceerde touchscreenoptie biedt intuïtieve bediening van de machinefuncties en eenvoudige bewaking van kritieke bedrijfsparameters. In sommige regio's is een luifeloptie beschikbaar.

Dagelijkse onderhoudscontroles voor de 304 en 305 CR worden snel uitgevoerd vanaf de grond via zijdeuren. Uitgebreid gebruik van gemeenschappelijke onderdelen in de hele lijn plus hun schadebestendige buitenconstructie helpen de investeringen in onderdelenvoorraad te verminderen en reparatiekosten te verlagen. Door de langere onderhoudsintervallen besteden deze graafmachines meer tijd aan het werk en minder in de werkplaats.

Specificaties

Model  304  305 CR
Motor C1.7 Turbo C1.7 Turbo
Netto vermogen, kW (pk)*)  33,6 (45) 33,6 (45)
Brutovermogen, kW (pk) 36,1 (48,4) 36,1 (48,4)
Min. gewicht met cabine, kg 4025 5095
Maximaal gewicht met cabine, kg 4475  5754
Graafdiepte standaard, mm  3210 3420
Graafdiepte lang, mm 3510 3670

*)Het geadverteerde nettovermogen is het beschikbare vermogen aan het vliegwiel wanneer de motor is uitgerust met een ventilator op minimaal toerental, een luchtinlaatsysteem, een uitlaatsysteem en een dynamo.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar