Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe premium overslagmachine: 860 E wordt 865 E

Nieuwe premium overslagmachine: 860 E wordt 865 E

De ontwikkelaars van Sennebogen hebben de 860 E overslagmachine ter hand genomen, die over de hele wereld succesvol is in de haven- en schrootoverslag, en naast technologische innovaties ook een behoorlijke update hebben gegeven. De nieuwe Sennebogen 865 E Hybrid is sneller, sterker en nog efficiënter geworden. De eerste machines zijn al bij de klanten, die de prestatie plus prijzen en de besparing in hun portemonnee merken.

De 860 E wordt 865 E. Daarachter schuilt niet alleen een hoger hefvermogen en prestaties van de volledig opnieuw ontworpen overslagmachine, maar vooral een reeks efficiëntie verhogende maatregelen die zijn opgedaan door de ervaring van vele opdrachten van klanten en nu zijn op maat geïmplementeerd voor de eisen in de havenafhandeling.

Wat brengt de nieuwe machineklasse precies?

Meer vermogen met minder verbruik: de Sennebogen 865 E Hybrid heeft een zeer efficiënte dieselmotor van emissieniveau 5 met een vermogen van 261 kW (355 pk). In combinatie met het Groene Hybride energieterugwinningssysteem bespaart de overslagmachine veel geld. Uitgaande van bijvoorbeeld een jaarlijkse doorvoer van 4.000 bedrijfsuren, kan tot 40.000 liter brandstof per jaar worden bespaard in vergelijking met conventionele dieselmotoren - goed voor het milieu en uw portemonnee.

Verhoogd hefvermogen en groter bereik

Afhankelijk van de eisen van de klant kan de nieuwe Sennebogen 865 E individueel worden geconfigureerd volgens de lokale vereisten. Met name de uitrustingsvarianten met een reikwijdte van 18 tot 25 meter zijn ten opzichte van het vorige model met drie extra varianten uitgebreid. Met twee bijzonder gewicht-geoptimaliseerde havenuitrustingen, heeft de nieuwe machine nu nog meer potentieel, vooral in havenoverslag. De ingenieurs van Sennebogen waren ook in staat om het hefvermogen voor de andere uitrustingsvarianten met ongeveer 10 procent te verhogen. Hierdoor kan de machine niet alleen meer tillen, maar met een groot aantal aanbouwdelen ook nog meer bulk- en stukgoederen per werkcyclus aan.

Meer comfort en maximale veiligheid

Naast de beproefde uitrustingskenmerken biedt de ruime Maxcab-cabine de machinist nu nog meer mogelijkheden om het dagelijkse werk bijzonder comfortabel en veilig te maken. De 865 E heeft standaard een cabine die 2,70 meter kan worden verhoogd, extra grote cabines en verhogingen tot ooghoogte van ongeveer 14 meter zijn optioneel. De machinist wordt ondersteund door een uitgebreid camerasysteem en intelligente besturingssystemen zoals de moderne Safety Boom Lift. Deze automatische grijper beschermt de scheepsromp, havengebieden en uitrusting door een automatische grijperlift wanneer de grijper gesloten wordt.

Met het nieuwe premiummodel voegt Sennebogen, als full-liner in veeleisende material handling, een echt hoogtepunt toe aan zijn productassortiment voor havenhandling. Tegelijkertijd maakt de wereldmarktleider op het gebied van elektrische machines ook indruk met dit model met een andere aantrekkelijke optie: zoals alle overslagmachines is de nieuwe Sennebogen 865 E Hybrid af fabriek ook verkrijgbaar als elektrische graafmachine met een motor van 250 kW. Beheersbare techniek ontmoet milieuvriendelijke elektrotechniek en biedt zo een nog groter besparingspotentieel bij gelijktijdig emissievrij bedrijf.

Importeur voor de Benelux: SMT 

 

Voor meer informatie: Sennebogen