Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Een in plaats van twee

Een in plaats van twee

Pladdet leverde een nieuwe Hitachi ZW310-6 af bij De Hoop in Terneuzen. De machine zal worden ingezet voor het laden van vrachtauto’s en tevens voor de bevoorrading van de betoncentrale. Deze werkzaamheden werden in het verleden met twee kleinere wielladers uitgevoerd, nu kiest De Hoop ervoor om deze werkzaamheden met één grotere wiellader uit te voeren.

De Hitachi ZW310-6 is een wiellader met een eigengewicht van circa 25 ton die aangedreven wordt door een Cummins QSL9 dieselmotor van 232 kW (316 pk). De aandrijflijn is voorzien van een 'lock-up' transmissie en zware assen die tevens zijn voorzien van een apart koelsysteem. De ruime en overzichtelijke cabine is voorzien van een luchtgeveerde Grammer stoel, joysticksteering, en een camerasysteem.

De machine werd besteld met een hoogkiepbak van circa 4.300 liter. De storthoogte is hoog genoeg om, zonder schades, de hoge kieptrailers te kunnen laden. Dankzij het Loadrite weegsysteem is het mogelijk om met een te verwaarlozen afwijking de exacte hoeveelheid te kunnen laden. 

De machine werd volledig in de huisstijl van De Hoop afgeleverd. De machine werd gespoten in de kenmerkende gele kleur en voorzien van de juiste belettering.

 

Voor meer informatie: Pladdet