Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan introduceert drie nieuwe rupsgraafmachines van 14 tot 16 ton

Doosan introduceert drie nieuwe rupsgraafmachines van 14 tot 16 ton

Doosan introduceert de nieuwe generatie middelgrote rupsgraafmachines die voldoen aan de Stage 5 emissie-eisen.

De nieuwe modellen die hiermee gelanceerd worden zijn; de DX140LC-7 (14,6 ton), DX140LCR-7 (15,6 ton) en de DX160HT-7 (17 ton). Alle drie de graafmachines worden aangedreven door de Doosan D34 4-cilinder Stage 5 dieselmotor met een vermogen van 86 kW (115 pk).

SPC3 slimme stroomregelaars 

In alle nieuwe graafmachines zorgt het verbeterde brandstofverbruik van de motoren in combinatie met een nieuwe hydraulische hoofdklep en de nieuwe SPC3 (smart power controles) voor een grotere brandstofbesparing in vergelijking met de machines van de vorige generatie. Er zijn nu vier (voorheen acht) vermogensmodi beschikbaar op de graafmachines, welke de bediening helpen vereenvoudigen zodat dit minder complex is. De machinist kan de vermogensmodus zowel in eenrichting- als tweerichtingsmodus instellen.

De Doosan DX140LCR-7 rupsgraafmachine is een binnendraaier waardoor de machinist meer flexibiliteit heeft in een kleinere ruimte zonder in te hoeven leveren aan prestaties. Deze machine biedt ook een nieuw contragewichtontwerp dat verbeterde servicetoegankelijkheid biedt.

Het nieuwe Doosan DX160HT-7 rupsgraafmachine is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten die een combinatie van een grotere bodemvrijheid, een versterkt rupsframe en een sterk tractiesysteem met versterkte bovenrollen nodig hebben voor werken in ruwe omgevingen en op projecten waarbij grotere afstanden afgelegd moeten worden.

Verhoogd comfort en controleerbaarheid

De ultramoderne cabine op alle drie de machines blinkt uit in ruimte en ergonomie, waardoor het comfort en het bedieningsgemak voor de machinist naar een nieuw niveau wordt getild. Naast een nieuwe stoel van hoge kwaliteit biedt de verbeterde cabine standaard meer functies dan andere machines op de markt. 

Andere nieuwe en belangrijke functies in en rond de cabine zijn:
-Nieuw 8-inch Doosan smart touchscreen, 30% groter beeldscherm t.o.v. vorige modellen
-DAB radio (handsfree en Bluetooth)
-Doosan smart-key 
-Volledig verstelbare lucht geveerde stoel met verwarming (optioneel ook met koelfunctie)
-Parallel ruitenwissersysteem en nieuw ontworpen pedalen
-Verbeterde luchtstroom voor ontdooien en airconditioning
-8x LED-werklampen als standaard (optioneel 4x extra)
-Optie is 360 graden camera 

De nieuwe graafmachines van Doosan maken gebruik van een slim hydraulisch systeem dat een verbetering van ongeveer 30% in aanbouwdelen biedt in vergelijking met eerder uitgebrachte modellen. Het nieuwe systeem past een slimme hydraulische logica toe voor een optimale verdeling van het hydraulische aanbouwdeel wanneer zowel de giek als het uitrustingsstuk tegelijkertijd werken. Met een nieuwe prioriteitsklep en een extra hydraulische leiding welke continu hydraulische stroom levert aan het aanbouwdeel, zelfs wanneer de giek wordt gebruikt. 

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment