Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr gaat met de R 960 SME de wereldmarkt op

Liebherr gaat met de R 960 SME de wereldmarkt op

De R 960 SME is meer dan een krachtpatser van 50 ton - het is een echte rupsgraafmachine van 60 ton. Met zijn onderwagen voor graafmachines van 70 ton zet hij de norm in zijn marktsegment. De doorontwikkeling van de R 960 SME, die sinds 2012 in Europa verkrijgbaar is, kwam onlangs ook op de markt in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Met onmiddellijke ingang richt de SME-rupsgraafmachine zich ook op de Braziliaanse en Russische markt.

Met zijn stabiliteit en de hoogste uit- en opbreekkrachten op de markt scoort de R 960 SME met een bijzonder hoge productiviteit in vergelijking met zijn voorganger. Met zijn grote bakvolume van 3,7 kuub is hij ideaal voor het laden van dumptrucks in het gewichtsbereik van 30 tot 45 ton.
Deze graafmachine, ontwikkeld en geproduceerd door Liebherr-France SAS in Colmar, Frankrijk, zet sinds 2012 wereldwijde normen in het segment van de 60-tons graafmachines. De R 960 SME wordt al bijna tien jaar gebruikt in steengroeven en mijnbouwactiviteiten over de hele wereld. De R 960 SME overtuigt ook door zijn lage brandstofverbruik, dat online kan worden opgevraagd met de Liebherr-brandstofbesparingscalculator.    

De SME-serie: rupsgraafmachines voor veeleisende toepassingen

De SME-rupsgraafmachines van Liebherr zijn ontworpen voor steengroevetoepassingen. SME, staat trouwens voor Super Mass Excavation, wat kortweg inhoudt: zwaardere onderwagen, korte giek en lepelsteel, geschikt voor een grote bakinhoud. Voor de wereldmarkt werden vier modellen van 44 tot 102 ton ontwikkeld. Deze varianten zijn voorzien van verstevigde onderstellen, waarin componenten uit de hogere modellen van de standaard serie zijn geïntegreerd. Voor de R 960 SME zijn dit onderdelen van het 70 ton wegende standaardmodel R 966.    
Voor de SME-rupsgraafmachines gebruikt Liebherr ook contragewichten die overeenkomen met het extra gewicht van de volgende hogere modellen in de standaardserie. Hierdoor kunnen grotere bakken worden gebruikt zonder de stabiliteit van de machine in gevaar te brengen. Dankzij de speciale kinematica van de werkuitrusting en speciale cilinders biedt de machine uitzonderlijke graaf- en opbreekkrachten die ongeëvenaard zijn in deze machinecategorie. Al deze maatregelen verhogen in het algemeen de prestaties en winstgevendheid van de machine. Zoals bij alle Liebherr rupsgraafmachines van 14 tot 100 ton bedrijfsgewicht, kan de machinist kiezen tussen vier verschillende werkmodi. Het hydraulisch en motorvermogen kunnen zo aan de bedrijfsomstandigheden worden aangepast dat bij moeilijke toepassingen of bij bijzonder economisch gebruik een maximaal vermogen en productiviteit wordt bereikt.  

Werkomgeving volgens de laatste normen

De R 960 SME biedt zijn machinisten comfort en veiligheid. Het heeft een ruime cabine, die is uitgerust met permanente automatische airconditioning en verwarming, en is verkrijgbaar met een voorruit en dakraam van gepantserd glas.  
Ook de cabine is standaard uitgerust met een groot 9" display.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr