Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Voor het grove werk

Voor het grove werk

De nieuwe Mobiscreen MSS 802 (i) EVO biedt gebruikers een mobiel, krachtig zeefsysteem dat is ontworpen voor veranderende uitdagingen in verschillende toepassingsgebieden. Met een doordacht systeemontwerp en flexibele ombouwmogelijkheden laat Kleemann zien hoe voor natuursteen- en recyclingtoepassingen een hoge materiaalstroom kan worden gegarandeerd.

Eenvoudig zeven

Bij de ontwikkeling van de Mobiscreen MSS 802 (i) EVO, een nieuwe generatie zeefsystemen en de opvolger van de MS 15 Z, heeft Kleemann bewust gekozen voor het gebruikersperspectief. De technologie achter het zeefproces moet voor alle gebruikers gemakkelijk en veilig te gebruiken zijn. Het nieuwe systeem maakt niet alleen indruk met zijn technologische hoogtepunten in de processtroom, maar ook met zijn ergonomische ontwerp, geoptimaliseerde bediening en het gebruiksvriendelijke onderhoudsconcept.

Verbeterde mobiliteit en flexibiliteit in gebruik

Met zijn proportioneel gestuurd rupsrijwerk kan het systeem snel worden verplaatst, of het nu van de dieplader naar de bouwplaats is of binnen de bouwplaats. Naast andere verbeteringen aan de nieuwe Mobiscreen MSS 802 (i) EVO, zorgt het opvouwen van de zijafvoerbanden zonder demontage voor een aanzienlijke verkorting van de insteltijden. De achterwand van de trechter, die in drie hoogtes kan worden geklapt, biedt meer veelzijdigheid en maakt het voeden van een breker met een lage afvoerhoogte mogelijk. Het grote assortiment zeefmatten en de eenvoudige instelling van de zeefparameters, waardoor de MSS 802 (i) EVO snel kan worden aangepast aan een grote verscheidenheid aan te zeven materiaal, verkorten ook de insteltijden en daarmee de personeelskosten en -kosten. Om de zeefprestaties te optimaliseren, kan de hoek van de zeefkast worden aangepast met een groot instelbereik van 15,4 - 20 °. Een bijzonder hoogtepunt: de snelle en eenvoudige omschakeling van 3-way naar 2-way split. Met de MSS 802 (i) EVO kunnen drie of twee uiteindelijke korrelgroottes worden gezeefd en afgevoerd; de conversie is snel en eenvoudig.  

Gebruiksgemak en ergonomie voor meer comfort en veiligheid

Een intuïtieve systeembesturing met automatische start vermindert het risico op bedieningsfouten en bespaart trainingstijd. Alle relevante functies kunnen vanaf een veilige afstand worden bediend en bieden een verhoogde arbeidsveiligheid. Verdere aspecten van gebruiksvriendelijkheid zijn zeer goede toegangsmogelijkheden en intelligente reinigingsoplossingen die onderhoudsgerelateerde uitvaltijden minimaliseren. In al zijn oplossingen heeft Kleemann zich gericht op het dagelijkse werk van gebruikers. Dat geldt ook voor de standaard LED-verlichting, de optioneel verkrijgbare uitgebreide premium verlichting voor het verlichten van werkruimtes of de ruime werkplatformen.

Krachtige en nauwkeurige procesverloop voor een optimale materiaalstroom

Een geoptimaliseerde materiaalstroom is de focus van alle zeefinstallaties, alleen als alle componenten op elkaar zijn afgestemd, kan een hoge productiviteit worden bereikt met minimale bedrijfskosten. Met de nieuwe mobiele grofzeefinstallatie laat Kleemann zien wat de nieuwste generatie zeefinstallaties kan. Dit omvat een brede hoofdafvoerband, die net als alle andere transportbanden traploos in snelheid kan worden geregeld, evenals een royale materiaaloverdracht naar het zeefdek voor optimaal gebruik van de zeefvlakken. Grote loshoogtes en dus hogere hopen dankzij de optioneel verkrijgbare verlengde hoofdafvoerband en telescopische zijafvoerbanden zorgen voor optimale processen op de bouwplaats.

Natuurlijk kan de nieuwe Mobiscreen MSS 802 (i) EVO ook proces- en veiligheidstechnologie worden gebruikt door lijnkoppeling met alle EVO- en PRO-brekers. De voor de proceskoppeling benodigde voorraadsonde, die op elke afvoerband in het systeem kan worden geplaatst, biedt bijzondere flexibiliteit in het gebruik.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen