Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De ZW180-7; Hitachi's vernieuwde benjamin

De ZW180-7; Hitachi's vernieuwde benjamin

Hitachi heeft de ZW180-7 gepresenteerd: een kleiner model in de nieuwste generatie wielladers die voldoen aan Stage 5, met grote zorg ontworpen om aantrekkelijk te zijn voor ondernemers én machinisten. Dankzij veiligheidsvoorzieningen die tot de beste in de industrie behoren plus een ongeëvenaard comfortabele cabine hebben machinisten de volledige controle over hun werkterrein.

Ondernemers profiteren van de exceptionele efficiëntie en maximale inzetbaarheid die het nieuwe model biedt, waarmee ze nog meer controle hebben over hun omzet en hun machinepark, dankzij de hulpmiddelen en services voor monitoring op afstand van Hitachi.

Voel het verschil

Na een dag in de ruime, geheel opnieuw ontworpen cabine zullen machinisten zich eerder fris dan vermoeid voelen en met tevredenheid terugkijken op een productievere werkdag. De ZW180-7 biedt ultiem comfort doordat het geluids- en trillingsniveau tot de laagste op de markt behoren. Er is veel aandacht besteed aan het bedieningsgemak, wat tot uiting komt in een verbeterde stoel met gemonteerde elektrische bedieningshendels, ergonomische multifunctionele hendel, stuur met antislip, 40% grotere en geheel verstelbare armleuning met geïntegreerde besturingseenheid en handig schakelpaneel aan de zijkant. Daarnaast is het Hi-Res scherm nu beter leesbaar.

Machinisten zullen zich zeker voelen in de cabine van de nieuwe ZW180-7, de veiligste machine op de markt dankzij uitstekend zicht rondom en intelligente systemen. Met het Aerial Angle-camerasysteem hebben ze uitstekend zicht van bovenaf over hun werkterrein met een kijkhoek van 270 graden, en ook onder zware omstandigheden kunnen ze vol vertrouwen aan de slag dankzij het full-ledwerklampenpakket. Zodra iets dicht bij de achterkant van de machine komt, worden ze gewaarschuwd door het obstakeldetectiesysteem.

Meer winst, maximale uptime

Dankzij de indrukwekkende brandstofzuinigheid, efficiëntie en veelzijdigheid van de ZW180-7 kunnen ondernemers hun omzet vergroten. Dit model is inzetbaar voor een breed scala aan taken, dankzij de drie soorten hefarmen: standaard, high lift en parallel.
Ze zullen erg te spreken zijn over de functie om hun naderingssnelheid te beheersen, waarmee laden sneller en efficiënter verloopt en er nog eens 16% extra wordt bespaard op het brandstofverbruik. De productiviteit wordt verder vergroot door de kortere cyclustijden die mogelijk zijn dankzij de functie voor extra vermogen. Deze verhoogt automatisch het toerental, zodat de rijsnelheid ook op hellingen gelijk blijft.
Daarnaast biedt de ZW180-7 nog betere prestaties en meer trekkracht dankzij wezenlijke verbeteringen aan het draaimoment van de motor. Het resultaat is dat de bak gemakkelijker kan worden gevuld, de cyclustijden korter zijn en de productiviteit hoger ligt, met minder brandstofverbruik.

Dankzij het controlesysteem voor het hefvermogen belaadt het nieuwe model ZW-7 trucks nauwkeuriger, wat tijd en geld bespaart. Daarnaast kunnen machinisten het brandstofverbruik controleren met de nieuwe ECO-meter en kunnen de prestaties worden verbeterd met verschillende instelbare functies.
De ZW180-7 is ultra betrouwbaar dankzij de duurzame onderdelen, intelligente preventiesystemen en voorzieningen voor gemakkelijk onderhoud, zoals het verbeterde koelsysteem, wat de uptime significant vergroot. De inzetbaarheid wordt nog verder gemaximaliseerd bij gebruik van hoogkwalitatieve Hitachi-bakken, die speciaal zijn aangepast aan de toepassing, en robuuste gereedschappen voor grondwerk.

Totale controle en ondersteuning

Om ondernemers en machinisten tijdens de gehele lifecycle van de nieuwe ZW-7-wielladers te ondersteunen biedt Hitachi een breed scala aan aftersalesservices aan, naast toegang tot vitale gegevens en tools voor een effectief beheer van de machine. Daaronder vallen systemen voor monitoring op afstand, Owner’s Site en ConSite (onderdeel van Global e-Service) en de ConSite Pocket-app, om de prestaties te monitoren, locaties bij te houden en onderhoud te plannen.
Met de ZW-7-wielladers van Hitachi hebben onze klanten volledige controle over hun werkterrein, hun bedrijfsvoering en hun machines”, aldus Bill Drougkas, manager productmanagement bij Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V.
De nieuwe ZW180-7 biedt een superieure ervaring in de cabine en overtreft de verwachtingen wat betreft efficiëntie en prestaties. Door samen te werken met onze klanten en hun toonaangevende machines, innovatieve technologie en een breed spectrum aan aftersalessupport te bieden, helpen wij hen hun visie te realiseren.

Importeur voor België: Luyckx NV
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi