Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bobcat Snow Solutions aanbouwdelen

Bobcat Snow Solutions aanbouwdelen

Bobcat, producent van compacte wiel- en rupsladers en een uitgebreid portfolio van aanbouwdelen, presenteert onder de naam ‘Snow Solutions’ een uitgebreid programma van V-vormige sneeuwbladen, sneeuwduwers, sneeuwblazers, rolbezems en grondschrapers. Aangezien de meeste voorspellingen voor deze winter uitgaan van een lange periode met strenge vorst en veel sneeuwval is het voor overheden en bedrijven zinvol zich nu alvast op de beschikbare apparatuur en aanbouwdelen te oriënteren.

"Er is een groeiende trend bij gemeenten en hun aannemers om veelzijdige oplossingen te gebruiken, waarbij krachtige compacte machines steeds meer de plaats innemen van handmatig werk”, zei Katinka Kincses, Product Manager Aanbouwdelen bij Doosan Bobcat. “Samen bieden de laders en aanbouwdelen van Bobcat echt effectieve en veelzijdige oplossingen voor het aanpakken van de gevolgen van alle soorten winterweer; en met name sneeuw. Ons ‘Snow Solutions-programma’ bestaat uit aanbouwdelen voor het ruimen van sneeuw en ijs op wegen, fietspaden, trottoirs, parkeerterreinen en andere openbare ruimtes.”  

Sneeuwbladen en -schuivers

Het winterportfolio van Bobcat bestaat onder meer uit sneeuwbladen, die beschikbaar zijn in zeven breedtes variërend van 152 tot 274 cm. Ze zijn ontworpen om snel lichte of matige sneeuw van trottoirs en opritten te verwijderen. Het sneeuwblad kan tot 30° naar rechts of naar links draaien en de goed zichtbare masten geven duidelijk aan waar zich de hoeken van de schuiver bevinden. Klanten kunnen afhankelijk van de situatie kiezen tussen standaard of heavy-duty opties. 

Het Bobcat V-vormige sneeuwblad, dat verkrijgbaar is in vijf verschillende breedtes van 152 tot 274 cm, kan in vijf configuraties worden gebruikt: als V-blad, schepblad, recht blad en 30o linker- of 30o rechterkeerblad om bestuurders te helpen sneeuw snel te verplaatsen. De Bobcat sneeuwschuiver is verkrijgbaar in de maten 244 cm en 300 cm. De sneeuwschuiver is ontworpen om sneeuw snel en efficiënt aan de kant te duwen. Het blad houdt de sneeuwschuiver continu in contact met de ondergrond. Aangezien de sneeuwschuiver standaard is uitgerust met rubberen ski's en randen kan de bestuurder sneeuw ruimen zonder de ondergrond te beschadigen.

Sneeuwblazers en -bezems

De Bobcat sneeuwblazers zijn sneeuwruimers van topkwaliteit die met maximale efficiëntie werken. Bobcat sneeuwblazers kunnen sneeuw tot 12 meter ver wegblazen en ze hebben een roterende trechter en deflector om de sneeuw in de gewenste richting te sturen.
Daarnaast zijn er vier maten rolbezems als aanbouwdeel leverbaar met breedten van 132 tot 213 cm. Ze zijn ontworpen om lichte sneeuw, vuil, opgedroogde modder en ander vuil snel en efficiënt weg te vegen. De keerbezem kan aan de rechterkant goed langs stoepranden of muren vegen. Dankzij de omkeerbare rotatie kan de bestuurder van de lader ook met gemak sneeuw van garagedeuren, dakgoten en andere obstakels wegvegen.  
De Bobcat grondschraper is verkrijgbaar met een schijfdiameter van 46 of 56 cm en is zeer efficiënt in het verwijderen van vastzittende sneeuw en ijs. Hij biedt een milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van chemicaliën of zout, waardoor een schoon oppervlak overblijft waarop veilig gelopen of gereden kan worden.

Bakken

De hydraulische zout- en zandstrooibakken zijn ideaal om in krappe ruimtes te strooien, zoals op parkeerterreinen en in voetgangersgebieden waar het gebruik van grotere machines niet mogelijk is. De trechter van het aanbouwdeel heeft een inhoud van 330 liter. De trechter kan als bak worden gebruikt, zodat de strooibak zand of zout zelf uit een hoop kan scheppen. 
Er zijn ook bakken leverbaar met een breedte van 168 tot 254 cm en een inhouden van van 690 tot 1.530 liter, waarmee sneeuw verwerkt kan worden. Ze hebben een hoge achterkant om gemakkelijk sneeuw weg te duwen en rechte zijkanten om beter in stapels sneeuw te kunnen dringen.
Om het werken op sneeuw te vergemakkelijken, biedt Bobcat daarnaast als optie ook sneeuwkettingen, rupskettingen en stalen rupskettingen aan die over de banden van wielladers gelegd kunnen worden. 

Importeur voor België: Vangaever
Importeur voor Nederland: Inter-Techno

 

Voor meer informatie: Bobcat