Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hyundai presenteert drie nieuwe graafmachines uit de A-serie

Hyundai presenteert drie nieuwe graafmachines uit de A-serie

Hyundai Construction Equipment presenteert drie graafmachines uit de A-serie die voldoen aan de EU Stage 5-norm in de populaire 13-15 ton sector. Deze bieden verhuurbedrijven en aannemers nieuwe niveaus in prestaties, efficiëntie en productiviteit.

De HX130A LCR binnendraaier, de conventionele HX140A L en de HX145A LCR binnendraaier worden aangedreven door de nieuwste Cummins-dieselmotoren en beschikken over een verbeterde hydraulische regeling, voor een hogere productiviteit en meer bedrijfstijd.

Tot de kenmerken behoren: 

-De Cummins F3.8-dieselmotor met EU Stage 5-certificering zorgt voor 3% meer vermogen en 12% meer koppel in de populaire HX140A L in vergelijking met zijn voorganger
-Vermindering van het fijnstof (PM) met 60% zonder gebruik van AdBlue in HX130A LCR en zonder EGR voor grotere modellen
-De Eco-rapportfunctie helpt de operator om efficiënter te werken en minder brandstof te verbruiken
-De nieuwe hefmodus verbetert de fijnregeling van het hydraulische systeem door verlaging van het motortoerental, verhogen van het vermogen en pompdebietregeling
-De verbeterde Intelligent Power Control (IPC) optimaliseert het debiet en het vermogen van de hydraulische pomp, afhankelijk van de werkomstandigheden van de machine

Model-specifiek

Hoewel de HX130A LCR, HX140A L en HX145A LCR soortgelijke bedrijfsgewichten hebben, leveren zij zeer verschillende prestaties, om aan de eisen van de klant te voldoen. De HX130A LCR short radius, die aantrekkelijk zal zijn voor verhuurklanten, wordt aangedreven door een Cummins F3.8-motor met 55 kW (74 pk). De motor voldoet aan de EU Stage 5-emissienorm zonder dat er een uitlaatvloeistof zoals AdBlue nodig is. 
Wordt een CK-4 E/G-motorolie gebruikt, biedt deze motor onderhoudsintervallen tot 1000 uur, twee keer zo lang als de vorige machine. Dit verlaagt de bedrijfskosten voor de klant en verhoogt de bedrijfstijd op de werklocatie. De HX130A L profiteert ook van de ECD (Engine Connected Diagnostics) van Hyundai, waarmee diagnose op afstand mogelijk is en wat ervoor zorgt dat monteurs bij de machine arriveren met de vereiste onderdelen en gereedschappen.

De conventionele HX140A L met contragewicht gebruikt een krachtigere versie van de Cummins-motor van 100kW (134 pk), om maximale graafkrachten en een hogere productiviteit te leveren. De graafmachine biedt 3% meer vermogen en 12% meer koppel dan zijn voorganger en is vooral aantrekkelijk voor aannemers en voor wie op zoek is naar de ultieme graaf- en hefmachine in zijn klasse.
Naast de gemakkelijke toegang vanaf de grond tot alle filters en vulpunten profiteert de HX140A L ook van onderhoudsintervallen van 1000 uur wanneer CK-4-motoroliën worden gebruikt. Engine Connected Diagnostics en Hyundai's Hi MATE voertuigmanagementsysteem op afstand bieden de wagenparkbeheerder het hoogste niveau in service en productondersteuning.

Het derde model dat van de Stage 5-update profiteert, is de HX145A LCR. Net als de HX 130A LCR is dit een short radiusmodel met name geschikt voor toepassingen waar de ruimte om te manoeuvreren zeer beperkt is, zoals bij nutsvoorzieningen, wegwerkzaamheden en woningbouw. Met hetzelfde vermogen van 100 kW (134 pk) als de HX140A L levert de motor een vermogenstoename van 8% ten opzichte van zijn voorganger, terwijl het brandstofverbruik met 4% daalt en de fijnstofuitstoot met 60% afneemt. De HX145A LCR levert tot 6% brandstofbesparing bij nivelleringswerkzaamheden en 3% minder verbruik bij het laden van vrachtwagens in vergelijking met het model uit de HX-serie dat in de P-stand werkt.

Net als de conventionele modellen met uitzwenking achter biedt de graafmachine met compacte radius onderhoudsintervallen tot 1000 uur wanneer CK-4 E/G-oliën worden gebruikt. De machine is ook voorzien van Hyundai's HCE-DT Air, waarmee ter plaatse een draadloze verbinding met de graafmachine mogelijk is vanaf een smartphone of laptopcomputer. Dit bevordert een snelle diagnose en vermindert kostbare uitvaltijd.

Hydraulische instellingen

De machines uit de HX A-serie hebben een verbeterd IPC-systeem, dat het pompdebiet en het vermogen afstemt op de vraag van de operator. Het ontwerp van de hoofdregelklep en de indeling van de hydraulische leidingen is ook geoptimaliseerd, om het energieverlies in het gehele systeem tot een minimum te beperken.
Een nieuwe hefmodus verbetert de fijnregeling en het hefvermogen, waardoor het motortoerental wordt verlaagd, de vermogensverhoging wordt geactiveerd en een betere pompdebietregeling wordt geboden. De machines worden ook aangeboden met een optionele nauwkeurige zwenkregeling, die de beweging van de giek bij het begin en het einde van de zwenkbeweging afvlakt. 
De machinist kan ook de hefsnelheid van de giek ten opzichte van de zwenksnelheid instellen, door de voorrangsfunctie van de giek in en uit te schakelen. De snelheid van de graafarm kan ook fijn afgesteld worden, door de armregeneratiefunctie in en uit te schakelen. Het is nu mogelijk om de machine-instellingen op te slaan via de werkstand Key On Init, zodat de instellingen worden toegepast bij het starten van de motor.

Comfortabele bediening

De robuuste cabinestructuur van de HX A-serie is dusdanig gebouwd, dat het ROPS- en optionele FOG-veiligheidsniveaus biedt. De cabineruimte in de drie machines is met 13% toegenomen en ze zijn voorzien van een verbeterd handgreepontwerp in de zijdeur van de cabine, wat de toegang tot de bestuurdersstoel vergemakkelijkt en het zicht naar de zijkant van de machine vanuit de cabine verbetert.
De graafmachines hebben een modern cabine-interieur met een 8" capacitief touchscreen voor alle belangrijke informatie, dat ook bediend kan worden via een draaiknopmodule zoals in auto's. Daarmee worden ook het gaspedaal en de airco op afstand bediend. Met de gecentraliseerde schakelaars onder het scherm kunnen alle functies gemakkelijk bediend worden. De graafmachines kunnen worden geleverd met optionele proportionele joysticks en schakelaars in de servohendelkoppen. Optioneel zijn ook enkelvoudige pedalen met rechte slag leverbaar.
Veiligheid blijft een prioriteit voor Hyundai en de graafmachines uit de HX A-serie profiteren van een nieuw elektronisch zwenkparkeersysteem, om de zwenkremfunctie te regelen. Een automatische vergrendeling voorkomt onbedoelde bediening van de machine en de graafmachines kunnen uitgerust worden met spiegelzichtcamera's en Hyundai's camerasysteem AAVM (geavanceerd rondomzichtsysteem). Dit omvat IMOD (intelligent detectiesysteem voor bewegende objecten) dat de machinist informeert als er mensen of objecten binnen het detectiebereik worden gedetecteerd.

Slimme technologie

De graafmachines uit de HX A-serie van Hyundai profiteren van een groot aantal geavanceerde, digitale connectiviteitstechnologieën. Daartoe behoort het beproefde standaard Hi MATE voertuigmanagementsysteem op afstand, dat het hoogste niveau van serviceconnectiviteit en diagnosemogelijkheden op afstand biedt. De Mobile Fleet-app is vernieuwd, zodat vlooteigenaren gemakkelijk toegang hebben tot de bedrijfsgegevens van de machine, waaronder zuinig gebruik, benutting en foutcodeherkenning. 
Met de optionele Engine Connect Diagnostics (ECD), een geïntegreerd hulpsysteem tussen Cummins en Hyundai, kunnen monteurs en dealers klanten ondersteunen met diagnoserapporten en gegevens over motorprestaties. Met HCE-DT Air kan de klant ter plaatse ook draadloos verbinding maken via een smartphone of laptop.

Technische specificaties

Model  HX130A LCR  HX140A L HX145A LCR
Motor Cummins F3.8 Cummins F3.8 Cummins F3.8
Max. brutovermogen 55 kW (74 pk) 100 kW (134 pk) 100 kW (134 pk)
Bedrijfsgewicht 13.265/14.810 kg 13.265/14.810 kg 15.215/18.120 kg
Max. graafdiepte 5640 mm 6015 mm 5940 mm
Gieklengte 4,3 m 4,1 m 4,6 m
    4,6 m  
  4,556 m (2-delig) 4,9 m (2-delig) 4,9 m (2-delig)
Lepelsteellengte 1,96 m 1,90 m 2,10 m
  2,26 m 2,10 m 2,50 m
  2,81 m 2,50 m 3,00 m
  3,00 m    

                                                                                                            

Importeur voor België: HMB 
Importeur voor Nederland: Van der Spek

 

Voor meer informatie: Hyundai Construction Equipment Europe